|
|
|
Czy orientuje sie ktoś o co chodzi z likwidacją spółdzielni mieszkaniowych?
cyt: " Trwają w nim prace nad dwoma projektami poselskimi dotyczącymi podmiotów spółdzielczych – ustawa o spółdzielniach oraz ustawa o spółdzielniach mieszkaniowych. – Jeden praktycznie likwiduje spółdzielnie mieszkaniowe, drugi zaś tak znacznie pogarsza warunki prawne funkcjonowania spółdzielni, że ostatecznie przesądzi o ich likwidacji – uważają spółdzielcy. Zgromadzenie Ogólne Krajowej Rady Spółdzielczej postanowiło więc zwołać Ogólnopolskie Forum Spółdzielcze." Może ktoś orientuje się o co to biega i wytłumaczy w normalny sposób Mam mieszkanie wlasnościowe spółdzielcze i nie wiem czy przekształcić go we własność odrębną, czy nie.. ... żeby tylko potem nie było za późno... http://www.nowos(...)tion=500 ...ŻYCIE GROZI ŚMIERCIĄ.... |
|
|
|
|
...ŻYCIE GROZI ŚMIERCIĄ.... |
|
Dołączył: 21 Kwie 2010r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
z ta likwidacja to juz bylo kleopane, i cignie sie od penego czasu
ja powiem tylko cos w tym jest i chyba szykuje sie na przysly rok tylko ciekawe za ile bedzie wykup mieszkania, lokalu ?? |
|
|
|
|
CYTAT z ta likwidacja to juz bylo kleopane, i cignie sie od penego czasu ja powiem tylko cos w tym jest i chyba szykuje sie na przysly rok tylko ciekawe za ile bedzie wykup mieszkania, lokalu ?? Nowelizacja przewiduje również zmiany w zasadach przekształcania lokali. Nie trzeba będzie, jak dziś, iść w tej sprawie do notariusza. Spółdzielcy, którzy będą chcieli wykupić lokatorskie mieszkanie lub przekształcić mieszkanie własnościowe w odrębną własność, będą mogli złożyć wniosek w wydziale ksiąg wieczystych w sądzie rejonowym. Warunkiem przekształcenia będzie niezaleganie w opłatach i spłacenie przypadającej na lokal części kredytu zaciągniętego przez spółdzielnię na budowę. http://prawo(...)lni.html ...ŻYCIE GROZI ŚMIERCIĄ.... |
|