NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
nie podniecajmy się tak...,
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 29 Marz 2011r. 16:34  
Czytając wypowiedzi internautów na różnych forach, dotyczące polityki, dziwi mnie bardzo jak ludzie potrafią obrzucać się inwektywami broniąc swojej "opcji" politycznej, opcji, która obecnie ma swą reprezentację w Parlamencie. Dlaczego ludzie się tak podniecają i nie widzą tego że czy to SLD, PSL, PO czy PiS - g...o robią dla Polski i nas, Polaków? Śmieszy mnie jak w telewizji gość który był za poprzednich rządów ministrem infrastruktury nabija się z obecnego ministra że ten buduje tak mało dróg, a sam będąc ministrem ich nie budował! I pewnie ten obecny będzie nabijał się z następnego etc etc.. Jaki tu jest sens?? Czy naprawdę jest tak trudno przeprowadzić udane reformy?? , pisać dobre ustawy a nie buble? zmienić trochę tych debilnych przepisów by człowiekowi choć trochę żyło się lepiej??? Żaden rząd tego nie zrobił, każdy obiecuje. Wątpie że dożyję takich polityków o których będę mógł powiedzieć przynajmniej tyle że się starają...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Marz 2011r. 16:34  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Marz 2011r. 16:57  
Partie polityczne, media polskojęzyczne caly poityczny establishment, maja za zadanie skłócać naród, wzbudzać coraz większą nienawiść względem siebie.Ludzie zjednoczeni potrafili by się zbuntować przeciwko władzy jednej czy drugiej

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Marz 2011r. 17:11  
popieram w 110%.OD DWUDZIESTU LAT PRZY ŻŁOBIE SĄ TE SAME OSOBY,ZMIENIALI TYLKO NAZWY PARTII.I CO ZROBILI DLA POLSKI DLA NAS ZWYKŁYCH OBYWATELI DŁUG KTÓRY POWIĘKSZA SIĘ W GEOMETRYCZNYM TEMPIE.SPRZEDALI POLSKĘ ZA BEZCEN TAK TAK,NO BO JAK WYGLĄDAŁA PRYWATYZACJA KAŻDY MAJĄCY 30,40 ,50 LAT DOBRZE WIE.ŚMIEJEMY SIĘ Z CZECHÓW ŻE GŁUPI,TYLKO DO CZEGO ONI DOSZLI.JA NA WYBORY NIE IDĘ BO PO CO JAK I TAK WIADOMO KTO BĘDZIE SIEDZIAŁ W ŁAWACH SEJMOWYCH-CI SAMI LUDZIE,DLACZEGO BO TAKĄ MAMY ORDYNACJĘ.DLACZEGO JEJ NIE ZMIENIĄ ODPOWIEDZCIE SOBIE SAMI.A HASŁO "BY ŻYŁO SIĘ LEPIEJ" DOTYCZY ICH NIE NAS.POZDRAWIAM
po co ten caps lock?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Marz 2011r. 20:14  
IH8U napisał prawdę.

Polskim politykom, nie przesadzę jeżeli napiszę że mafii polskiej rządzącej tym krajem udało się coś niesamowitego. Udało się skłócić i ogłupić rodaków. Ogłupionymi ludźmi bardzo łatwo sterować - tutaj idealnie swoją rolę spełniają media.

My Polacy, musimy pogodzić się z jednym - nasz kraj nie ma przyszłości i należy mówić o tym otwarcie aby jak najwięcej osób to zrozumiało. Spotykam studentów, wykształconych ludzi którzy nie mają pojęcia o mechanizmach funkcjowania demokratycznego kraju, nie mają pojęcia o gospodarce, polityce zagranicznej a mimo to są (tzw 'młodzi wykształceni z wielkich miast') zwykle za PO, bo PIS jest mniej trendy. Smutne jest to że za kilka lat wróci do władzy SLD. No ale taki nasz los, ponad 20 000 000 ludzi zagranicą i nadal zamiast Korwina Mikke emigracja wybiera Tuska czy Kaczyńskiego. To o naszej Polsce łyk prawdy gorzkiej.

Mam znajomego, w porządku chłopak...Jednak jego ojciec jest wysoko postawiony w szeregu własnie Platformy Obywatelskiej. Wychwala PO pod niebiosa, opluwa PIS w internecie, generalnie pojęcie ma, mądry chłopak - nie raz mi mówił że smiać mu się chce jak ludzie dalej wybierają partie jego ojca pomimo ogromu zła który wyrządzili i wyrządzą Polsce. W żargonie polityków, tacy rodacy nazywani są mrówkami albo krecikami. Jeden za drugim idzie, bez własnego zdania z wypranym przez media mózgiem.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Marz 2011r. 21:33  
a czym się podniecać ? która frakcja polityczna zrobiła po 89 żeby się żyło lepiej ? ^^ lmao

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Marz 2011r. 21:35  
Popieram Panowie koledzy. I też nie wybieram się na najbliższe wybory, bo po prawdzie to nie powinny się one nazywać wybory a głosy poparcia. I tego właśnie zaczynają się obawiać, bo już zaczynają kombinować z dwudniowymi wyborami, żeby świat nie zobaczył gdzie ludzie ich mają.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Marz 2011r. 08:39  
CYTAT
a czym się podniecać ? która frakcja polityczna zrobiła po 89 żeby się żyło lepiej ? ^^ lmao

właśnie żadna i aż dziw bierze, że podczas kolejnych wyborów znów te same opasłe gęby zasiadają w ławach sejmowych.Zwykli figuranci, marionetki, ludzie, którym jaka kolwiek idea jest obca, martwią się tylko o własne dupy.Jedna hołota nie zasługująca na nic!! Marioneki sterowane z zewnatrz!!Jeszcze chyba nigdy ten kraj nie był tak ubezwłasnowolniony ekonomicznie i gospodarczo.Unia -Niemcy ,Francja ,Anglia będzie nadal nami rządziła poprzez swoje banki, finansistów, kapitalistów,skrupulatnie skrupulatnie jesteśmy doprowadzani to ruiny mentalnej rękami ''naszych'' polityków.Zaserwowano wam wolność w postaci konsumpcjonizmu, bez którego nie można już życ.

''Nie służymy ani królowi, ani kajzerowi,Tylko Irlandii''
Są kraje ,które do tej pory walczą o swoją autonomie i wolność, a my ją dobrowolnie oddajemy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Marz 2011r. 10:01  
"rerere" - świetna wypowiedź - nic dodać, nic ująć.

Kiedyś, pewien prawie emerytowany "kolega z pracy" śmiał się z mojego interesowania się polityką, twierdząc, że po co to wszystko, skoro oni i tak mają nas wszystkich w d.... Tak było do czasu, gdy przyszło mu zliczać swój staż pracy do emerytury, wtedy zaczął kląć na Tuska i jego machloje w ZUSie.
Jak to bardzo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Komu jest dobrze, ten będzie uciszał protestujących, bo zburzą ład, który akurat jemu odpowiada - a przecież wszystko do czasu.

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Marz 2011r. 10:31  
Polecam ostatni wpis w blogu Ziemkiewicza trafnie opisuje pewien temat,autorytetów medialnych.
http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Marz 2011r. 10:50  
Ziemkiewicz to medialny 'fajter' kaczystów, równie dobrze możesz polecić oyca Rydzyka smiech2

A polityków nikt nam nie narzuca, sami sobie wybieramy.
Jaki naród tacy politycy umiech

*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Marz 2011r. 11:01  
"fractalu - nietykalny" - jakbyś był na spotkaniu z Ziemkiewiczem w Stalowej Woli, to byś tego nie napisał. Ale... twój światopogląd jest jaki jest.......Ostachowicz byłby z ciebie dumny.

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Marz 2011r. 11:19  
CYTAT

Jaki naród tacy politycy umiech

Dokladnie,jesteś tego 100% przykładem.
Od razu Ci napiszę, że nie jestem jak wy to nazywacie Kaczystą ani Rudzykowcem;)
Polityków nikt nam nie narzuca?? człowieku co ty za pierdoły opowiadasz?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Marz 2011r. 11:25  
CYTAT

Dokladnie,jesteś tego 100% przykładem.
Od razu Ci napiszę, że nie jestem jak wy to nazywacie Kaczystą ani Rudzykowcem;)
Polityków nikt nam nie narzuca?? człowieku co ty za pierdoły opowiadasz?

Brzmisz raczej jak typowy korwinista umiech

A jeśli głęboko wierzysz że polityków nam narzuca jakaś supertajna i wszechmocna organizacja, "establishment", układ czy kgb to na to nic nie poradzę, w takim przypadku potrzebny jest lekarz chytry

*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Marz 2011r. 11:29  
Każdy z tych naszych pseudo polityków cierpi na zanik jaj.Są to ludzie pozbawieni ideałów ślepo pędzący za ogólno przyjętą polityką.każdy inny, który wykazuje się zdrowym rozsądkiem i nie podlega pod ogolnie przyjęty kanon politycznej poprawności jest od razu przez przydupasów Michnika nazwany faszysta.Nawet ''nasza'' smieszna lewica pofarbwała sie z czerwonych na różowych bo wymaga tego nowy trend w polityce, wszystko ma być liberalne, jeśli nie jest jest faszyzmem;)

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »