|
|
|
Witam
wyjeżdżam na wakacje w dalsza trasę ciekawy jestem jak wyglądają ceny paliw na stacjach w stalowej. interesuje mnie 98 i ON ponieważ jedziemy na dwa auta Z góry dziekuje za pomoc |
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 19 Lut 2008r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
ON - Bliska/Agatówka - 4,81
95 - jw - chyba 5,02 - jeśli dobrze zerknąłem cena z 6:40 dzisiaj |
|
|
|
|
Wczoraj na Orlenie widziałem wakacyjną promocję: przy zakupie powyżej 20 litrów 98 2ogr na litrze rabatu. 95-tka powyżej 20 litrów chyba 10 gr rabatu.
|
|
|
|
|
Jeśli chodzi o ON to:
Lotos - 4,97zł Statoil- 4,97zł Bliska Agatówka- 4,81zł Transmlecz (przemysłowa) - 4,99zł Tyle wiem na pewno, nie wiem jak na Orlenie :) |
|
|
|
|
na PKS
ON 4,90 95 - 5 zł |
|
|
|
|
Na Orlenie wczoraj tankowałem 5,09 95-tka.
|
|
|
|
|
Mmm.. ale miło, ciekawe jak długo ON będzie koło 5zł pewnie to kwestia unormowania się sytuacji w Grecji.
:) |
|
|
|
|
Jechałem chwilę temu koło BP w Nisku i tam ON kosztuje 4.99zł
A na Orlenie przy drodze na Nisko ON kosztuje 4.97zł :) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ta.. na tej stronie to jest jedna wielka ściema !
Dla Stalowej Woli pokazuje że na wszystkich stacjach cena paliwa jest taka sama czyli 4.95zł na wszystkich stacjach w STW oczywiście chodzi o ON. A ceny w rzeczywistości są zupełnie inne :) |
|
|
|
|
tak, pokazuje 4,95 jeżeli na stronie się nie zalogujesz, po zalogowaniu podaje konkretne ceny paliwa na danej stacji benzynowej ... ;]
a tak to podane są tylko ceny średnie. Użytkownicy niezalogowani widzą jedynie średnie ceny paliw. Aby zobaczyć dokładne ceny paliw na poszczególnych stacjach benzynowych zaloguj lub zarejestruj się. Trzeba czytac ze zrozumieniem |
|
|
|
|
gaz bp Nisko 2.55 a w Janowie Lubelskim 2.29 :(
|
|
|
|
|
Bio DIESEL na bliskiej 4,19 cena z wczoraj
Nic na siłę, wszystko młotkiem. |
|
|
|
|
Bio Diesla z bliskiej można sobie do butów nalać a nie do baku. Z resztą nie tylko z bliskiej z której kolwiek innej stacji też, bio jedynie do ciągników i to też.. jesli komuś nie szkoda silnika to niej leje
|
|
|
|
Przy tak szybko szybujących cenach to chyba bliska mimo syfiastego paliwa będzie bombardowana przez kierowców no ale jakby nie było.. to co się dzieje na stacjach jest smutne :(
|
|
|
|
Tylko, że ten syf z bliskiej może ci rozwalić silnik. Wtedy ta pozorna oszczędność wyjdzie bokiem.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Szczerze powiem że kilka dni temu byłem na Agatówce wieczorem i miałem juz ostrą rezerwę w samochodzie no i pomyślałem że wleje kilka litrów na Bliskiej bo do domu nie dojadę, no i wlałem coś koło 7l i prosto z Bliskiej pojechałem do Zaklikowa dodam że miałem włączoną klimatyzację żeby mi wilgoć z samochodu (audi a4 b6 tdi) wyciągało, w obydwie strony do Zaklikowa i z Zaklikowa zrobiłem jakieś 60km i powiem że spaliłem wszystko to paliwo co zatankowałem... doszedłem do wniosku że samochód pali więcej tego paliwa z Bliskiej no i na jedno wychodzi czy wleje mniej i drożej czy więcej i taniej...
Dodam że jezdze spokojnie, zmieniam bieg przy 2tys obrotów i nie jade wiecej jak 100 :) |
|
|
|
|
potwierdzam, na statoilu spalanie mam 6-6.5 na bliskiej 7 ponad a styl jazdy taki sam, obstawiam mniejsza ilosć cetanową diesla
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Czyli znowu trzeba kupować jakby to pan ukrainiec powiedział "boćke ruskij ropu" hehe
|
|
|
|
Wkrótce paliwo ma kosztować 6zł za litr czy to nie przesada już?
rząd przecież może obniżyć akcyzę więc czemu tego nie robią? http://moto.(...)l?node=6 :) |
|
|
|
|
Dziwne kolego. Artykuł wyciągnięty niewiadomo skąd baryłka ropy leci na łeb na szyje w dół i w rmfie dzisiaj mówili że będa obnizki cen przez nowy kryzys
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Dlatego idę i glosuję na Nową Prawicę JKM, i radzę wszystkim tak uczynić... Jak wygra PO w styczniu podatek vat 24% i w 2012 paliwko po 6 zeta kto idzie o zakład? Chcecie coś zmienić to pogońcie ten postsocjalistyczne beton (PO, PIS, SLD , PSL)
|
|
|
|
|
CYTAT Dlatego idę i glosuję na Nową Prawicę JKM, i radzę wszystkim tak uczynić... Jak wygra PO w styczniu podatek vat 24% i w 2012 paliwko po 6 zeta kto idzie o zakład? Chcecie coś zmienić to pogońcie ten postsocjalistyczne beton (PO, PIS, SLD , PSL) niedlugo otworze lodowke i korwinista wyskoczy ;] iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
Paliwo ma skoczyć do 6zł bo w UE jakieś nowe przepisy odnośnie spalin i CO2 wprowadzają akcyza na LPG ma wzrosnąć o 200% (LPG ma kosztować w granicach 3,5zł) a PB95 w okolicach 6zł, ale nasz rzad i rzad niemiec na to nie chce się zgodzić więc tak prędko to nie wejdzie.
|
|
|
|
|
Gdzie najtaniej można kupić ON w Stalowej?
Na byłym Transmleczu 5.71zł na Bliskiej 5.73zł a jak na pozostałych? Tak w ogóle kilka postów wyżej z 2011 roku dokładnie z czerwca wynika że ON był po 4.97.. to tylko rok wstecz. :) |
|