|
|
|
Witam,
Co to się porobiło z siecią tel. kom. ORANGE ? aż tak zeszli na psy ? 1. nie naprawili mi telefonu mimo, że był na gwarancji, motywując że sam go uszkodziłem, a serwis podał przyczynę awarii: mikro-uszkodzenia płyty głownej. no tak. hm 2. przy nowym abonamencie Delfin każą sobie płacić za sprawdzenie ile się ma jeszcze darmowych minut (kasy), do tej pory połączenie *500 było darmowe, co najlepsze dzwoniąc pod *500 nie pobierze nam środków z abonamentu tylko ekstra policzą to sobie jako kwota przekroczona abonamentu (abonament + kwota za ilość połączeń *500) chore. 3. teraz zauważyłem, że mając darmowy numer pod który można dzwonić ile się chce i kiedy się chce za sms od pewnego czasu mam naliczane po 20gr mimo że mam jeszcze minuty darmowe do tego darmowego numeru. porażka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ad.1
Masz udokumentowaną usterkę np. przez zdjęcie? Może jeszcze warto spróbować w serwisie firmowym? Ad.2 Wszystkie sieci kombinują... Ad.3 Rzeczywiście porażka ale warto sprawdzić czemu tak jest dzwoniąc do biura obsługi klienta. Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale !!! |
|
|
|
|
Ojtam ojtam! Ale obniżyli stawki za minute połączenia z Ukrainą i Chinami - o czym informowali sms.
Info o zmianach regulaminu podnoszących koszty zostawiają dla siebie jak widać Z nieuznaniem gwarancji zgłoś sie do rzecznika praw konsumenta Stalowa Wola, woj. podkarpackie Powiatowy Rzecznik Konsumentów ul. Podleśna 15 37-450 Stalowa Wola tel: 15 643 36 60 fax: 15 643 36 02 e-mail: rzecznik_(at)_stalowowolski.pl |
|
|
|
|
CYTAT Ojtam ojtam! Ale obniżyli stawki za minute połączenia z Ukrainą i Chinami - o czym informowali sms. Dobre))) Wezmą chłopkaów z huty na wymianę do Chin to sporo im nowych klientów przybędzie. Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale !!! |
|
Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: z 2irlandii:-) tuska Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Kilka razy słyszałem jak ludzie wypowiadali się o tej sieci nie orange a orżnij(klienta) coś w tym jest zachodni właściciele muszą zarobić po to zrobili rebranding (czy jak to się zwie) z idei.
Sam miałem kiedyś numer w idei i kiedy weszło orange sam odczułem duże pogorszenie i w niedługim czasie uciekłem do play. "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
Dołączył: 21 Kwie 2010r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
5 lat w idea do momoentu ORANGE +6 miesiecy w nadzieji
o-rżnij kilenta PLAY proste |
|
|
|
|
Orange to jest zupełne dno!!! nic gorszego nie ma zasięg do du**. Plus to potęga ;)!
|
|
Dołączył: 21 Kwie 2010r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
plus
hah , pare lat 3 tlefony + iplus i rachunki po 200 pln co najmiej play na dzien dobry , co najmniej 2x tyle (w pakiecie) i rachunki 120% nizsze !!! moga się wypchać ! |
|
|
|
|
Ad.1 Był 2 razy w serwisie firmowym (producenta telefonu) stwierdzili, że mikro uszkodzenia płyty głownej widziane pod mikroskopem są uszkodzeniami mechanicznymi i nie podlegają gwarancji.
Kontaktowałem się w tej sprawie z Rzecznikiem Konsumenta i niby racja jest po mojej stronie, bo punkt który "sprzedał mi telefon" zobowiązany jest do ewentualnej naprawy ale co najlepsze producent telefonu już tego zrobić nie musi i tak gwarancją można sobie podetrzeć d... szkoda nerwów. Ad3. wydukowałem sobie spis połączeń i sms-ów z którego jasno wynika, że pobierane są środki po 20gr za sms do darmowego numeru. Zobaczymy co mi powiedzą w salonie w poniedziałek |
|
|
|
|
Sprawdź umowę. Jeśli nie ma w niej takich zapisów i nie poinformowali Cię o tym to wisi nad nimi UOKiK.
|
|
|
|
|
orange to najgorsza siec w Polsce.maja najgorszych pracownikow,niekompetentnych i wielkich cwaniakow.Oczywiscie nie wszytskich.A co sadzicie o salonie orange w tesco,dlaczego go zamkneli?szczegolnie chodzi i o obsluge
|
|
|
|
|
ja mialem ten problem w salonie orange, ze co przyszedlem tam to za kazdym razem byla inna cena telefonow inne promocje, najpierw mialem tel za 1zl i pakiet promocji, a wieczorem tego samego dnia u innej babki zA 200 zl i mniejsze promocje, ogolnie Orange sie oplaca ale tylko dla firm, mam 2 komorki, w Playu 2 lata i Orange od 8 lat(wczesniej idea) i procz tego z Paly ma problemy z zasiegiem co mnie czesto strasznie denerwuje, to ilosc tego co wydzwaniam nie konkuruje zupelnie z drogim Orange.
|
|
|
|
|
zasieg zalezy tez od telefonu.a jak masz problemy z zasiegiem z playa to w ustawieniach przestaw na wybor sieci reczyny i z play zmien na plus i bedzie dobrze
|
|