|
|
|
Gdzie mam się uda, zeby można było uzyskać jakąś dopłatę do paneli solarnych lub przydomowej oczyszczalni ścieków, ewentualnie zwrot jakiejś części kosztów?
Garbus nie gubi oleju, tylko znaczy swój teren!!!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
Do banku, jutro napisze ci konkretnie do jakiego, sa chyba 2 w Stalowej Woli
|
|
|
|
|
napisz napisz bede wdzieczna
|
|
|
|
Z dopłatami niezła ściema
Byłem na targach w rzeszowie i...jak do mojego domu budowanego solary za 10.000 z osprzętem i montażem żeby dostać dopłatę trzeba zlożyć za pośrednictwem firmy dokumentacje o kredyt w banku. Oprocentowanie bodajże 6% doplate otrzymujemy po jakichs dwoch miesiacach czyli w moim przypadku 45% rowna sie 4500 minus 19% podatku od wzbogacenia dla US wychodzi 855 wiec juz doplata zmniejsza sie do 3645 a zapomnialbym jeszcze prowizja banku przy przydzieleniu kredytu 4% A teraz moja firma hydrauliczna robi dla mnie takie same kolektory za 7000 bez zarobku dla bankow i US (oczywiscie mowie o kredytach i podatku od dofinansowania ) wiec wychodzi ze bez dotacji wyjde na tym chyba lepiej, nadmieniam ze lepsze kolektory niż oferowali w rzeszowie na targach, oczywiscie zbiornik na wode wykorzystam od kotla kondesacyjnego to tez zmniejsza cene ale tak czy inaczej mialbym zbiornik. Zanim zlozycie wniosek w banku o kredyt na dotacje przemyslcie popytajcie firmy hydrauliczne a zapewniam wyjdzie taniej. Pozdrawiam budujacych i remontujacych. |
|