|
|
|
Zbieram podpisy pod nazwę dla nowego ronda w Stalowej Woli: rotmistrza Witolda Pileckiego.
Mamy już sporo, ale mogłoby być więcej, czy jest ktoś z mieszkańców tego miasta kto mógłby się podpisać tj poprzeć wniosek? Proszę o kontakt na maila: witek_(at)_iap.pl Nie sprzedawaj duszy diabłu - Bóg da Ci za nią więcej! Mała Fatima Rzeszowszczyzny. https://nowiny24.pl/mazury-mala-fatima-rzeszowszczyzny-cuda-dokonuja-sie-tu-do-dzis/ar/5827669 |
|
|
|
|
Nie sprzedawaj duszy diabłu - Bóg da Ci za nią więcej! Mała Fatima Rzeszowszczyzny. https://nowiny24.pl/mazury-mala-fatima-rzeszowszczyzny-cuda-dokonuja-sie-tu-do-dzis/ar/5827669 |
|
|
|
|
Czemu akuratnie rotmistrza?
Nie może byc Lecha Kaczyńskiego ? albo.. Donalda Tuska? chociaż Stalowa jest mocna w PiS więc Lech by przeszedł :) |
|
|
|
|
Mógłbyś podać więcej info? Gdzie można się podpisać?
I\'d rather be hated for who I am, than loved for who I am not. |
|
|
|
|
Może jeszcze jakieś uzasadnienie...
|
|
|
|
|
CYTAT Czemu akuratnie rotmistrza? Nie może byc Lecha Kaczyńskiego ? albo.. Donalda Tuska? chociaż Stalowa jest mocna w PiS więc Lech by przeszedł Stefan nie pisz bzdur. Rondo nazwijcie jak chcecie tylko nie nazwiskami politykow, a tymbardziej tymi dwoma Najpierw trzeba sobie zasluzyc zeby nazywac swoim nazwiskiem jakies tam budowle. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: z 2irlandii:-) tuska Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
CYTAT Może jeszcze jakieś uzasadnienie... Jego życiorys jest uzasadnieniem. "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
|
|
|
Bardzo dobry pomysł.
|
|
|
|
|
Tylko ja o takim gościu jak Witold Pilecki nie słyszałem, dopiero google mnie oświeciło.
Czy on ma coś wspólnego z Stw? w sumie nie musi mieć żeby rondo było z jego imieniem no ale.. To już wole "rondo ku czci poległych kierowców RNI" :) |
|
Dołączył: 10 Maja 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Ja podpisuje sie rekami i nogami, jestem w stanie uzbierac kilkadziesiat podpisow. Mysle, ze prezydent Szlezak bedzie przychylny temu pomyslowi.
|
|
|
|
|
Ja proponuje ponumerować ronda 1, 2, 3, itd. nikogo ambicji nie urazimy i będzie ogólny spokój.
|
|
|
|
|
A cóż on takiego zrobił dla naszego miasta? Nie mamy lokalnych bohaterów?
*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
Niech się nazywa jak chce, byle nie od nazwiska jakiegoś komucha lub kleryka.
"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Kolego Marianosum powinieneś uzasadnić dlaczego akurat wybrałeś tego patrona tj.rotmistrza Witolda Pileckiego.
To jest właśnie prawdziwy Polak patriota. http://www.histo(...)pic=6324 http://blogmedia24.pl/node/49502 |
|
|
|
|
W sumie to robie to w imieniu znajomego skoro mieszkamy w stalowej mysle ze Pilecki mial stalowe nerwy i stalowa wole by robic takie rzeczy dla ojczyzny
P.S podpisy tylko do 18 lipca prosze wszystkich zainteresowanych o kontakt na email z 1 posta. Nie sprzedawaj duszy diabłu - Bóg da Ci za nią więcej! Mała Fatima Rzeszowszczyzny. https://nowiny24.pl/mazury-mala-fatima-rzeszowszczyzny-cuda-dokonuja-sie-tu-do-dzis/ar/5827669 |
|
Dołączył: 21 Kwie 2010r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
a moze imieniem SHREK'a
???? |
|
|
|
|
CYTAT a moze imieniem SHREK\'a ???? Najlepiej pitucha z ulicy Wojska Polskiego. "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
Dołączył: 21 Kwie 2010r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Wiktor
no chyba kpisz BANIK ? |
|
|
|
|
Leoniasty - dziękuję za linki. Człowiek chodzi po tym świecie 30 parę lat a historii swojej Ojczyzny tak na prawdę w ogóle nie zna :( Wina szkoły, czy raczej moja? To temat do dyskusji ze sobą.
Ja jestem za. A czy musiał mieć związek ze Stalową? Wg mnie niekoniecznie. Niesamowicie twardy człowiek. Wstrząśnięta, niezmieszana... |
|
|
|
|
CYTAT Leoniasty - dziękuję za linki. Człowiek chodzi po tym świecie 30 parę lat a historii swojej Ojczyzny tak na prawdę w ogóle nie zna :( Wina szkoły, czy raczej moja? To temat do dyskusji ze sobą. Ja jestem za. A czy musiał mieć związek ze Stalową? Wg mnie niekoniecznie. Niesamowicie twardy człowiek. Czyja wina? raczej nie twoja komuchy osiągnęły co chciały świadczy o tym wpis z pierwszego linka leoniastego CYTAT Jego nazwisko trafiło na listę najbardziej ocenzurowanych ludzi przez reżim komunistyczny w Polsce. Na pół wieku bodaj największy bohater II wojny światowej zniknął z książek, gazet i programów szkolnych.
żródło: http://wilk.(...)ecki.htm Na koniec krótkie, ale ważne i niełatwe pytanie .. Dlaczego wciąż tak mało wiemy o tej pięknej postaci dziś, 15 lat po Okrągłym Stole, dlaczego tak jest, ze prócz waskiego kregu osób 'parających' sie historia, ta postac nie jest omawiana szerzej "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
|
|
|
Jego nazwisko nalezało do najbardziej ocenzurowanych w PRL-u. Witold Pilecki miał byc wymazany z pamięci
|
|
|
|
|
zacny człowiek ... pozostaje przytaknąć ...
następne może by tak nazwać imieniem Barbary Blidy ... czas zacząć upamiętniać ofiary IV RP "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
kolego el.Banan jak przyszedłeś uprawiac tu politykę to wyjdź. Zaloz sobie temat, i zbieraj podpisy wszak w planach miasta jest jeszcze jedno rondo. Chyba masz jakiś honor?
|
|
|
|
|
Dziś w Urzędzie Miasta został złożony wniosek w sprawie nadania nazwy dla ronda. Dziękuję wszystkim którzy włączyli się w pomoc zbierania podpisów, jest ich ponad 500
|
|
|
|
|
Wstyd się przyznać, że tak mało ludzie wiedzą o takich bohaterach jak Pilecki, zresztą ja do niedawna też miałem blade pojęcie o tym człowieku. Ale pomysł uczczenia jego pamięci popieram w 100%.
"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
CYTAT Wstyd się przyznać, że tak mało ludzie wiedzą o takich bohaterach jak Pilecki, zresztą ja do niedawna też miałem blade pojęcie o tym człowieku. Ale pomysł uczczenia jego pamięci popieram w 100%. Podpisuję się pod tym tekstem dwama rękami. CYTAT Dziś w Urzędzie Miasta został złożony wniosek w sprawie nadania nazwy dla ronda. Dziękuję wszystkim którzy włączyli się w pomoc zbierania podpisów, jest ich ponad 500 Życzę powodzenia. |
|