NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »
Śniadanie do pracy,
ff
Wysłany: 20 Cze 2011r. 18:29  
Od dłuższego czasu biorę do pracy tylko zwykłe kanapki i postanowiłem coś z tym faktem zrobić.
Co dobrego można zabrać do pracy? Co Wy bierzecie? Macie jakieś dobrze przepisy na dobre kanapki, albo inne smaczne rzeczy?
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 20 Cze 2011r. 18:29  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2011r. 18:40  
Świetny temat, mi też już się te kanapki znudziły, ma ktoś inne propozycje?

Niestety, przyszłość nigdy nie przychodzi - zawsze jest teraźniejszość.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2011r. 19:03  
najlepiej na to pytanie odpowiedzą Panie z księgowości w mojej pracy, to co się tam dzieje.... przynoszą wszystko po resztki obiadu z poprzedniego dnia, zupy w słoiczkach itp. Zawsze rozkładają się na biurkach z całym ekwipunkiem, kroją ogórki, cebulę, biorą po lasce kiełbasy itd., a mi ślinka cieknie, bo te kanapki to już porażka.
Więc ostatnio zaopatrzyłam się w pojemniki, nawet jednorazówki takie jak w lokalach i wcześniej rano przygotowuje sobie np.świeżą sałatkę, albo obieram owoce i mam zdrowe 2 śniadanie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2011r. 21:24  
Jabłko ; )

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2011r. 21:58  
w sumie można w takich pojemniczkach nawet zrobić sobie sałatkę dzień wcześniej i spokojnie zjeść w pracy umiech dobry pomysł umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2011r. 22:06  
Polecam

Ciabatą z oliwkami z:

serem feta
szpinakiem
pomidorkami koktajlowymi
krewetkami

pyyyychaaaaaa

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2011r. 22:26  
FoxyLady, nie polecaj tylko napisz lepiej jak to zrobić umiech

A psychopath is better than no path
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2011r. 23:52  
Fajna sprawa na śniadanie to sałatkaz kurczakiem i sosikiem czosnkowym z rustiki i do tego pieczywko, mmmm pychota ;-)

Boże, daj mi cierpliwość, bo jak dasz siłę to ich rozp*erdolę!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Cze 2011r. 13:28  
polecam na 2 sniadanie jogurcik i jakis owoc albo zrobic sobie jak ktos wspomniał wczesniej jakos sałateczke teraz mamy wiosne swieze warzywa pychotka.....

bzzzzzz
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Cze 2011r. 13:30  
teraz okres wakacyjno letni więc są owoce a z nimi można już cuda działać płatki kukurydziane albo inne musli z truskawkami i jogurtem czy kefirem pychaa umiech albo sałateczki z ryżu i kurczaka albo z tuńczykiem umiech lub normalna surówka z grzankami o albo makaronowa z orzeszkami ziemnymi umiech aż mi ślinka poleciała hehehe umiech pozdrawiam

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Cze 2011r. 14:33  
Jezeli pracujecie za biurkiem, to mozecie wcinac owoce z joguratami itp, a jezeli pracujecie fizycznie polecam pojemniki do ktorych pakujemy porzadne jedzenie albo poprostu grachamke z piersia kurczaka i warzywami. Zaraz zapodam wam fajny przepis na pyszna i bardzo zdrowa salatke mojego autorstwa ;).

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 60%
ff
Wysłany: 21 Cze 2011r. 14:47  
Kanapka z pasztetem, a później browarkaumiech

Btw. Wie ktoś dlaczego wyświetla się komunikat 404 - Not Found jak chce się zalogować?

Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Cze 2011r. 16:11  
Ja zabieram do roboty tosty- ser, szynka, keczup ;) A jak nie mam czasu to banany - dają energie jest się po nich sytym.

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 21 Cze 2011r. 16:39  
jeżeli masz w pracy możliwość korzystania z mikrofali to możliwości masz setki przez tosty robione w domu (w sumie to nadal kanapka ale na ciepło) ... w Irlandii nauczyłem się jeść bułkę (najlepiej bagietkę) z różnymi dodatkami (to się nie może znudzić) kurczak (smażony bekon,szynka lub co ci się zamarzy)jajko sadzone , ser warzywa , sałatka ... do takiej bułki dosłownie wszystko pasuje ... oczywiście jak to coś się lubi ;) ... bez pieczywa nawet makaron z serem i jakimiś warzywami ... ciut fantazji i już masz drugie śniadanie ...

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Cze 2011r. 16:47  
mikrofali to chyba trzeba kucharzem być smiech2 ale z tymi sałatkami to jest genialna myśl naprawde, zacznę sobie robić teraz sałatki, albo wlasnie musli z jogurtem jak ktoś podpowiedział

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Cze 2011r. 17:02  
uwazam troszke fantazji trzeba posiadać a śniadanko z niczego zrobi sie coś pysznego

bzzzzzz
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Cze 2011r. 18:07  
Salatka z selera.

Skladniki
300g piersi z kurczaka
2 Jajka
2 Sereki ziarniste
2 Sloiki selera konserowego
1 Czerwona cebula
0,5kg ogorkow kiszonych
100g kukurydzy
dwie lyzeczki magi sol pieprz musztarda(lyzeczka)

No wiec tak seler odciskamy z zalewy, troche go rozdrabniamy cebule, ogorki i jajka tniemy w drobna kostke. Kurczaka gotujemy i po ostudzeniu rozrywamy na drobne kawalki. Dodajemy do tego kukurydze i mieszamy wszystko w dosc duzym naczyniu.

Do serkow dodajemy magi, musztarde, sol i pieprz wszystko dokladnie mieszamy, powstalym w ten sposob sosem zalewamy reszte skladnikow naszej salatki delikatnie mieszajac(zeby nieporozgniatac ziarenek sera

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Cze 2011r. 22:38  
Jak ma się dostęp do mikrofali, to rzeczywiście można przynosić do pracy wszystko umiech w plastikowych pojemniczkach i podgrzewać np. lasagne z obiadu, jakś zupkę itp. itd. Natomiast jak się ma do dyspozycji tylko czajnik to z reguły człowiek albo się opycha kanapkami, albo chemią w proszku (zupkami i kubkami). Do buły to można dodać np. usmażony cieniutki bekon, jakąś sałatę i musztardę. Albo wrzucić sobie do środka usmażona pangę + majonezik i sałata. Nawet można jak ktoś wspomniał zapodać sobie do środka sadzone jajo, jakąs wędlinkę i kanapka nie musi być nudna jezyk Jeśli chodzi o sałatki, to spokojnie można zrobić sobie tzw. sałatkę cezara - bo raczej składniki się nie rozciapią i nie jest bardzo pracochłonna (sałata, filet smażony z kuczaka, grzanki i sos, ew. można dodać co się tam jeszcze komuś podoba ). A np. grecką to idealnie byłoby już w pracy dokończyć (dokroić pomidora) bo zciapie się na bank jezyk

Dorii
Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »