|
|
|
CYTAT Nie miałem na myśli domowych kociołków tylko duże, przemysłowe. No to jesteśmy w domu Nareszcie ktoś, kto się na tym zna. Będzie można podyskutować. Przemysłowe kotły to coś dla mnie. Widziałeś kiedyś kocioł z baniakiem? Czy ja i RAFAKO przeoczyliśmy jakąś rewolucję przemysłową? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Będzie można podyskutować. Może i będzie ale nie zemną. Mnie tematy kotłów przemysłowych zupełnie nie interesują. Czy widziałem kocioł z baniakiem ? Widziałem, były w jednym pomieszczeniu. |
|
|
|
|
No to aktualne jest to co napisałem wcześniej - jak coś komuś radzisz i polecasz, to raczej ze swojej branży.
Nie rób ludziom wody z mózgu i nie wmawiaj im, że istnieją środki do konserwacji kotłów a jednocześnie podwozi samochodów. |
|
|
|
|
CYTAT No to aktualne jest to co napisałem wcześniej - jak coś komuś radzisz i polecasz, to raczej ze swojej branży. Nie rób ludziom wody z mózgu. O co Ci chodzi ? Nie podałem nazwy tego środka bo nie pamiętam. Pamiętam natomiast baniaki o bardzo dużej pojemności które były pomalowane czymś co podczas wysokiej temperatury robiło się miękkie. Używałem tego do konserwacji samochodu, bo nadawało się do tego. Widzisz w czymś problem czy tylko chcesz błysnąć ? |
|
|
|
|
CYTAT O co Ci chodzi ? Nie podałem nazwy tego środka bo nie pamiętam. Pamiętam natomiast baniaki o bardzo dużej pojemności które były pomalowane czymś co podczas wysokiej temperatury robiło się miękkie. Mnie o nic nie chodzi. Po prostu jest mi wesoło. Skończmy dyskusję, bo jak wyobrażam sobie, że coś z dużego baniaka robi się miękkie w kotle... Na drugi dzień kocioł do rozbiórki. |
|
|
|
|
Bzyku młotkiem ślusarskim mozna np: orzechy rozłupywać chodz oficjalnie służy do obróbki metalu.
Coś mi się wydaje ze brak Ci logicznego myslenia a i chyba wyobraznia Cię tez czasami zawodzi.Pozdrawiam. Jeszcze jedno - jak zewnętrzne malowanie baniaka może spowodować bardzo szybkie uszkodzenie kotła ? |
|
|
|
|
Żyję ze swojej wyobraźni - i to dobrze. Poza tym niewiele robię.
A który typ kotła przemysłowego ma na zewnątrz "baniak" - cokolwiek to jest. Miał co prawda parowóz Jamesa Watta, ale w XIX w z tego zrezygnowano. Nie może uszkodzić - może ograniczyć wymianę ciepła, zakleić powierzchnie ogrzewalne, podgrzewacze, przegrzewacze uniemożliwić przepływ spalin przez kocioł - kocioł do "wyburzenia". A są takie kotły w których komorze paleniskowej budynek Mostostalu zmieściłby się ze sporym luzem. Pozdro. |
|