|
|
|
Mam pytanie do posiadaczy kont ING Bank Śląski a mianowicie czy w przelewach elektronicznych zdarzają się opóźnienia?
W sieci krążą różne informacje więc wolę jeszcze to sprawdzić. Koordynuję przelew z ING Bank Śląski do PKO BP który wyszedł wczoraj wieczorem i z tego co się dowiedziałem jeszcze nie trafił do celu. Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale !!! |
|
|
|
|
Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale !!! |
|
|
|
|
A wieczorem to o której?
|
|
|
|
|
Na pewno przed 19
|
|
|
|
Taki przelew wychodzi dnia następnego, powinien dziś dotrzeć
|
|
|
|
|
Wiem, że powinien dotrzeć ale bardziej interesuje mnie to czy zdarza się, że nie dochodzi tego samego dnia w którym ING wypuszcza pieniądze?
Z jednej strony mam potwierdzenie nadania przelewu a z drugiej ustną deklarację osoby zaufanej... Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale !!! |
|
|
|
|
Sprawdź na http://www.kiedykasa.pl, może jakoś pomoże.
|
|
|
|
|
W sesjach ELIXIR dość dobrze się orientuję ale z osobistego doświadczenia wiem, że zdarzają się opóźnienia.
Sprawdziłem u źródła czy bank nie cofnął tego przelewu i niby było wszystko ok więc nic mi nie pozostaje jak czekać do jutra. Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale !!! |
|
|
|
|
Czyli dziś nie ma? To dziwne
|
|
|
|
|
Wiem, że dziwne i to mnie niepokoi no ale już tak mam, że we wszystkim widzę światło w tunelu i mam nadzieję, że jutro będę mógł odetchnąć
Dodatkowo sprawdziłem jeszcze raz telefonicznie numer konta i okazał się prawidłowy więc już nie mam pomysłów a cierpi mój wizerunek pozdrawiam i dziękuję za rady! Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale !!! |
|
|
|
|
Macie rację. Porównując do innych banków w ING zdecydowanie najwolniej przelewy chodzą...
Ale wpłatomat jedyni mają w tym mieście. Niestety może mało kto o tym wie bo reklamują się b.słabo |
|
Dołączył: 25 Marz 2011r. Skąd: Stalowa Wola, Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
mam tam konto a przelew do innego banku idzie ok 2 dni
z ing do ing to nawet krócej niż godz. (od 7 - 20) |
|
|
|
|
CYTAT przelew do innego banku idzie ok 2 dni Przyznam, że na taką odpowiedź czekałem Teraz mogę w spokoju iść spać. Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale !!! |
|
|
|
|
Przelew został zaksięgowany dopiero wczoraj w godzinach wieczornych o czym poinformowano mnie w dniu dzisiejszym. Przyznam, że byłem w strachu bo przez moją bezinteresowność mogłem dużo stracić no ale jednak oprócz opóźnienia było wszystko ok. Patrząc na potwierdzenie transakcji przelew szedł aż 48 godzin co jest dla mnie kpiną. Sporo zdrowia wczoraj straciłem i mało co nie spowodowałem wypadku no ale dzisiaj już wielka ulga;d
|
|
|
|
CYTAT Przelew został zaksięgowany dopiero wczoraj w godzinach wieczornych o czym poinformowano mnie w dniu dzisiejszym. Przyznam, że byłem w strachu bo przez moją bezinteresowność mogłem dużo stracić no ale jednak oprócz opóźnienia było wszystko ok. Patrząc na potwierdzenie transakcji przelew szedł aż 48 godzin co jest dla mnie kpiną. Sporo zdrowia wczoraj straciłem i mało co nie spowodowałem wypadku no ale dzisiaj już wielka ulga;d W dobie internetu 48 ? No żarty |
|
|
|
|
Potwierdzenie transakcji wygenerowane było w formacie pdf co jak wiemy jest łatwe do podrobienia no ale nie chce mi się wierzyć, że ta osoba mogła w takie rzeczy się bawić. Dla mnie temat już jest zakończony i jestem pewien, że w końcu będę spał jak małe dziecko)
|