NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szukam ... »
dostępność internetu z NETII,
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 27 Lut 2011r. 08:28  
Witam, nie wiedziałem do jakiego działu dodać ten temat więc pisze tu - mam pytanie odnośnie dostępności internetu z NETII. Chodzi mi o wieżowce przy ul. Poniatowskiego (20-26). I nie wiem jeszcze czy jeżeli w jednym z bloków jest sieć to w pozostałych też?
Proszę o odpowiedź! Pozdrawiam.

Paweł rządzi. :)
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2011r. 08:28  

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 27 Lut 2011r. 08:35  
Netia działa na linii telefonicznej. Ja przynajmniej tak mam. Jak masz linię tpsa to możesz śmiało podłączyć se do netii. Ewentualnie zadzwoń na infolinię powiedzą ci czy jest możliwość podłączenia i jakiej prędkości internet ci gwarantują. Ja mam na linii tpsa 8Mb/sek.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2011r. 08:56  
co do predkosci jaka mozna miec to zalezy od odleglosci jaka masz od centrali mozna to sprawdzic na necie na stronie chyba tpsa

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2011r. 09:40  
hmm i teraz mam kolejny problem. mam gniazdko telekomunikacji ale nie wiem czy da rade do niego podłączyć bo jest chyba nieaktywne. miałem kiedyś telefon stacjonarny z tp ale zrezygnowałem a gniazdko zostało. można do takiego podłaczyc netie?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2011r. 14:20  
musisz uaktywnic linie
zadzwon do netii czy oni sa w stanie zrobic to sami, w co watpie, beda ci kazali isc do TP, uaktywnic linie, nastepnie jak juz dostaniesz numer telefonu , (co wiaze sie chyba z jakas umowa) to dzwonic do netii po netaumiech
koszt SAMEJ lini w TP to chyba 30 zeta/mc

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2011r. 14:51  
CYTAT
hmm i teraz mam kolejny problem. mam gniazdko telekomunikacji ale nie wiem czy da rade do niego podłączyć bo jest chyba nieaktywne. miałem kiedyś telefon stacjonarny z tp ale zrezygnowałem a gniazdko zostało. można do takiego podłaczyc netie?

Też tak miałem, wszystko załatwiła netia. bałem się tylko że kabel wyciąłem przy remoncie. Ale wszystko było ok:-))) Opłacało się zostawić gniazdko:-))) Netia załatwiła wszystko. Tpsa mi gwarantowało wtedy (prawie 2 lata temu) 6Mb + abonament telefoniczny. Wychodziło to ponad 100 zł/m-c. A netia daje 8Mb bez telefonu za 59 zeta/m-c.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2011r. 16:22  
CYTAT

Też tak miałem, wszystko załatwiła netia. bałem się tylko że kabel wyciąłem przy remoncie. Ale wszystko było ok:-))) Opłacało się zostawić gniazdko:-))) Netia załatwiła wszystko. Tpsa mi gwarantowało wtedy (prawie 2 lata temu) 6Mb + abonament telefoniczny. Wychodziło to ponad 100 zł/m-c. A netia daje 8Mb bez telefonu za 59 zeta/m-c.

czyli mam zadzwonić do Netii i powiedzieć jaka jest sytuacja a oni wszystko zrobią, czy odrazu zamówić przez neta (bo chyba w okolicy nie ma punktu sprzedarzy)?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2011r. 18:08  
zadzwoń, konsultant sprawdzi łącze jak mu podasz adres. I wtedy można już "podpisać" umowę.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Lut 2011r. 10:06  
ok w takim razie dziękuję wszystkim za pomoc ;)
pozdrawiam Was.

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szukam ... »