|
|
|
CYTAT Wszak wiadomo, że wycieńczenie organizmu nie następuje jak pstryknięcie palcami, tylko jest jakimś procesem rozłożonym w czasie. Policja ma prawo zatrzymać człowieka do 48 godzin więc niech mi nikt nie wmawia, że w tym czasie proces taki mógł zaistnieć. Właśnie o to chodzi, że wycieńczenie nie następuje jak pstryknięcie palcami. Trzeba człowieka pozotawić bez jakiejkolwiek pomocy na całą noc bez żadnej pomocy. Nie mów mi co Policja ma prawo. Mów mi jakie Policja ma obowiązki. Chcesz się dowiedzieć jakie? Oto one: Art 1 ustawy o Policji: Policja jest umundurowaną i uzbrojoną formacją służącą społeczeństwu i przeznaczoną do ochrony bezpieczeństwa ludzi Zgodnie z ustawą: "o podstawowych zadań Policji należy zatem: ochrona życia i zdrowia ludzi". Nie twierdzę, że ktoś z rozmysłem zamordował tego bezdomnego. Obawiam się jednak, że komenda Policji pozostawiła go na pastwę losu, jak jakiegoś śmiecia, nie bacząc na to że, najbardziej podstawowym obowiązkiem Policji jet ochrona życia i zdowia ludzi. Ten człowiek uległ wycieńczeniu przebywając na komendzie. Znaleziono jego zwłoki rano. Całą noc nikt się nim nie przejował. Gość po prostu umarł z wycieńczenia. Nikt go nie ratował. A przede wszystkim nikt do tej pory nie wyjaśnił tej prostej sprawy. Wszystko wszkazuje na to, że zamiatają ją pod dywan. Ale chłopacy to wam się nie uda. |
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 16 Kwie 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Powtórzyła się historia z 10 października 2009 roku gdzie zabili 19 letniego chłopaka. I pod przykrywką prawa niby nic mu nie zrobili. Mam nadzieję że kara ich kiedyś dosięknie , a jak nie to oby życie ich doje...ło Polecam złozyć zawiadomienie do Prokuratury o popełnieniu przestępstwa ( zabójstwo ) przez funkcjonariuszy Policji KPP w Stałowej Woli, bo po Twoich postach wnioskuję, że zapewne masz niezbite dowody na potwierdzenie swojej tezy. Dodam, że jeżeli wiesz o popełnieniu czynu zabronionego ściganego z urzędu ( a nie na wniosek osoby poszkodowanej ) i nie zgłaszasz tego do Prokuratury narażasz sie na odpowiedzialność karną : Zgodnie z treścią przepisu art. 304 § 1 Kodeksu postępowania karnego, każdy dowiedziawszy się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu ma społeczny obowiązek zawiadomić o tym prokuratora lub policję. Zgodnie z treścią art. 240 KK § 1. Kto, mając wiarygodną wiadomość o karalnym przygotowaniu albo usiłowaniu lub dokonaniu czynu zabronionego określonego w art. 118, 127, 128, 130, 134, 140, 148, 163, 166 lub 252, nie zawiadamia niezwłocznie organu powołanego do ścigania przestępstw, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. eksterminacja ludności (art.118 KK) zamach stanu (art. 127 KK) usuwanie przemocą organu konstytucyjnego (art. 128 KK) szpiegostwo (art. 130 KK) zamach na prezydenta (art. 134 KK) zabójstwo (art. 148 KK) sprowadzenie niebezpieczeństwa katastrofy (art. 163 KK) piractwo (art. 166 KK wzięcie zakładnika (art. 252 KK) "Dura lex, sed lex"!! PiS - najgorsza gangrena w historii Polski po 89'. Bolszewiccy i prorosyjscy zdrajcy spod znaku proputinowskiej międzynarodówki. |
|
|
|
|
I jeszcze koniecznie napisz petycję aby każdy policjant miał co najmniej wykształcenie na poziomie ratownika medycznego oraz wydzielono do pilnowania zatrzymanych jeden patrol, który będzie sprawdzał puls co 10 minut
|
|
Dołączył: 27 Marz 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Ty mnie oskarżasz o pomówienie?! I jeszcze mnie straszysz?! Kogo ja pomawiam? Ja rządam tylko rzetelnego wyjaśnienia sprawy. Trzy miesiące minęły i ani słowa na temat tego śledztwa. To, że gość zmarł z wycieńczenia pisały niemal wszystkie portale. Np.: 1) portal www.policyjni.pl pisał tak: \"59-letni bezdomny ze Stalowej Woli (Podkarpackie) zmarł w celi tamtejszego komisariatu, gdzie był zatrzymany do wytrzeźwienia. Lekarz stwierdził wstępnie, że powodem zgonu było wycieńczenie organizmu\". Link do tego tekstu: http://polic(...)cji.html 2) Dzennik napisał: \"59-letni bezdomny ze Stalowej Woli (Podkarpackie) zmarł w celi tamtejszego komisariatu, gdzie był zatrzymany do wytrzeźwienia. Lekarz stwierdził wstępnie, że powodem zgonu było wycieńczenie organizmu\". Link: http://wiado(...)nczenia. 3) Polskie radio podało: \"59-letni bezdomny został zatrzymany do wytrzeźwienia. Lekarz stwierdził wstępnie, że powodem zgonu było wycieńczenie organizmu\" Link: http://www.polsk(...)ej-Woli- 4) \"Nasze Miasto\" napisało: \"59-letni bezdomny ze Stalowej Woli zmarł w celi tamtejszego komisariatu, gdzie był zatrzymany do wytrzeźwienia. Lekarz stwierdził wstępnie, że powodem zgonu było wycieńczenie organizmu\". Link: http://stalo(...),t.html: 5) Radio RMF podało: \"W komendzie w Stalowej Woli zmarł 59-letni mężczyzna, którego policjanci zatrzymali do wytrzeźwienia. Prokuratura wyjaśnia okoliczności jego śmierci. Lekarz stwierdził wstępnie, że powodem zgonu było wycieńczenie organizmu. Link:http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-stalowa-wola-59-latek-zmarl-w-komendzie-policji,nId,326360 "pi-not" w każdym z podanych przez Ciebie linków do artykułów na koniec mowa jest o tym, że "sprawą zajmuje się miejscowa prokuratura". Dlaczego tam nie kierujesz swoich pretensji o ewentualne mataczenia Policji ? Hammurabi mnie ubiegł ze stwierdzeniem, że powinieneś niezwłocznie zgłosić się do Prokuratury !!! Posiadając stosowną wiedzę ukrywasz fakt popełnienia przestępstwa sam stając się poniekąd przestępcą. Cudny Lolo |
|
|
|
|
Wiem, że prokuratura zajmuje się sprawą. I widzę jak się zajmuje - tak jak zwykle.
Pozwolę sobie przytoczyć właściwy przepis z Kodeksu postępownaia karnego: "Śledztwo powinno być ukończone w ciągu 3 miesięcy" (art. 310 par. 1) . Więc w kontekście powyższego pzrepisu moje obawy są uzasadnione. Wiem, wiem, że śledztwo może zostać przedłużone " w szczególnie uzasadnionych przypadkach". Społeczeństwo ma jednak prawo wiedzieć, dlaczego jeszcze nie am aktu oskarżenia, ewentualnie czy i dlaczego przedłużono śledztwo. Celem mojego wątku jest zainteresowanie społeczeństwa przedmiotową sprawą. Bo media tego nie robią. Robią za to co innego. Nikogo nie oskarżam i nic nie sugeruję. Jedynie monitoruję sprawę. Na razie jako osoba fizyczna. Jeśli trzeba będzie, to założę stosowne stowarzyszenie. I prosze mnie nie straszyć, bo efekt tego straszenia może być tylko odwrotny do zamierzonego celu! |
|
|
|
|
Regionalne media przymykają oko na poważne wydarzenia związane z działalnością Stalowowolskiej Policji, jak chociażby ta: smierć człowieka z wycieńczenia na Komendzie. A czym się zajmują?
Pojutrze, o tej porze, dowiecie się Państwo więcej szczegółw na ten temat. Dowiecie ię też jak barzdo zepsutym organizmem jest miejscowa Policja. Poczekajcie 2 dni. Wszystko ma swój czas. |
|
|
|
|
Nie czekaj dawaj już dziś.
A tak na marginesie używaj funkcji zmień. To nie wymaga wysiłku i nie sprawia bólu. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Nie potrafię. Cud, że jakoś w tę klawiature nauczylem się klikać.
|
|
|
|
|
Coś dalej nic nie słychać o przyczynach (i winnych) śmierci tego bezdomnego.
Czy śledztwo zostało zakończone? czy trwa nadal? ktoś coś wie na ten temat? Chyba musże się pofatygowac osobiście do prokuratury... |
|
|
|
|
Pi-not, obiecałeś pytać raz w tygodniu a dokumenty opublikować w necie. Zapomniałeś? Mandat zapłaciłeś?
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Regionalne media przymykają oko na poważne wydarzenia związane z działalnością Stalowowolskiej Policji, jak chociażby ta: smierć człowieka z wycieńczenia na Komendzie. A czym się zajmują? Pojutrze, o tej porze, dowiecie się Państwo więcej szczegółw na ten temat. Dowiecie ię też jak barzdo zepsutym organizmem jest miejscowa Policja. Poczekajcie 2 dni. Wszystko ma swój czas. Minęło 5 dni i 8 miesięcy a tu nic...Gdybym był panną na wydaniu i czekał tak na noc poślubną ,chyba na zawsze pozostałbym dziewicą. Zachowujesz się jak Jarosław K.-"Ja coś wiem ,niedługo powiem i okażę dowody". Mija to"niedługo" a te dowody,to było "lanie wody do wody". Wszyscy wiedzą,że masz żal do Policji.O ile pamiętam to chodziło o mandat za przekroczenie prędkości ,ale też za obrazę Ciebie pi-not przez policjantów.Potraktowali Cię jak zwykłego obywatela,ignorując tytuły duchowne. Chyba o to chodziło.Jeśli się mylę,proszę mnie poprawić.Nie chce mi się szukać opisu tego zdarzenia. Twoje wcześniejsze rewelacje miały "rozwalić" polski wymiar sprawiedliwości,a wyszłą z tego(jak już pisałem)wielka"kicha".Stolcowa... Czekam bez tęsknoty na następne rewelacje... SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
już dawno pisałem na temat policji w Stalowej Woli - aby Policja w naszym mieście miała powazanie i renomę należy przywrócić do pracy na stanowisko komendanta Pana Krzysztofa Polaka , to za jego kierowania policją byl w mieście ład i porządek a przedewszystkim był porządek i dyscyplina w samych strukturach tej organizacji , obecnie policję stalowowolską cechuje brak profesjonalizmu ,uczciwości i dyscypliny . Pan Krzysztof Polak jak do tej pory był najlepszym komendantem w naszym miescie , to za jego czasów Policja odnosiła największe sukcesy w walce z przestępczością a kadrę cechowało godne noszenie munduru !
Bogi |
|
|
|
|
Daniell.
Jak masz kogoś znajomego wśród stalowowolskich policjantów,pogadaj z nim. Możliwe,że trochę zredukujesz swoją ocenę ogólną panu Krzysztofie. Słyszałem o nim sporo negatywnych opinii,jednak nie będę ich powtarzał.Z pewnością wiązałoby się to z pozwem o zniesławienie(nawet jeśli byłyby prawdziwe). Dlaczego się obawiam? Czytałem w jednej z gazet iż pan Polak wygrał proces cywilny w Komendą Wojewódzką Policji w Rzeszowie,a właściwie z jej rzecznikiem ,o zniesławienie.Chodziło o ocenę pracy p.Polaka w kontekście jego odwołania z funkcji komendanta. Wygrał chyba ok.10.000zł(dokładnie nie pamiętam).Rzecznik miał podać,że przyczyną odwołania p.Polaka była negatywna ocena jego pracy na tym stanowisku.Nie wiem jakie to konkretnie były argumenty,z pewnością jak ktoś jest dobrze oceniany przez zwierzchnika,nie jest usuwany. Jak wypowiedź rzecznika KWP w Rzeszowie miała się do faktów,nie mogę ocenić. Dlaczego to zapamiętałem? Bo okazało się iż w pierwszej instancji p.Polak otrzymał korzystny dla siebie wyrok a KWP nie złożyła odwołania w terminie!!!Podobno(?)nic nie wiedzieli o złożonym pozwie(w to jakoś nie mogłem uwierzyć)i nikt reprezentujący Policję nie był na I-szej rozprawie.Co najmniej dziwne...Sąd nie oceniał dowodów a tylko treść pozwu.Brak było argumentów ze strony KWP,aby można było je weryfikować.Trudno jest oceniać prawomocne wyroki sądowe i należy je respektować.Dla mnie sprawa jest oczywiście wygraną p.Polaka ,ale pozostaje pewien niedosyt. Nie kwestionuję Twojej oceny,że był najlepszym komendantem w okresie istnienia Policji,ale pozostali też zmieszczą się na podium. Z tego co kojarzę to był pierwszym komendantem Policji(wcześniej było MO i był inny szef).Po panu Polaku był komendantem Śmiech a obecnie Pawełko(był z-cą Polaka). Moją ocenę p.Polaka pozostawiam tylko dla siebie. Powiedz Daniell ,czym uzasadniasz brak profesjonalizmu,uczciwości i dyscypliny stalowowolskich policjantów. Czy masz taką ocenę na podstawie osobistego z nimi kontaktu czy też z obiegowej opinii? Ja mam mieszane odczucia.Byłem w ostatnim okresie czasu świadkiem kilku zdarzeń które sprawiają,że konkretni policjanci są osobami o wątpliwej przydatności w tym zawodzie jak też z takimi,których zachowanie mnie pozytywnie zaskoczyło. Tyczy się to tak policjantów ze Stalowej Woli jak innych miast. Jak się dużo jeździ to chcąc czy nie,"bliskie spotkania trzeciego stopnia" są nieuniknione. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|