|
|
|
Czy ktoś wie jak odpalić pliki apk na komórce? Będę wdzięczna za pomoc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Twój telefon musi mieć system Android. Pobierz z marketu aplikację o nazwie ASTRO File Manager. Najlepiej z WiFi, bo zajmuje aż 2 MB. Odpal menedżer plików ASTRO i znajdź plik .apk, który chcesz zainstalować.
|
|
|
|
|
Podaję Ci link do kompendium wiedzy na ten temat. ;)
http://lmgtfy.com/?q=instalacja+apk+na+kom%C3%B3rce |
|
|
|
|
No i nie szalej za bardzo z tym instalowaniem apliakcji bo niestety w telfonach z androidem wszystkie instaluja sie w pamieci telefonu a nie na karcie pamieci ( chyba ze masz zrootowany telefon )
|
|
|
|
|
Nie ma problemu z instalacją dowolnej ilości programów na nie rutowanym Androidzie.
- Należy jedynie pobrać z Android Market choćby darmowy program "App 2 SD Free", który po każdej instalacji sam zaproponuje przeniesienie aplikacji wraz z danymi na kartę pamięci - ewentualnie samemu można to zrobić z już zainstalowanymi przez nas wcześniej programami. - Natomiast faktycznie nie da się bez rutowania tela przenieść na kartę pamięci programów zainstalowanych, które otrzymujemy wraz z nowym, dziewiczym telefonem. |
|
|
|
|
Troche sie mylisz . Taka mozliwosc jaka opisujesz daje android ale w wersji 2.2 lub wyzej . Ja np mam 2.1 i niestety bez roota ani rusz .
Czestochowianko..napisz jaki masz dokładnie model telefonu to moze Ci jakos pomozemy . |
|
|
|
|
Mariusz77 - masz rację, przepraszam ;) - Troszkę się zagalopowałem, sugerując sobie, że takie problemy jak instalacja programów na Androidzie spotyka tych, którzy dostali poraz pierwszy taki telefon i zazwyczaj, jest to nowy telefon od operatora, a te już mają nowsze wersje Androida.
- No i jako ciekawostkę dodam, że ja mam HTC WIldfire z Robotem 2.1 (Eclair), z HTC Sense i nie mam poruszanego tutaj problemu, gdyż wspomniany App "2 SD Free" śmiga bez zająknięć |
|
|
|
|
Ja tez w swoim SE Xperia Mini mam androida 2.1 ( update z 1.6 ) ale u mnie nie ma takiej mozliwosci aby instlowac aplikacje na karcie pamieci ( bez rootownia telefonu ) ...Ale poszperam po forach i popytam czy wyzej wymieniona aplikacja da mi taka mozliowsc ( co by mnie bardzo ucieszyło )
|
|
|
|
|
Posiadam telefon HTC Smart. Jeśli sama sobie nie poradzę z wgraniem tych programów czy gdzieś w stalowej może mi to ktoś wgrać, nie wiem w jakimś komisie, salonie sieci?
|
|
|
|
|
Czyli posiadasz telefon bez Androida...pewnie ma jakis sytem firmowy tak jak Samsungi niektore ( BADA ) ..nie bardzo jestem w takim razie Ci udzielic pomocy .
Viceroy..jesli masz androida 2.1 nie z rootownego to nie ma prawa dzilac Ci jakakolwiek aplikacja umozliwiajaca instalowanie aplikacji na karcie pamieci . |
|