|
|
|
Kto to powiedział, zgadniecie ? :
-„Każde nadużycie, każde łajdactwo było dobrym wtedy, gdy zrobił je członek własnej partii, złym zaś tylko wtedy, gdy robił je członek innej partii.” -„W Polsce wszyscy krzyczą, iż posiadają większość.” -„Żadne zdrowe społeczeństwo nie będzie, bez zdobycia się na opór czynny, znosić gospodarki bandytów, podtrzymywanych przez władze, i władz, podtrzymywanych przez bandytów”. -„Jednym z przekleństw naszego życia, jest to, żeśmy się podzielili na kilka rodzajów Polaków, że mówimy jednym polskim językiem, a inaczej nawet słowa polskie rozumiemy, żeśmy wychowali wśród siebie Polaków różnych gatunków.” -„Słabość ma zawsze jedną konsekwencję – zamiłowanie do wielkich słów bez treści.” |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
czytasz Piłsudskiego?
|
|
|
|
|
tyle lat minęło a dalej bardzo aktualne :(
|
|
|
|
|
Podejrzewałem, że to słowa marszałka ale brakowało mi wulgaryzmów z czego słynął.
Jakie nie wrzucisz cytaty to będą aktualne a szczególnie te o politykach. Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale !!! |
|
|
|
|
Są tacy, którzy jednocześnie powołują się na Piłsudskiego i Dmowskiego.Odnoszę wrażenie,że nie znają historii.
Marszałek powiedział,że osądzi go Bóg i Historia. Ciekaw jestem tej pierwszej oceny. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|