|
|
|
Witam
dzisiaj maja odbyc sie zawody wedkarskie dla dzieci nad zbiornikiem ,,oczko\\\\\\\'\\\\\\\' tylko problem jest w tym ze jak w takim syfie beda lowic dzieci??? prawie cale lustro wody pokryte jest syfem!!! czy ktos z organizatorow sie tym zainteresowal? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
- To może lepiej tu się wybrać - dziś są otwarte zawody dla wszystkich dzieci:
http://www.kolopzwstw.ugu.pl/ |
|
Dołączył: 25 Marz 2011r. Skąd: Stalowa Wola, Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
faktycznie atrakcja wielka dla dzieci zawody wędkarskie spoko fajne, ale w oczku? to już bezpieczniejsze chyba byłoby kąpanie się w kałuży.... przecież to całe oczko aż z daleka trąci nie wiadomo co tam można znaleźć ...strach się bać :/ swoje lata świetności ma już daaaawno za sobą. Szkoda tylko, że nikt nie chce się zająć oczkiem i błoniami... pamiętam jeszcze jak byłam dzieckiem jak było tam fajnie i ładnie
|
|
|
|
|
Ktoś, kto pisze o syfie w Oczku ma blade pojęcie o procesach zachodzących w dobrze użyźnionych zamkniętych zbiornikach wodnych. Takie zarastanie jest naturalnym procesem, czy ten mądryjoł przyjrzał się wodzie, jest wyjątkowo czysta jak na taki zbiornik, lecz niestety zarasta, nadmiar substancji organicznych i słońce robi swoje. Jeśli ktoś jest chętny do oczyszczenia tego zbiornika i znajdzie na to fundusze, to Koło nr 5 chętnie go odstąpi, zainteresowani, myślę że będą mile widziani. Pani która zachwyca się Oczkiem, jak to ono wyglądało kiedyś, też kiedyś była piękna i młoda, ale to historia. Wędkarze w ubiegłym tygodniu oczyścili częściowo Oczko usuwając około 5 ton glonów i to jest kroplą w całości, za dwa tygodnie zielona masa zostanie uzupełniona, taki jest proces zarastania takiego zbiornika.
|
|
|
|
|
Zawody wędkarskie dla dzieci???!!!
Czy są też polowania dla dzieci? Kto wpadł na pomysł, żeby proponować dzieciom rozrywkę polegającą na wbijaniu rybie w pysk ostrego haka?!!! |
|
|
|
|
O której na oczku te zawody bo chce isc z dzieckiem
|
|
|
|
|
Zawody są o 16.00
|
|
|
|
|
dzieki
|
|
|
|
|
Madryjale jezeli organizowane sa zawody dla dzieci niech te stare pryki co siedza w kole wedkarskim przynamniej na ten dzien powinni usunac substance organiczne z lustra wody bo niema nawet gdzie wedki rzucic
ciekawe ile dzieci zrzyga sie na widok tego pseudo zbiornika |
|
|
|
|
Młody gniewny, sprzątałeś kiedyś taki zbiornik, jak nie to nie filozofuj, jak tak to winneś wiedzieć co to za praca i tym bardziej nie filozofuj. A stare pryki to już swoje zrobiły i mogą odpoczywać gdzie im się podoba, na Oczku też.
|
|
Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: z 2irlandii:-) tuska Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Kiedys czytałem jakiś artykuł że w jakimś jeziorku ryby wyjadły całą roślinność może tu można wpuścić jakiś roślinożerców.
"Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
|
|
|
Jest wpuszczonych kilkanaście amurów, ale przy takiej zielonej masie to jest proces samo nakręcający się, amur żre, odchody użyźniają zbiornik, roślinność ponownie rośnie, jedynym sposobem jest opróżnienie zbiornika, usunięcie mułów dennych, zwapnowanie i powtórne napełnienie, pytanie gdzie usunąć wodę i czym później napełnić i jakim kosztem. Poza tym między skarpą a oczkiem jest kolektor ściekowy, jeśli się rozszczelni Oczko może wypełnić się ściekami i dopiero będzie syf.
|
|
Dołączył: 25 Marz 2011r. Skąd: Stalowa Wola, Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
ta pewnie oczko w stalowej to czysta poezja :/ no przepraszam was bardzo ja wiem, że to zbiornik zamknięty i mogą być glony itd ale opony, szkła, słoiki, buty i całe mnóstwo innych syfów sama widziałam tam kiedyś pływające ścierwo kota czy może psa trudno określić :/
|
|
|
|
|
faktycznie bardzo ciezka praca rzese zebrac z powierzchni trzeba troche checi a nie amura wpuszczac nieroby!!!
jak ja oczko sprzatalem to ty madryjale na stojaco pod lodowke wchodziles! |
|
|
|
|
Słuchaj sko88, jeśli to 88 to twoje lata to byłbym gotów uwierzyć w to co piszesz, ale nie wierzę, a jeśli kiedykolwiek sprzątałeś Oczko, to bym cię znał, a tam takich mądryjołów nie spotkałem, wiec prosty wniosek,że kłamiesz. A zawody się odbyły z udziałem 39 dzieci i myślę że były dzieci zadowolone, choć ryby złowiło tylko 11 dzieci, ale każde coś dostało i o to chodzi. A teraz do szanownej pani, proszę pani, ani kot, ani pies sam się tam nie utopił, również wyciągane corocznie po kilkanaście opon tam nie urosły, ani krasnoludki ich nie wrzuciły, więc do kogo pretensje, do ryb, do Pana Boga, czy do głupich ludzi, nie jest porządek tam gdzie dużo sprzątających, tylko tam gdzie mało brudzących. Tą wypowiedzią ze swojej strony kończę dyskusję na temat Oczka. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
przepraszam klamalem i juz mi nos rosnie heheh
tylko co bylo nieprawda?? ze sie robic nie chce?? moze sie znamy?? |
|