|
|
|
Mam taki mały problem albo i nie (może "przewrażliwiony" jestem)....chodzi dokładniej o skrzynkę bezpieczników, auto już mam jakiś czas były drobne usterki, a raczej następstwa czasu bym powiedział co do elektryki albo bezpiecznik się przepalił albo styk zaśniedział ale to zaraz eliminowałem bez problemu na poczekaniu sam...potem były jaja z z podświetleniem "zegarów" (prawdopodobnie lipne żaróweczki)że- wywalało przez to błąd na VAG'u, w ogóle były jaja że paliła się kontrolka od poduszek non stop prawdopodobnie przez to... ale teraz wymieniłem i gra, dziś był inny problem z szybami, i centralnym, wyjeba** safe'a na radiu bo mam firmowe VW a dla mnie to mówcie co chcecie wskaźnik dla akumulatora chcąc nie chcąc bo on jest na umarciu, akumulatora nie ładowałem jutro to zrobie ale dałem autu w piz** ostro wiec liczę że coś tam podratowało, potem wróciłem sprawdziłem bezpieczniki były ok wszystko wróciło do normy i tutaj MAM PYTANIE jedno sprawdzając bezpieczniki ruszyłem "32" -> motorsterrung ( sterowanie silnika) był wsadzony od tak sobie (luźno - latał po prostu) i to 20 A a nie 15 jak wg producenta ma być, looknąlem i nie ma w ogóle w środku tzw. pinów żeby "trzymały ", niektóre gniazda też nie mają pinów. sprawa się wiążę jakby nie było z "zarządzaniem silnikiem" bo i temperaturka i mieszanka (s.lambda która z dieslem w zasadzie nie ma nic wspólnego) itd. ale reasumując, gniazdo 32 ma być WOLNE ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zachwouje się jak powodziówka
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Nie, nie powodziówka auto sprowadziłem z NL więc tego się trzymajmy - czy przepalony bezpiecznik to kryterium określające czy auto było zalane? czy jaja z żarówkami czy czymś też to określa? jak takie podejście masz to życzę Ci żebyś założył do autka dwie różne H7 albo innego małe "głupstewko zrobił" chociażby i jak nowe autko to Ci wywali błąd i żebyś tak sobie kursował od VAG'a do VAG'a ( no ogólnie komputer bo nie wiem czy tam jeździsz - jak nie czymś z rodziny VW to mnie nie interesuje) i żeby Ci mówili że powodziówke masz. Ale dobra już czuje po kościach, że odpowiedzi tutaj nie uzyskam mimo, że tyle passatów i a4 jeździ po naszych drogach...
|
|
|
|
|
Dla mnie jaja z eletktryką często oznaczają zalanie. na forum tdi.pl zadaj pytanie i ci pomogą dokładnie w czym problem.
A co do mnie to auto mam salonowe więc sam rozumiesz nie mam takich zmartwień "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Słuchaj, w zasadzie nic do tematu nie wniosłeś wiec mnie to irytuje, swoją drogą nie rozumiem czym się chwalić, że salonowe? Właśnie, że nie rozumiem chyba; to co bezpiecznik Ci się nie może przepalić w salonowym? nie możesz mieć problemu jakiegoś? choćby z instalacją? z szybami? czy czymś tam? hellloł? POZDRAWIAM
|
|
|
|
|
Sprawdz czy jakos woda nie dostaje sie Tobie do auta.
Mi cos sie pierniczylo az podczas deszczu wyszlo na jaw ze po wymianie szyby, woda leje sie do srodka i zalalo cala elektronike (passat b6). Wszystko zablokowalo. Zaden uklad nie chodzi. Zalalo przez zle wlkejona szybe. PS I nikogo to nie interesuje ze auto stoi zablokowane juz od 2miechow. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|