~~NoToFrugo | |
|
|
Pomysł radnych PiS, był pomysłem którym strzelili sobie samobojczą bramkę.
autor: Jerzy Mielniczuk [...]"Przypomnijmy, od połowy roku obowiązuje niezwykle atrakcyjny cennik sprzedaży mieszkań komunalnych. Główny najemca może zajmowane lokum kupic za 1% jego wartości. Nie trzeba dużo zarabiać, by wykupić mieszkanie. Stać na to nawet bezrobotnych, bo cena najmniejszych nie sięga 1 tyś. zł!" [...] Taka dobroduszność radnych rozwścieczyła tych, którzy wcześniej kupowali od miesta mieszkania za pełną cenę, albo ze zniszkami. Krew uderza do głowy zwłaszcza części lokatorów wielkiego bloku przy zbiegu ulicy Okulickiego 1. Został oddany do użytku niespełna 10 lat temu. Jedni wykupywali w nim mieszkania, inni zostali tam zakwaterowani. Błąd z tamtych czasów zemścił się teraz." Mieszkańcy brali kredyty, spłacali je i odmawiali sobie innych dóbr. Mało brakowało, a na ostatniej sesji 12 grudnia radni PiSu chcieli wnieść kolejną uchwałę, aby mieszkania wybudowane jeszcze wcześniej przez miasto z podatków mieszkańców były oddawane za 1% na szczęście nie wszyscy radni zgodzili się na to, ale radni PiS uparcie chcieli swego. Zastanawiające jest jedno, kto ma w tym interes? kto komu zapłacił za wniesienie takiej uchwały ? może tu należy weszyć układ .... |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~PEO | |
|
|
frugo manipulujesz ... wejdz na strone przedstawiciela klubu PO Darka Przytuły: http://www.dariu(...)arz.html
i przeczytaj tam taką informację: "Radni Platformy Obywatelskiej głosowali za zmianą uchwały, swoje zdanie wyraziłem przed głosowaniem, gdyż niektórzy radni nie chcieli sprawiedliwie postąpić z mieszkańcami bloku przy ulicy Okulickiego 1 A, B, C w stosunku do uchwały jaką podjęła Rada Miasta kilka miesięcy temu w sprawie wykupu mieszkań za 1%, jeżeli weszła ta uchwała, to nie należy dzielić mieszkańców na tych, którzy mieszkają w nowym budownictwie czy w starym budownictwie. Wszystkich trzeba, po uchwaleniu tej uchwały traktować równo." zauwaz ze PO i SLD i PiS i SiP głosowali za tym aby blok B był właczony w promocje za 1% ... a ze pozniej wojewoda cos tam zauwazyl i sztafeta napisala niekorzystny artykul to niektorzy podkulili ogon i sie rzestraszyli... w sumie wszyscy i PiS i PO i SLD bylo przeciwko. Jedynie 2 panow: majgier i sibiga byli po stronie mieskzancow bloku b... szkoda ze tylko oni powiem szczerze ze interesuje się tym tematem bo mieszkam w bloku A i sledziłem wypowiedzi wszytskich radnych wiec bardzo dobrze wiem jak sprawa wyglada od srodka... wszyscy byli za bo chcieli pozbyc sie dlugow zabu i kosztow zwiazanych z ciaglymi remontami mieszkan komunalnych. Szkoda tylko ze radni tam łatwo ulegaja wpływom prasowym oraz komenatrzom w internecie ... odwagi |
|
|
~~PEO | |
|
|
i jeszcze jedno ... niech krew nie zalewa tez moich sasiadow ktorzy kupili sobie mieszkania wczesniej z 2 powodow... kazda inwestycja jest narazona na ryzyko ze kiedys bedzie taniej ... lub drozej..
a po drugie tez nie kupili ich za 100 % wartosci tylko ze spora ulga i bonifikata ... wtedy nie podnosił nikt z nich niesprawiedliwosci... o to nasza piekna polska sasiedzka zawisc |
|
|
~~WERS | |
|
|
Większośc radnych na ostaniej sesji było przeciwko obnizeniu progu lat wieku bloków a radni pis działając w czyimś interesie chcieli tą uchwałę przepuścić, NIE ŁADNIE PANIE NADBEREŻNY NIE ŁADNIE
|
|
|
~~PEO | |
|
|
WERS czy Ty umiesz czytać... gdyby ten młody miał odwagę i bardzo chciał to by to zrobił i moi sasiedzi z bloku B mogli by sobie wykupić mieszkanie... ale wlasnie tego nie zrobil tak jak jego koledzy z pis... tylko 2 panów ktorzy juz w pisie nie sa mieli odwage na taki krok !... jak juz pisalem szkoda ze tylko 2
|
|
|
|
|
|
Ha, ha, ha - komuno wroc! Teraz jak spoldzielnia powie, ze nie ma pieniedzy na fundusz remontowy to juz bedziemy wiedziec - gdzie te pieniazki sie podzialy - dalej do boju PiSkomuno!
|
|
~~juju | |
|
|
a to wszystko po to żeby żulernia swoje zadłużenie zaczęła spłacać a oni pewnie teraz zaczną odsprzedawać te lokale
BO PIĆ SIĘ CHCE |
|
|
~~do qvia | |
|
|
qvia źle rozumiesz...
mieszkania komunalne w zdecydowanej podkreślam w zdecydowanej większości zostały wybudowane przez HSW i jej pracownicy przez lata np. 20 - 30 lat płacili fundusz mieszkaniowy - miasto przejęło te bloki w ramach róznych rozliczeń z HSW. Więc w większości przypadków te mieszkania należały się ludziom. Nowsze bloki faktycznie budzą wątpliwości, ale ja mam zdecydowane większe wątpliwości czy w porządku jest aby z moich podatków była opłacana wymiana okien czy remont mieszkania, który jest właśnie komunalny - bo tak to się dzieje. własność, własność i jeszcze raz własność - wtedy nikt nie płaci na drugiego i każdy odpowiada za siebie ! |
|
|
|
|
|
Bardzo Ci dziękuję za wyjaśnienie sytuacji odnośnie mieszkań hutniczych...
Jednak wydawało mi się, iż cała sprawa i szum wokół niej dotyczył budynku komunalnego przy PKS. |
|