NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
Wójt gminy Bojanów wyrzucił za drzwi radną,
ff
Wysłany: 8 Lip 2011r. 08:04  
Wójt gminy Bojanów wyrzucił za drzwi radną i sołtysa z miejscowości Laski - słowami "wynocha mi stąd" . Taką informację podaje jedna z lokalnych gazet.

Czy Wójt, Burmistrz lub Prezydent Miasta może odnosić się w taki sposób do kobiety???

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 8 Lip 2011r. 08:04  

Prywatna wiadomość 

m87
m87
m87
ff
Wysłany: 8 Lip 2011r. 08:20  
a czy ta pani zasluzyla ,zeby byc traktowana jak kobieta , czy po prostu zachowywala sie jak baba ze ... . Kobiety chca uprawnienia to niech wydobywaja wegiel w kopalniach etc. i rownie dobrze mozna wyrzucic je za drzwi , o ile sobie na to zasluzyly

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lip 2011r. 10:18  
Moim zdaniem równouprawnienie nie ma związku z kulturą osobistą. Z artykułu sztafety i komentarzy mieszkańców wynika, iż tamtejszemu wójtowi uderzyła woda sodowa do głowy. Uważam, że każdy facet niezależnie kim jest i jakie zajmuje stanowisko powinien z należytym szacunkiem odnosić się do kobiety.

Szczególnie powinni zwracać uwagę na dobór słów, takie osoby, które piastują publiczne stanowiska, bo od głosów mieszkańców i ich opinii zależy przyszłość takich gości jak wójt czy prezydent.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 8 Lip 2011r. 10:53  
Tak to jest jak ludzie głosują na tumanów.
Radna powinna przed wizytą u wójta zapoznać się z ustawą o samorządzie gminnym i nie przychodzić z tematami, których rozwiązanie leży w kompetencjach rady.
Jak nie docierają do radnej argumenty to (tak jak uczynił wójt) wskazać jej drzwi.
Wójt powiedział do radnej „Proszę mi się stąd wynieść”. Jak dla mnie jest to forma grzecznościowa.

Aha: nie jestem wójtem, rodziną wójta, PISiakiem

Nie jestem jedną z biegających, walczących mrówek. Jestem mrówkojadem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lip 2011r. 11:05  
CYTAT
Tak to jest jak ludzie głosują na tumanów.
Radna powinna przed wizytą u wójta zapoznać się z ustawą o samorządzie gminnym i nie przychodzić z tematami, których rozwiązanie leży w kompetencjach rady.
Jak nie docierają do radnej argumenty to (tak jak uczynił wójt) wskazać jej drzwi.
Wójt powiedział do radnej „Proszę mi się stąd wynieść”. Jak dla mnie jest to forma grzecznościowa.

Aha: nie jestem wójtem, rodziną wójta, PISiakiem

Zgadzam się w 100% Nie tylko gmina Bojanów jest przykładem niekompetencji radnych . Drodzy radni pora zabrać się za czytanie ustawy o samorządzie gminnym.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lip 2011r. 11:57  
Widzę, że koledzy powyżej zapoznali się z ustawą o samorządzie gminnym dosyć powierzchownie. Z treści postów wnioskuję, że brakuje wam solidnej praktyki samorządowej, bo teoria to zdecydowanie za mało.

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 8 Lip 2011r. 12:31  
CYTAT

Czy Wójt, Burmistrz lub Prezydent Miasta może odnosić się w taki sposób do kobiety???

Jeżeli były prezydent Polski (Kaczyński) mógł powiedzieć do kobiety ... "ta małpa w czerwonym" to uważam pytanie za retoryczne ...

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »