NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szkoła i studia »
Kurs na przewoz rzeczy,
epi
epi
epi
ff
Wysłany: 10 Lip 2011r. 12:59  
Witam.Prosze o podpowiedz,jaki musze zrobic kurs na pezwoz rzeczy jesli prawko kat.C mam wydane w Styczniu 2007 r.Dzieki.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 10 Lip 2011r. 12:59  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Lip 2011r. 15:08  
http://www.rotrans.com.pl/4/swiadectwa-kwalifikacji-zawodowej

masz tu wyjaśnione

Szkolenie okresowe - 35 godzinne potem lekarz i psycholog i 5 lat możesz śmigać, po 5 latach znowu to samo

Prywatna wiadomość 

epi
epi
epi
ff
Wysłany: 10 Lip 2011r. 18:33  
Dzieki kolego za informacje .

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Wrz 2012r. 11:12  
A wie może ktoś gdzie można zrobić kurs na przewóz rzeczy najtaniej bo np. w Rotransie to jest za 3400zł a po Polsce można spotkać ceny za niecałe 3000 zeta.
W grę wchodzi STW, Nisko, TBG, Janów L. i Sandomierz

"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 20 Wrz 2012r. 13:46  
Są oferty na kurs przewóz rzeczy /kwalifikacja wstępna przyśpieszona/ nawet za 1900 zł, tylko zawsze jest małe ale: cena nie obejmuje dojazdu na płytę poślizgową, dojazdu na egzamin i często z jednym lub drugim noclegu bo zajęcia są albo tak rano albo wieczorem, że trzeba np. w Opolu nocować. Obcinają też ośrodki jazdę 8 godzin w ruchu drogowym - albo robią zamiast na nowych ciężarówkach z ESP na starych gratach co jest nauka jazdy prowadzona.
Sprawdza się przeważnie co tanio to drogo i jedna jeszcze bardzo ważna sprawna - egzamin poprawkowy po kwalfikacji zdawać można tylko tam gdzie się robiło kurs (czekać aż łaskawie zorganizują kolejny albo jak chce szybko zapłacić 1000zł za zorganizowanie osobnego terminu dla 1 osoby)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Wrz 2012r. 14:01  
Yvette_m, dzieki za zwrócenie uwagi na problem ceny bo ja myślałem, że kurs na przewóz rzeczy obowiązuje wg sztywnego programu nakreślonego w jakimś tam urzędzie i nie ma zanaczenia gdzie i za ile się go robi.

Może trza będzie trochę poczekać bo tak uskładać i wywalić od ręki 3500 to nie jest łatwe zadanie tym bardziej, że nie tylko siebie mam na utrzymaniu.

To jest inwestycja w siebie dlatego tak czy inaczej mam zamiar zrobić ten kurs bo szkoda mi prawka, które jest nic nie warte bez kwalifikacji.

"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lis 2012r. 12:03  
Gdzie w ramach kursu w lokalnych ośrodkach jeździ się na płytę poślizgową?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lis 2012r. 17:09  
LOK - Opole lotnisko lub Warszawa - Bemowo - info tel.

ROTRANS - symulator przyjeżdża na naczepie do Niska/St. Woli albo zawożą na symulator do Piastowa k/Warszawy - info ze strony www i tel.

Elka/Mechanik/Motos - sami nie wiedzą więc w sumie to nie wiadomo - próba info tel. (we wrześniu nie wiem jak dziś)

Delta - Trans - omijać, nie mają wpisu do rejestru wojewody co pisałem kiedyś (22.09) i do dnia dzisiejszego jeżeli nadal szkolą na kwalifikacje to działają nielegalnie - sprawa dla organów ścigania

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lut 2014r. 18:03  
Proszę o opinię gdzie na dzień dzisiejszy warto zrobić kurs na przewóz rzeczy - Kwalifikację wstępną przyśpieszoną - (sprawdzona oferta najlepsza) więc proszę najlepiej o wypowiedź kogoś kto taki kurs robił niedawno w Stalowej Woli lub okolicach

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lut 2014r. 18:57  
ja robiłam w Lok-u w kwietniu ale Kurs na Przewóz Osób umiech w tym samym czasie robiło 2 kolegów na Przewóz Rzeczy i byli zadowoleni. Cała moja rodzina robiła w Lok-u i było okej umiech Na płycie w Opolu a dokładnie Polska Nowa Wieś. Polecam naprawdę umiech

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szkoła i studia »