NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Zdrowie i uroda »
Fryzjer- brak dezynfekcji,
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 28 Lut 2011r. 14:35  
Kochani, nie wiem czy zwracacie uwage na fakt, że nasi Stalowowolscy fryzjerzy nie dezynfekują sprzętu jakim sie posługują...
Niestety mam bardzo przykre skutki po ostatniej wizycie u fryzjerki...
Czy wiecie może, gdzie w Stalowej jest gabinet fryzjerski gdzie dezynfekcja jest po kazdej osobie??

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Lut 2011r. 14:35  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Lut 2011r. 14:40  
fakt sam nei zauwazylem nigdy aby cos robili ze sprzetem bo kazdej osobie, jedynie co to pozamiatają sciete włosy.
nasłac na jednego i drugiego sanepid to się nauczą co to jest profesjonalizm

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Lut 2011r. 14:41  
To jest wielka tragednia z tym jak podchodzą do higieny....
Jednym grzebykiem przeczeszą wszystkich ludzi....
A potem dziwić się, że wracamy ze swędzącą głową i jakimiś zmianami na skórze

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Lut 2011r. 14:54  
Proponuje obejrzec ;)

http://vod.o(...)nek.html

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Marz 2011r. 16:35  
ja chodze do fryzjera w akademiku i moja fryzjerka zawsze po strzyzeniu wrzuca grzebienie do dezynfekcji i nawet jak grzebien spadnie na podloge to mnie nim nie czesze tylko bierze czysty takze nie wyobrazam sobie ze mozna czesac wszystkich tym samym grzebieniem... :/

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Gru 2011r. 11:45  
No to faktycznie takiego fryzjera 'czyściocha' trudno odszukać w STW...bo takich nie maaa...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Gru 2011r. 12:45  
CYTAT
No to faktycznie takiego fryzjera \'czyściocha\' trudno odszukać w STW...bo takich nie maaa...

Chyba, że kwiatlotosu pisze o fryzjerce z akademika KULu na Ofiar Katynia, to wtedy taki w Stalowej jest umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Gru 2011r. 12:49  
CYTAT
CYTAT
No to faktycznie takiego fryzjera \\\'czyściocha\\\' trudno odszukać w STW...bo takich nie maaa...

Chyba, że kwiatlotosu pisze o fryzjerce z akademika KULu na Ofiar Katynia, to wtedy taki w Stalowej jest umiech

Hmmm... To niesamowity wyjątek.... na CAŁĄ STALOWĄ !!

strzalkaMoże warto coś z tym zrobićwaznewaznewaznewaznewazne

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Gru 2011r. 12:59  
Jeżeli chcesz, aby ta fryzjerka nie była wyjątkiem jest jeden sposób.... puścić ją z torbami umiech Bo prędzej uda się to niż przekonać wszystkich innych do szczególnego zadbania o higienę (jeśli tego nie robią). Aczkolwiek, z tego co wiem, to o takie rzeczy się dba. Ale ręki sobie nie dam uciąć.
Przynajmniej, jeśli potwierdziłoby się, że to ta pani, możesz śmiało się tam wybrać. Czytałem, że jest dobra, osobiście mam prywatnego fryzjera, także nie doświadczyłem umiech

Co do higieny, to swędząca głowa czy łupież są najmniejszym problemem jaki może wyniknąć z braku sterylności.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Gru 2011r. 13:17  
w męskim na sierpnia podgalaja szyję wszystkim po kolei tą samą brzytwą. W dobie hiv-ów itp to sie w pale nie miesci!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Gru 2011r. 17:31  
kwiatlotosu, cos mi to wygląda na samoreklame umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Gru 2011r. 18:10  
kwiatlotosu to żadna pseudoreklama. Rownież korzystam z usług fryzjerek z saloniku w akademikach od prawie 10 lat. Zawsze były dezynfekowane nożyczki i grzebienie i nadal są. Nie można się przyczepić do zasad higieny w tym zakładzie. Pozdrawiam

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Gru 2011r. 16:14  
CYTAT
kwiatlotosu, cos mi to wygląda na samoreklame umiech

Ja mam to samo wrazenie umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Gru 2011r. 16:41  
Proste ze fryzjerzy to syfiarze, widać to jak facet wychodzi od fryzjera i syfy się robią na głowie ;/ ble

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Gru 2011r. 04:06  
[cytat]Kochani, nie wiem czy zwracacie uwage na fakt, że nasi Stalowowolscy fryzjerzy nie dezynfekują sprzętu jakim sie posługują...
Niestety mam bardzo przykre skutki po ostatniej wizycie u fryzjerki...
Czy wiecie może, gdzie w Stalowej jest gabinet fryzjerski gdzie dezynfekcja jest po kazdej osobi
ja polecam na okulickiego

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Gru 2011r. 19:26  
CYTAT
w męskim na sierpnia podgalaja szyję wszystkim po kolei tą samą brzytwą. W dobie hiv-ów itp to sie w pale nie miesci!

Mijasz się z prawdą. Strzygę się tam już około 20 lat. Co prawda tylko u Pani Ani (której uroda i wdzięk mają na mnie duży pozytywny wpływ) więc mogę ręczyć tylko za Nią. Zawsze używa nowej żyletki którą wyciąga z opakowania przy kliencie. Brzytwy to już chyba nikt nie stosuje od dawna.
Grzebienie dezynfekują co jakiś czas większą ilość. Użyty "na kliencie" odkładają do osobnego pojemnika.
Zamiast oczerniać ludzi warto zwyczajnie obserwować ich pracę a nie tylko patrzeć z samouwielbieniem w lustro.
Chyba, że zapatrzyłeś się na Panią Anię - wtedy zrozumiałym jest, że nic widzisz dookoła. Tylko wtedy ta krytyka byłaby nie na miejscu

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Gru 2011r. 06:09  
W czasach kiedy mamy maszynki elektryczne ,brzytwy są zabronione .Sanepid zakazuje ich używania.Można ich używać jedynie w zakladach typowo golarskich,jakich my nie mamy w stalowej woli,i niewiele jest takich już w polsce.To samo zdanie dotyczy żyletek .Podgalanie BRZYTWĄ jest ZABRONIONE!!!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sty 2012r. 19:56  
nie pracuje w tym salonie tylko jestem klijentką przychodzaca wiele lat i zdarzylam zauwazyc jak dezynfekuja.
czy zawsze jak jest cos pozytywne to musi byc samoreklama?? ludzie nie przesadzajcie zdegustowany

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sty 2012r. 23:57  
A ja szczerze polecam fryzjer(k)a na ulicy metalowców w "budkach".Sa tam dwie mile Panie i nigdy mi sie nie zdarzyło aby strzygła mnie grzebieniem który upadł bądź którym strzygła osobe wcześniej a nawet kilka wczesniej(czasami dość spora kolejka i rzuca się to w oczy).Nie reklamuję, skoro temat o fryzjerstwie to na prawde polecam.

Nie ma nic dobrego w wojnie, z wyjątkiem jej końca - Abraham Lincoln.
Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Zdrowie i uroda »