NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »
praca konsultatn telefoniczny, praca konsultant telefoniczny
ff
Wysłany: 17 Marz 2011r. 11:24  
Czy ktos byl moze na rozmowie kwalifikacyjnej na konsultanta telefonicznego w firmie Grupa DataContact? siedziba miesci sie kolo huty. Jakie wrazenia, warunki? czy wogole warto isc na rozmowe?

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 17 Marz 2011r. 11:24  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Marz 2011r. 17:12  
Hej!
ja dziś byłam na rozmowie kwalifikacyjnej
jeśli ich odp będzie na tak to dalej 3 tygodnie szkolenia,
potem 3 miesiące próbnej umowy stawka 7 zł za godzinę
potem umowa na 2 lata.
Brzmi to całkiem ok.
To jest rozwijająca się firma sama przemiana budynki byłej stołówki robi wrażenie...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Marz 2011r. 17:46  
Dzieki za odpowiedzumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Marz 2011r. 07:51  
A możecie coś więcej o tej firmie napisać??

Boże, daj mi cierpliwość, bo jak dasz siłę to ich rozp*erdolę!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Marz 2011r. 11:16  
ja też byłam jak dopiero otwierali na rozmowie i wszystko wydawało sie rozsądne ale w rzeczywistości jest inaczej.Pracowałam tam ,pracują tam moi znajomi i jakby nie to, że nie ma pracy narazie w Stalowej Woli to pewnie nikt by tam nie pracował:/( jakie 7 zł na godzine? i jaka umowa na dwa lata?)zresztą kto chce niech sie sam przekona ...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Marz 2011r. 23:06  
Potwierdzam opinię madzia2612
Pracuje tam osoba z mojej rodziny. Ma 7 zł za godz ale brutto czyli wychodzi jakieś 5,30 na godzinę. Umowa zlecenie. Praca od 13 do 21 i w soboty. Z tego co mi opowiadała ta osoba to naobiecywali pracę na zmiany, elastyczny grafik, prowizję od sprzedaży. A w rzeczywistości zmian nie ma, wyboru godzin też nie, i tak liczą parametry pracy żeby prowizji nie dostać... No i hałas (siedzi biurko w biurko na jednej hali).
Także tyle co wiem o tej pracy, obecnie też szukam pracy ale na takie warunki nigdy bym się nie zgodziła!
No i pozdrawiam osoby tam pracujące - mam nadzieje, że może coś się u Was zmieni umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Marz 2011r. 23:13  
CYTAT
Także tyle co wiem o tej pracy, obecnie też szukam pracy ale na takie warunki nigdy bym się nie zgodziła!

Nikt Ci nie każe ! Nie ma przymusu ! Tylko proszę - nie bądź na moim utrzymaniu umiech Wolę 1 cm^ drogi niż Ciebie finansować.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 60%
ff
Wysłany: 22 Marz 2011r. 00:08  
CYTAT
CYTAT

Nikt Ci nie każe ! Nie ma przymusu ! Tylko proszę - nie bądź na moim utrzymaniu umiech Wolę 1 cm^ drogi niż Ciebie finansować.

Ojj trollu, trollu...

A co do pracy na telefonach. Kto wierzy, że oni tam umów na dwa lata potrzebują? Tam jest taka rotacja i tylu chętnych, że tylko głupi by podpisywał umowy i dawał wyższą stawkę.

Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Marz 2011r. 18:20  
Mój znajomy zajmował się rekrutacją na takie stanowiska tylko w innym mieście gdzie jest tego mnóstwo. Zależało im na ludziach z bezrobocia no i młodzieży uczącej się. Tam gdzie były ulgi. Grafik elastyczny jest w takiej pracy tylko, że w 90% na umowę zlecenie.
Polecam, żeby sobie dorobić.

Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale !!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Marz 2011r. 22:38  
rcdcd - po co takie zbędne emocje od razu umiech Padło pytanie o warunki to skoro wiem to mówię. A osobiście przeszkadza mi to, że pracodawcy nadużywają swojej "władzy" głównie dlatego że trafili na rynek gdzie jest duże bezrobocie. Praca ma charakter jak najbardziej pracy stałej (wyznaczone godziny pracy, przełożony itd)więc dlaczego dają umowę zlecenie? Poza tym mojej kuzynce jak zresztą pozostałym osobom przy podpisywaniu umowy mówili o innych warunkach pracy (inne godziny, zmianowość, elastyczny grafik, inny system premiowy) a w pracy wyszło co innego.
Dokładnie tak jak piszesz- nie mam przymusu tam pracować. Inni mają lub nie z różnych powodów. Ale po co na forum od razu takie teksty? Ja na Twoim utrzymaniu również nie chciałabym być - jedyne czego bym chciała to uczciwej pracy chociażby za minimalną płacę a nie za 5 zł za godzinę.

Poza tym to wszytko co wiem w tym temaciem umiech

Pozdrawiam Cię rcdcd umiech i życzę więcej luzu umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Marz 2011r. 23:24  
zapomnial wol jak cieleciem byl ;-)

Sprzedam
iPhone 6 64GB Gold
nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Marz 2011r. 01:43  
CYTAT
A osobiście przeszkadza mi to, że pracodawcy nadużywają swojej "władzy"

jakiej władzy umiech ?

CYTAT

głównie dlatego że trafili na rynek gdzie jest duże bezrobocie.

to chyba dobrze ? Jest duże "bezrobocie" - każda możliwość zarobienia grosza jest dobra.

CYTAT
jedyne czego bym chciała to uczciwej pracy chociażby za minimalną płacę a nie za 5 zł za godzinę.

a ja bym chciał zarabiać 30 tys/msc ... umiech
Ktoś mi broni ? NIE - A Tobie kto broni ?
I nie chciał bym, żeby Państwo okradało tą pensję.

CYTAT
Pozdrawiam Cię

i ja Ciebie również umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Marz 2011r. 07:55  
Po prostu nie uczciwe jak dla mnie podejście pracodawcy i tyle. Dlatego rotacja jest tam tak duża, bo jak ludzie zobaczą warunki rzeczywiste i pierwszą wypłatę, której daleko do najniższej krajowej to się po prostu zwalniają.

Ja nie wymyślam sobie Bóg wie czego typu pensja z kosmosu tylko chodzi mi o godne wynagradzanie pracowników! I warunki pracy zgodne z zapewnieniami. To wszytko. Co innego jak by otwarcie mówili o wszystkich aspektach tej pracy a nie kombinowali. To w porządku - wiesz na co się godzisz Twoja sprawa.

I dla mnie to jest właśnie nadużycie władzy. Przychodzisz na rozmowę kwalifikacyjną - mówią Ci o warunkach pracy - wszytko jest dla Ciebie odpowiednie a potem okazuje się, że wszytko się nie zgadza. To nie jest sposób na pozyskanie dobrych pracowników na stałe.

Ale do póki będą ludzie tacy jak Ty, którzy uważają że pracodawcy można wszytko to faktycznie zmiany żadnej nie będzie.

Zresztą moje zdanie tu się nie liczy - temat dotyczy warunków pracy w tej firmie więc napisałam co wiem. Każdy sobie zinterpretuje to jak chce umiech
Pozdrawiam i życzę miłej pracy wszystkim w tej firmie umiech)

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »