|
|
|
Od dłuższego czasu biorę do pracy tylko zwykłe kanapki i postanowiłem coś z tym faktem zrobić.
Co dobrego można zabrać do pracy? Co Wy bierzecie? Macie jakieś dobrze przepisy na dobre kanapki, albo inne smaczne rzeczy? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Świetny temat, mi też już się te kanapki znudziły, ma ktoś inne propozycje?
Niestety, przyszłość nigdy nie przychodzi - zawsze jest teraźniejszość. |
|
|
|
|
najlepiej na to pytanie odpowiedzą Panie z księgowości w mojej pracy, to co się tam dzieje.... przynoszą wszystko po resztki obiadu z poprzedniego dnia, zupy w słoiczkach itp. Zawsze rozkładają się na biurkach z całym ekwipunkiem, kroją ogórki, cebulę, biorą po lasce kiełbasy itd., a mi ślinka cieknie, bo te kanapki to już porażka.
Więc ostatnio zaopatrzyłam się w pojemniki, nawet jednorazówki takie jak w lokalach i wcześniej rano przygotowuje sobie np.świeżą sałatkę, albo obieram owoce i mam zdrowe 2 śniadanie. |
|
|
|
|
Jabłko ; )
|
|
|
|
|
w sumie można w takich pojemniczkach nawet zrobić sobie sałatkę dzień wcześniej i spokojnie zjeść w pracy dobry pomysł
|
|
|
|
Polecam
Ciabatą z oliwkami z: serem feta szpinakiem pomidorkami koktajlowymi krewetkami pyyyychaaaaaa |
|
|
|
|
FoxyLady, nie polecaj tylko napisz lepiej jak to zrobić
A psychopath is better than no path |
|
|
|
|
Fajna sprawa na śniadanie to sałatkaz kurczakiem i sosikiem czosnkowym z rustiki i do tego pieczywko, mmmm pychota ;-)
Boże, daj mi cierpliwość, bo jak dasz siłę to ich rozp*erdolę!! |
|
|
|
|
polecam na 2 sniadanie jogurcik i jakis owoc albo zrobic sobie jak ktos wspomniał wczesniej jakos sałateczke teraz mamy wiosne swieze warzywa pychotka.....
bzzzzzz |
|
Dołączył: 25 Marz 2011r. Skąd: Stalowa Wola, Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
teraz okres wakacyjno letni więc są owoce a z nimi można już cuda działać płatki kukurydziane albo inne musli z truskawkami i jogurtem czy kefirem pychaa albo sałateczki z ryżu i kurczaka albo z tuńczykiem lub normalna surówka z grzankami o albo makaronowa z orzeszkami ziemnymi aż mi ślinka poleciała hehehe pozdrawiam
|
|
|
|
|
Jezeli pracujecie za biurkiem, to mozecie wcinac owoce z joguratami itp, a jezeli pracujecie fizycznie polecam pojemniki do ktorych pakujemy porzadne jedzenie albo poprostu grachamke z piersia kurczaka i warzywami. Zaraz zapodam wam fajny przepis na pyszna i bardzo zdrowa salatke mojego autorstwa ;).
|
|
|
|
|
Kanapka z pasztetem, a później browarka
Btw. Wie ktoś dlaczego wyświetla się komunikat 404 - Not Found jak chce się zalogować? Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
|
|
Ja zabieram do roboty tosty- ser, szynka, keczup ;) A jak nie mam czasu to banany - dają energie jest się po nich sytym.
|
|
|
|
|
jeżeli masz w pracy możliwość korzystania z mikrofali to możliwości masz setki przez tosty robione w domu (w sumie to nadal kanapka ale na ciepło) ... w Irlandii nauczyłem się jeść bułkę (najlepiej bagietkę) z różnymi dodatkami (to się nie może znudzić) kurczak (smażony bekon,szynka lub co ci się zamarzy)jajko sadzone , ser warzywa , sałatka ... do takiej bułki dosłownie wszystko pasuje ... oczywiście jak to coś się lubi ;) ... bez pieczywa nawet makaron z serem i jakimiś warzywami ... ciut fantazji i już masz drugie śniadanie ...
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
mikrofali to chyba trzeba kucharzem być ale z tymi sałatkami to jest genialna myśl naprawde, zacznę sobie robić teraz sałatki, albo wlasnie musli z jogurtem jak ktoś podpowiedział
|
|
|
|
uwazam troszke fantazji trzeba posiadać a śniadanko z niczego zrobi sie coś pysznego
bzzzzzz |
|
|
|
|
Salatka z selera.
Skladniki 300g piersi z kurczaka 2 Jajka 2 Sereki ziarniste 2 Sloiki selera konserowego 1 Czerwona cebula 0,5kg ogorkow kiszonych 100g kukurydzy dwie lyzeczki magi sol pieprz musztarda(lyzeczka) No wiec tak seler odciskamy z zalewy, troche go rozdrabniamy cebule, ogorki i jajka tniemy w drobna kostke. Kurczaka gotujemy i po ostudzeniu rozrywamy na drobne kawalki. Dodajemy do tego kukurydze i mieszamy wszystko w dosc duzym naczyniu. Do serkow dodajemy magi, musztarde, sol i pieprz wszystko dokladnie mieszamy, powstalym w ten sposob sosem zalewamy reszte skladnikow naszej salatki delikatnie mieszajac(zeby nieporozgniatac ziarenek sera |
|
|
|
|
Jak ma się dostęp do mikrofali, to rzeczywiście można przynosić do pracy wszystko w plastikowych pojemniczkach i podgrzewać np. lasagne z obiadu, jakś zupkę itp. itd. Natomiast jak się ma do dyspozycji tylko czajnik to z reguły człowiek albo się opycha kanapkami, albo chemią w proszku (zupkami i kubkami). Do buły to można dodać np. usmażony cieniutki bekon, jakąś sałatę i musztardę. Albo wrzucić sobie do środka usmażona pangę + majonezik i sałata. Nawet można jak ktoś wspomniał zapodać sobie do środka sadzone jajo, jakąs wędlinkę i kanapka nie musi być nudna Jeśli chodzi o sałatki, to spokojnie można zrobić sobie tzw. sałatkę cezara - bo raczej składniki się nie rozciapią i nie jest bardzo pracochłonna (sałata, filet smażony z kuczaka, grzanki i sos, ew. można dodać co się tam jeszcze komuś podoba ). A np. grecką to idealnie byłoby już w pracy dokończyć (dokroić pomidora) bo zciapie się na bank
Dorii |
|