NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Zwierzaki »
surowe ogony wołowe, gdzie dostać??
ff
Wysłany: 4 Sie 2011r. 00:08  
Mam pytanie, czy można gdzieś w naszej okolicy dostać surowe ogony wołowe, ew. inne podroby jak kości, serca itp?? Pytałam we wszystkich mięsnych i nie mają w ofercie nawet na zamówienie, w "samochodach mięsnych" tych koło hali pytałam też nic sciana.
Potrzebuję dla psa, bo są bardzo zdrowe a pies jest specyficznej budowy ciała i potrzebuje jeść chrzęści, z których ten ogon jest zbudowany w większości... Będę wdzięczna za każdą wskazówkę...

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 4 Sie 2011r. 00:08  

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 40%
ff
Wysłany: 4 Sie 2011r. 00:10  
nie wiem jakie te ogony jezyk dla mnie ogon to ogon smiech2 są dosyć często w Matiasie jakieś ogony

życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Sie 2011r. 00:36  
w Matthiasie są wieprzowe ogony, tłuste, kościste nie takie jak potrzebuję neutralny

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Sie 2011r. 06:03  
O zwierzątko dbacie bardziej niż o siebie. Dostarczacie gotowe "akumulatory"(związki wysokofosforowe aktywne-podroby). Wystarczy dorzucić do tego wodór(tłuszcz) i AT(paliwo życia) gotowe.
Organizm , tak psa jak i człowieka nic robić nie musi. Wszystko ma na tacy...
Napisano w Instrukcji(Biblii):
"Ogon, nerki i cały tłuszcz z barana
to najświętsza rzecz Aarona kapłana".
(Aaron to brat Mojżesza)

OPTYMALNE CENTRUM ŻYWIENIOWE - STALOWA WOLA AL. J. PAWŁA II 19A/www.jedzoptymalnie.pl/
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Sie 2011r. 06:36  
:szok: :szok: :szok: no to napomagałeś/aś good

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Sie 2011r. 07:10  
Winno być ATP , a nie AT.
Ogony najczęściej kupuję w piątki , w samochodzie , który stoi równolegle do hali targowej od strony południowej. Musisz być tam ok. 7-mej rano. Potem lipa - idą jak woda w górskim potoku. Ludzie zaczynają wiedzieć co dla nich dobre. Mam w tym swój udział...
Oto jeden z przepisów(google)- http://przep(...)zywami/.
Mam tez swoje , wypróbowane.

OPTYMALNE CENTRUM ŻYWIENIOWE - STALOWA WOLA AL. J. PAWŁA II 19A/www.jedzoptymalnie.pl/
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 40%
ff
Wysłany: 4 Sie 2011r. 07:16  
A co to za specyficzny pies????? Wstaw fotke, potem zobaczymy co powinien taki pies jesc.uśmiech

Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Sie 2011r. 11:02  
Każdy pies to drapieżnik , to potomek wilka. Zjadać powinien tylko mięso i pić wodę. Cała reszta jest po to , aby weterynaria miała co robić.
/zwróćcie uwagę, co jest przysmakiem drapieżników , które upolowały zwierzynę - szynka , czy podroby?/

xxl
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Sie 2011r. 18:09  
Zapytaj w sklepach Wiejskie Jadlo, to sa sklepy masarni orzechów. Na zamowienie moze moga cos zalatwic

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Sie 2011r. 20:51  
CYTAT
Każdy pies to drapieżnik , to potomek wilka. Zjadać powinien tylko mięso i pić wodę. Cała reszta jest po to , aby weterynaria miała co robić.
/zwróćcie uwagę, co jest przysmakiem drapieżników , które upolowały zwierzynę - szynka , czy podroby?/

Zgadzam się z tym ale niedokoncaumiech Pies jako potomek wilka powinien miec w swojej diecie takze owoce czy warzywa.

Prosty przykład. Sarna moze stac się pozywieniem dla wilka i to ona dostarczy mu ZMIKSOWANEJ !!! zieleniny poprzez swoj żołądek.

Wiecej informacji w necie pod hasłem "Barf".

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Sie 2011r. 22:06  
Po pierwsze pies nie je samych podrobów, chcę urozmaicić mu dietę o wołowe dodatki, chodzi mi najbardziej o ogony, reszta tylko przy okazji...
RNI wiem co powinien jeść mój pies bez dywagacji forumowych, nie tego temat dotyczy...
Jeśli chodzi o drapieżników to gdy taki zabije roślinożercę to zawsze zaczyna zjadać go od żołądka, czyli najpierw "sałatka" a później reszta ;)
Kupiłam psu kiedyś BARF - mielone żołądki wołowe z treścią, czyli nadtrawioną trawą, śmierdzi to masakrycznie ale psu niesamowicie smakowało, jednak u nas nie można tego dostać jak i wielu innych rzeczy, np. gryzaków naturalnych suszonych neutralny nie wiem

W tych mięsnych z Orzechowa też pytałam... nie wiem

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Zwierzaki »