~~ | |
|
|
Moje zaangazowanie ze strony/dla szlezaka jest znikome (mam jeden glos). Interesuje sie po prostu polityka ta krajowa i ta na szczeblu lokalnym, a ze jestem (przynajmniej za takiego sie uwazam) patriota lokalnym mam wyrobione zdanie na temat kazdego z kandydatow na urzad prezydenta miasta.
W tej chwili brakuje wyraznego kandydata, jest ich juz w tej chwili 9 i o kazdym z nich mozna by cos napisac, jesli cie to interesuje moge to zrobic chociaz wielu moja opinia nie przypadnie do gustu wiec pozostane jedynie przy Szlezaku. Nie jest on idealem i do idealu mu wiele brakuje. Nie mniej jednak uwazam, iz z braku wlasnie takiego wyraznego lidera w tych wyborach oddam swoj glos na niego. Wileu mu zarzuca ze nic sie nie zmienia w stalowej, ja akurat lubie chodzic po miescie i "dogladac" co sie dzieje, buduje i zmienia. Obserwujac wszytkie te zjawiska pomijam sprawy finansowania (bo wiele opini na ten temat jest takich, ze to nie szlezak zalatwial pieniadze tylko a to poprzednik a to dobra wrozka etc.etc. ale te opinie wyrazaja ludzie ktorzy w wiekszosci przepraszam za stwierdzenie "gowno o tym wiedza" bo tak naprawde nie maja wgladu w papiery zalegajace w magistracie a zrodlo ich opinii pochodzi z hali targowej najczescie z sobotnich wypadow po jajka) ja obserwuje to co sie dzieje w miescie i po tym oceniam prace prezydenta. Odnosnie opini o picu i calemu temu zamieszaniu: wielu krzyczy na ten temat wlasnie teraz, w przed dzien wyborow ale przez 4 lata nikt tego nie zglosil odpowiednim organom, kazdy przymykal oczy bo dzieki temu cos mogl osiagnac czy zalatwic. W chwili obecnej takie "newsy" o piciu wody w pracy sa nic nie warte, a wielce naciagane. Ja nie widzialem jak pije, nigdy z nim nie pilem, i nie bede powtarzal piate przez dziesiate ze szlezak to pijak. Po debacie w TVK Diana w moim odczuciu tylko Augustyn i Szlezak wiedzial co mowi (pan Zarzeczny równiez choc on jak dla mnei za bardzo skupil sie sprawach szkolnictw). Pani Sagatowska to ma "tyleeee zaslug", ze sama nie wiedziala o czy mam mowic, a Kotulskiego to az mi szkoda komentowac taki byl tragiczny. Wikiera sie bardzo malo odzywal wiec rowniez go pomine. Jesli cie satysfakcjonuje moja odpowiedz w sprawie zaangazowania dla/po stronie Szlezaka to sie ciesze jesli nie to trudno, zdania jak na razie nie zamierzam zmieniac. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~Sebastian | |
|
|
Przepraszam ale sie z moim przedmowca nie zgadzam. I nformacje ozalatwionych przez poprzednika pieniadzach nie pochodza z Hali Targowej tylko z dokumentow Prosze to sprawdzic A jezeli juz mowa o hali Szlezak zamierza Przeniesc ja pod Hute A teren obecnego warzywniaka Odsprzedac Za odstepne....Wlascicielowi Park City.Nie liczac sie z mieszkancami Ze pije tez prawda np. Po ostatniej sesji pil w Romie a nastepnie w stanie ktory nie przystoi prezydentowi pojawil sie na spotkaniu SIP StowarzyszeniaInzynierow...Takich przykladow mozna mnozyc.Do tego mozna by dorzucic ignorowanie ludzi i ocene pracy ktora sam sobie wystawil ze jest d...nie urzednik.
|
|
|
~~alf | |
|
|
przestanie pisać o tym szlęzaku przecież gość już się nie liczy, zmarnował 4 lata, oszukał ludzi, naobiecywał i co? A o jego piciu to no coment każdy wie jak jest bo Stalowa to małe miasto i wszystko widać. Szarpie się teraz wiesza te swoje banery wszędzie gdzie się da i mysli że to zatrze jego obraz z 4 lat. Niektórzy to dzięki tym banerom zobaczyli go pierwszy raz, bo przez 4 lata to nigdzie mu się nie chciało chodzić ani jeżdzić - kompletna olewka wszystkich. Ciekawe ile razy był w Rzeszowie czy Warszawie tam gdzie dzielone są pieniądze?
|
|
|
~~ | |
|
|
Sebastianie i alf-ie powtorzyliscie to co napisalem wiec zadam wam proste pytania.
Co jako mieszkaniec zrobiles wiedzac/widzac, ze prezydent twojego miasta pije ???? Zglosiliscie gdzies to czy przez te 4 lata chociaz raz czy bezczynnie sie temu przygladaliscie aprobujac swoja postawa takie postepowanie?? |
|
|
~~ | |
|
|
A swoja droga Pan Prezydent Kwasniewski, prezydent Polski rowniez mial wpadki z piciem, a ja go np. uwazam za bardzo dobrego prezydenta ktoremu Kaczynski nie dorasta do piet.
|
|
|
~~Sebastian | |
|
|
Szlezak dla mnie nie istnieje a odpowiedzialem bo brzydze sie klamstwem i hipokryzja ktora cechuja sie poplecznicy.Prosze zapytac Co Robila przez te 4lata prasa .Wszyscy mowia ze sie go bali Wierze im bo to mciwy nie przebierajacy w srodkach dran,czego doswiadczylem na wlasnej skorze.
|
|
|
~~ | |
|
|
W porzadku. Szkoda tylko, ze nie potrafisz odpowiedziec na proste pytanie :/. No nic nie doczekalem sie odpowiedzi na jedne, nie bede stawial nastepnych. Pozdrawiam
|
|
|
~~Sebastian | |
|
|
Odpowiedz na to pytanie jest wielu osobom znana.Stalowa Wola To niewielkie miasto .Znane sa powiazania Szlezaka z lokalna prasa mozna ich spotkac w lokalach gastronomicznych.zEchem Nowinami Sztafeta To nie tajemnica.Moje stwierdzenie ze on dla mnie nie istnieje to nie unikanie odpowidzi to fakt Nie chce miec nic wspolnego z tym draniem
|
|
|
~~ | |
|
|
Ale ja postawilem konkretne pytania: skoro wszyscy rzekomo wiedza/widza, ze Szlezak pije w czasie pracy czy po pracy (chociaz po pracy mu wolo jak na moj gust) to dlaczego Sebastianie czy Panie Sebastianie nie zrbila Pan NIC zeby przerwac ten proceder???
Co do mediow to slyszalem wypowiedz Szlezaka w radiu Leliwa, iz miasto pozbylo sie udzialow np w Telewizji Miejskiej zeby nie byc posadzonym, czy tez zeby nie posadzac telewizje o stronniczosc. Dziennikarze w polsce sa przeciez niczym nie skrepowanie wiec moga pisac co chca, mysli Pan, wplyw Szlezaka jest na nich, az tak wielki?? Sugreuje pan, ze dzinnikarze sa na uslugach magistratu? Pisa "pod" magistrat??? Ja wrecz odwrotne odnosze wrazenie i przychyle si edo tejze samej wypowiedzi Szlezaka w radiu Leliwa "ze nie zabiega on o wzgledy dziennikarz" bardziej dosadniej nie wydaje mi sie zeby probowal wazelina zdobywac sobie przychylnosc o ile w ogole sie stara o cos takiego jak przychylnosc mediow. Jesli mozna to prosilbym o odpowiedz stricte na pytanie o tym dlaczego pan skoro pan wie o picu szlezaka nic pan z tym nie zrobil i nigdzie pan tego nie zglosil. Jeszcze jedno czy ma Pan dokumenty na to, iz hala targowa zostala oddana za "odstepne" wlascicielowi ?? A tak w ogole to moim zdaniem pomysl przeniesienia hali w okolice huty jest jak najbardziej racjonalny gdyz jestesmy chyba jedynym miastem w polsce w ktorym w sobote, jedna z glownych drog miasta jest prawie calkowicie zablokowana i nie przejezdna. Abstrahujac od tego slyszalem ze placem/zajezdnia kolo Huty zainteresowane jes jedna z firm hipermarketowych, bodajze OBI ale nie jestem tego pewnie wiec potraktujmy to jako moja niesprawdzona opinie. |
|
|
~~Sebastian | |
|
|
Dziad oniebie a Baba o chlebie.Mozna tak odwracac kota ogonem w nieskonczonosc Zapewniam ze moje informacje sa pewnoe a ich zrode nie mysle ujawniac bo bym bardzo wszystkich zaskoczyl.Ot wszystko co mam do powiedzenia na ten temat Moge jeszcze raz powtorzyc Szlezak to klamca i dran
|
|
|
~~ | |
|
|
Wlasnie ja postawilem konkretne pytania a pan dalej o tym samym ze szlezak to dran, ale na pytanie dalej pan nie odpowiedzial, potraktuje wiec te panskie zarzuty jak te z hali, czyli nijakie a scislej rzecz ujmujac BEZWARTOSCIOWE.Pozdrawiam i juz nie musi sie pan klopotac z kolejna wypowiedzia ze Szlezak to dran
|
|
|
~~alf | |
|
|
A dlaczego Nikt nie zgłosił to tylko przez strach, myślisz że któryś z urzedników jest taki odważny, każdy ma rodzinę i chce pracowac, że To że prezydent zapraszany jest na komunię jednego z dziennikarzy to oczywiście nic nie znaczy i to że są nasiadówki w różnych miejscach (i bynajmniej nie pija się tam wody mineralnej) to też bez znaczenia
|
|
|
~~Sebastian | |
|
|
Z klapami na oczach trudno jest rozmawiac.Czlowiek inteligentny umie czytac miedzy wersami .Zupelny brak plaszczyzny porozumienia Zegnam Radze przetrzec oczy.I jeszcze jedno nie bywam na hali targowej .
|
|
|
~~ | |
|
|
Panowie zwlaszcza pan panie Sebastianie, z tymi klapkami to chyba nie do mnie wpierw pan twierdzi, ze odwracam kota ogonem tylko dlatego, ze poraz kolejny zadae panu to samo proste pytanie, i kiedy w dalszym ciagu nie dostaje prostej odpowiedzi (tak jak proste bylo pytanie) pan mi wyjezdza z klapkami na oczach. Troche powagi albo chociaz odwagi przyznania sie do tego, ze nie jest pan w stanie odpowiedziec na banalnie proste pytanie. To pytanie wbrew temu co moglby sobie pan pomyslec nie jest przypadkowe. Wiem, ze pan i wielu panu podobnych rzucajacych te wszystkie oszczerstwa o picu tak naprawde niegdy nie widzialo jak szlezak pije, uslyszeliscie gdzies kiedys, ze pije, od kolejnej osoby i powtarzacie te durnoty bezmyslnie i nawet nie potrafiac obronic tych swoich wypocin. Ot fakty.
Panie Sebastianie inteligentny czlowiek operuje argumentami, czytaniem miedzy wierszami to troche inne sfery. Ja proponuje wrózki one panu poczytaja miedzy wierszami pana reki Do mnie przemawiaja argumenty, a w panskich wypowiedziach ich po prostu brak. Mowi pan o plaszczyznie porozumienia: czyli co jesli nie zaakceptuje panskich "faktow" w stylu, ze Szlezak to cham bo tak pan sobie to wymyslil, to znaczy, ze juz nie mozna sie ze mna porozumiec tak? to znaczy, ze ja (ale oczywiscie nie pan bo jakze to by bylo) mam klapki na oczach? (pytania sa oczywiscie retoryczne bo odpowiedzi juz si eod pana nie spodziewam) Przedstaw pan kilka solidnych argumentow to pogadamy, a nie plotki piate przez dziesiate. Zegnam |
|
|
~~ | |
|
|
A pan panie Alf powinien pan po pierwsze wiedziec, ze w swoich wypowiedziach nie odnosze sie do samych urzednikow z prostej przyczyny, na forach wypowiada sie wielu ludzi i nie sadze, ze wszyscy sa urzednikami. Ja mowie o tych wszystkich forumowiczach powtarzajacych te plotki bez jakichkolwiek dowodow, a jelsi sa wsrod nich urzednicy miejscy to beznadziejnymi chowajacymi sie za ekranem monitora ludzmi obrabiajacymi dupe swojemu szefowi. Ze swojego panicznego strachu wola mu lizac dupe w dzien zeby nie stracic roboty, a w nocy jechac mu od pijakow bojac mu sie tego powiedziec prosto w oczy.
Swoja droga nie daje wiary w te panskie strachy z jednego prostego powodu. Takie zgloszenia mozna bylo by wykonac bez problemu proszac policje o anonimowosc co bylo by zapewne uszanowane ale nie oni wola sie tlumaczyc swoim strachem. Brzydze sie takimi urzednikami. |
|
|
~~ | |
|
|
Do obu panow. zadam wam jeszcze raz to samo pytanie.
Dlaczego wy wiedzac o tym, ze prezydent tak rzekomo pije nie zrobiliscie z tym nic a nic, aprobujac to przez 4 lata jego dzialalnosci??????? tchorze. |
|
|
~~ | |
|
|
dobra szkoda gadać, on nie pije a białe to jest czarne a czarne to białe. ok niedługo dowiemy się że jest zonaty i ma trójke przykładnych dzieci i co niedziela jest w kosciele
|
|
|
~~ | |
|
|
Ja wiele razy widziałem jak pije, nawet zdarzało mi się z nim pić i nie uważam tego z nic zdrożnego że człowiek lubi się napić. Jak Andrzej nie będzie tylko tak często padał to ok. Super gościu a jakie ma wizje po kielichu. I nieprawda że nie lubi kobiet, o napewno nieprawda.
|
|
|
~~ | |
|
|
do tego goscia dwa posty wyzej.
Nie ma co tresciwa i rzeczowa odpowiedz na postawione przeze mnie pytanie, normalnie takiej stricte odpowiedzi to w zyciu nie widzialem, gratulacje. co tam po tysiackroc gratulacje!!! |
|
|
~~ | |
|
|
Zrobił spoty i myśli,że to wystarczy. A przez 4 lata nic nie robił.
|
|
|
~~ | |
|
|
Mieszkam w tym mieście ponad 40 lat i naprawdę widzę zmiany na lepsze zwłaszcza w ostatnich latach. Nowe drogi, chodniki, elewacje, ciekawe projekty itd. Pana Kotulskiego znam osobiście od kilkunastu lat, mimo to zagłosuję na Pana Szlęzaka gdyż widzę pozytywne rezultaty jego prezydentury i jestem zadowolony ze zmian w mieście. Pan Kotulski niestety nie nadaje się na to stanowisko. Takie jest moje zdanie.
|
|
|
~~Wyborca | |
|
|
Jakie ciekawe projekty?Ktore drogi?Prosze wymienic co sie zmienilo nie w ostatnich latach tylko w okresie ostatnich 4 lat Elewacje ktorych budynkow?bo wiekszosc to budynki spoldzielni mieszkaniowej a Szlezak nie wybudowal zadnych mieszkan socjalnych bo jak sam mowi to wrzod komunalny.O ile dobrze pamietam domagal sie zasypania fundamentow blokow przy przejezdzie kolejowym .Troche obiektywizmu by sie przydalo.
|
|
|
~~diss | |
|
|
To może ja sie wypowiem: Jakie drogi? Podskarpowa, polna, droga przez hutę, projekt modernizacji Okulickiego, Kwiatkowskiego, Hutnicza, okolice kina ballada, chodniki i ścieżki rowerowe wzdłóż AJP II i wiele innych. Do tego kanalizacja w Rozwadowie, kanalizacja burzowa w starszych częściach miasta. Ciekawe projekty? Bulwar nad Sanem, nowy basen... Prezydent Szlęzak wspiera też finansowo akcje kuturalne np go rock festiwal i chwała mu za to!
|
|
|
~~Misiek | |
|
|
Ja powiem tyle - jak chcecie zobaczyc rozwiajajace sie miasto - to nie trzeba jechac daleko - RZESZOW.
W naszym miescie chuja ostatnio sie zmienilo - nie ma wogole budownicstwa meiszkalnego - bo po co jak ludzie stad uciekaja. Powstaly tlyko 2 oboay pracy LIDL i Tesco i tyle. Miasto nie ma zadnej promocji - po za druzyna Stali Stalowa Wola - ale na to to tez Szlezka nic nie chce dac. Jemu juz dziekujemy tak samo jak Sagatowskiej - nawiedzonej babci. |
|
|