Dołączył: 21 Kwie 2010r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Pytanko dla tych , Którzy "przesiedli" sie
z : x86 na x64 podstawowe: a jednak SZYBCIEJ ? dotyczy zarówno XP, VISTA, WIN7 ??? A "gracze" ? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wiem jaki masz do mnie stosunek - choć tego nie rozumiem, bo cię nigdy nie obraziłem, ale ci odpowiem z własnego doświadczenia.
Jeżeli ma się komputer w pełni pracujący na 64 bitach (ważne jest wsparcie sprzętowe), To wszystkie aplikacje 64-bitowe działąją szybciej. Niestety nie każna 32-bitówka na systemie 64 bit działa dobrze. Nie używałem gier, ale systemy CAD, i te są bardziej wydajne. Co do pracy samego Windowsa (xp 64 bit) - nie zauważyłem różnicy. Nie wiem jak z "siódemką" (visty szkoda komentować) - ale xp 64 bit, był w Polsce dostępny tylko w wersji angielskiej. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
mam Win7 na 64 ( zakupiony nowy komp praktycznie tylko do gier ) - na grach jest super np . battlefield 2 chodzi perfekcyjnie na najwyzszych ustawieniach , zero zacieć .
|
|
|
|
|
na 64 jest szybciej, ale zalezy do czego potrzebujesz jesli do gier to ok, natomiast jesli uzywasz duzo programow to sprawdz najpierw czy te programy sa dostepne w wersji 64
|
|
|
|
|
mirek777
nie rozumiem zdania: :..Niestety nie każna 32-bitówka na systemie 64 bit działa dobrze..." zubrstw moze znam ze 3 progsy ktore obsluguja 64bity |
|
|
|
|
Teoretycznie programy 32 bitowe powinny działać na win 64 bit. Niestety. Na przykład Solid Works 32 bitowy, nie działa prawidłowo. Da się zainstalować i uruchomić, ale szwankuje wyświetlanie grafiki.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
a próbowales "uruchom ten program w trybie zgodnosci..."
jakos tak |
|
|
|
|
Tak - nie pomogło - tryb zgodności świetnie działa - ale w Windows 7.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Sam fakt, że wersja 64 bitowa wykrywa tyle ramu ile ma się rzeczywiście (a 32 bitowa chyba miała ograniczenie do 3 gb), był dla mnie powodem do przesiadki i nie żałuję, bo wszystkie aplikacje i gry jakich używam działają bardzo dobrze
|
|
|
|
|
I tu jest myk, o którym mi powiedział pewien gość pracujący dla microsoftu. Windows XP - nie pokazuje więcej ramu, ale go używa
|
|
|
|
camelot
sa proste programiki ktore to umozliwiaja , dla scislosci 3,5 GB mirek777 tak/nie jest taki myk w biosie (nie kazdym) windows nie widzi ale działa |
|
|
|
|
Tak - oczywiście - masz rację. Jeżeli BIOS płyty głównej wykrywa RAM, to jest on używany przez system.
|