NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
1 2 3 4 »
Andrzej Lepper nie żyje ! ,
ff
Wysłany: 5 Sie 2011r. 17:53  
Andrzej Lepper, założyciel i przewodniczący Samoobrony, były wicepremier, były wicemarszałek Sejmu, czterokrotny kandydat na urząd prezydenta RP nie żyje - informuje Polsat News. Według policji mógł on popełnić samobójstwo. Miał 57 lat.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 5 Sie 2011r. 17:53  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Sie 2011r. 17:55  
[*]

MYŚL!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Sie 2011r. 18:14  
Tak..albo ktos mu pomogł.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Sie 2011r. 18:39  
Tego się już pewnie nikt nie dowie, prawdę zabrał ze sobą.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Sie 2011r. 19:15  
CYTAT
Według policji mógł on popełnić samobójstwo.

Według mnie to on nie wyglądał na typa który łatwo da się usunąć z tego świata a na pewno nie miał ciągotek samobójczych - nie taki charakter.

A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Sie 2011r. 19:38  
w oficjalnym komunikacie podali że popełnił samobójstwo. Więc albo wyjdzie jakaś afera albo wiedział o jakiejś i musiał zamilknąć.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 40%
ff
Wysłany: 5 Sie 2011r. 20:06  
Cos podawali ze niby sie zalamal bo jego syn mial problemy ze zdrowiem.

Ale tak jak pisal bokser i tez Mi sie tak zdaje.

Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Sie 2011r. 20:09  
Powiem tylko tyle - cos za duzo tych afer w dodatku niewyjasnionych za rzadów PO.

Juz niewiele brakuje ze za napisanie gdzies w internecie cos zlego na PO beda ludzi albo zamykac albo "ludzie sami beda popelniac samobojstwa" (jak ludzie zakladali strony szydzace z prezydenta Kaczynskiego to wszystko bylo ok, jak ktos zalozy strona Antykomor - to go zaraz zawineli).
Widze ze podczas rzadow PO ta nasza demokracja (w dodatku pseudo demokracja) sa zagrozone.

To wszystko co ostatnimi laty sie dzieje w kraju to typowo KGBowska taktyka dzialania.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Sie 2011r. 20:20  
To tak jak 4 świadków ws. Olewnika w wiezieniu.

W tym kraju nie dzieje się dobrze. Ludzie niewygodni znikają albo umierają.
nie wierzę w samobójstwo. wszelkie afery znosił bardzo dzielnie. Po za tym właśnie czytałem, że miał plany powrotu do polityki i zapewne to go zabiło - wiedział pewnie za dużo i chciał miejsca w polityce i upomniał się u kogoś...

Polska niczym Rosja..

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 5 Sie 2011r. 20:25  
[*](*)[*] ...

co do afer to chyba raczej afery z nim związane były za czasów PiS a dla kogo premier Lepper był niewygodny ?? n/c

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Sie 2011r. 20:26  
CYTAT

Według mnie to on nie wyglądał na typa który łatwo da się usunąć z tego świata a na pewno nie miał ciągotek samobójczych - nie taki charakter.

Też tak myślę. Nie wierzę w samobójstwo. To był twardy facet, a lekko nie miał. Najpierw afera gruntowa kiedy Kaczyński próbował go zniszczyć, nasyłał na niego CBA, zakładali podsłuchy, urządzali prowokację i jakoś to przetrzymał. Potem seksafera.
Nie był z mojej bajki ale przynajmniej był bardziej szczery niż reszta polityków schowanych za armią speców od PR. Szkoda chłopa.

*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Sie 2011r. 21:09  
Szkoda go.. był jaki był no ale cóż.
Jeśli to prawda że popełnił samobójstwo przez problemy osobiste i przez stan swojego syna to tym bardziej przykre.. widocznie chłopina już nie mógł sobie poradzić..
Albo też wiedział za dużo, coś o czym nie powinien wiedzieć no i musiał "zginąć"

:)
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Sie 2011r. 21:17  
Szkoda go. pokazywał jaka naprawde jestpolityka brudna.

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Sie 2011r. 22:00  
Szkoda mi go fajny był [*]zdegustowany

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Sie 2011r. 22:08  
CYTAT
Szkoda mi go fajny był [*]zdegustowany

Egzotyczny.Nietuzinkowy.

Swoja drogą.oby nie okazało się,że popełnił samobójstwo jak Majakowski,bard komunistyczny,który strzelił sobie w łeb.
Jego ostatnie słowa przed samobójczą śmiercią brzmiały-Ja praszu,towariść,nie strielaj!
Może Endriu coś wiedział?Możliwe,że coś osobistego go zdołowało.No trudno.Osobiście Go nie lubiłem.Było i minęło.
Ciekawe czy Jarosław wyśle wieniec w swoim imieniu.

SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Sie 2011r. 22:17  
CYTAT
Szkoda go. pokazywał jaka naprawde jestpolityka brudna.

Tą śmiercią "samobójczą" także pokazał.

wiedział coś czego nie powinien i pewnie szantażował.

To co się teraz dzieje dobitnie pokazuje, że bliżej nam do Rosji.
To jest nie do pomyślenia co się teraz dzieje.

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 5 Sie 2011r. 22:19  
Moim idolem nie był ale szkoda człowieka. Co do teorii spiskowych to poczekajcie na wyniki śledztwa. Facet miał sporo problemów.

CYTAT

Tą śmiercią \"samobójczą\" także pokazał.

wiedział coś czego nie powinien i pewnie szantażował.

To co się teraz dzieje dobitnie pokazuje, że bliżej nam do Rosji.
To jest nie do pomyślenia co się teraz dzieje.

Wiesz coś czy po prostu próbujesz zaistnieć na jego śmierci?

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Sie 2011r. 22:34  
Tu jest interesujący tekst o Lepperze i o informacjach jakie znał.
http://czerwonykiel.blogspot.com/2011/08/andrzej-lepper-nie-zyje-klewki-smolensk.html#more

Ja wiem Andrzejek, że twój świat jest taki poukładany a wszyscy ludzie a zwłaszcza rządy są czyste jak łza i nie stoi za nimi nikt, po za uczciwymi ludźmi.

Andrzejku AGENTURA nie od dziś rządzi co można przeczytać, dowieść i nie wiem co jeszcze.

I nie próbuje zaistnieć po prostu nie podoba mi się, że umiera człowiek, który nie miał powodu odbierać sobie życia. I wyrażam swoje zdanie - Lepper najprawdopodobniej został zabity.

CYTAT
Ironia losu. Wyśmiewany przez wszystkich Andrzej Lepper mógł mówić prawdę, kiedy grzmiał z trybuny sejmowej na temat talibów lądujących w Klewkach.

Ja tych informacji nie miałem od chłopca z ulicy ani nawet od Bogdana Gasińskiego, z którego potem zrobiono w mediach chorego psychicznie. To było wiarygodne źródło. Ale nie chce o tym teraz mówić. Z ludźmi związanymi z tą sprawą nie miałem ostatnio żadnego kontaktu - mówi Andrzej Lepper w rozmowie z FAKT.PL.

Szef Samoobrony unika odpowiedzi na pytania dotyczące wydarzeń w Klewkach, małej wsi położonej 8 kilometrów od Olsztyna i 48 km od lotniska w Szymanach, gdzie miały lądować samoloty CIA. Mówi niewiele: Tam w Klewkach nie ma lotniska. Także tam nie lądowały żadne samoloty. Tam ich (talibów) dowożono. Helikopter lądował i przywoził ich z lotniska w Szymanach. Lądował na placu. Na betonowych płytach - mówi Lepper i dodaje, że w Klewkach lądowali "różni talibowie". I ci, którzy współpracowali z amerykańskimi żołnierzami i ci którzy byli więźniami. Po tych słowach Lepper milknie. Odmawia własnej oceny wystąpienia z 2001 roku i komentarzy na temat tajnych więzień.

- Nie chcę o tym mówić. Rudolf Skowroński zaginął. Teraz go szukają, ale tak żeby nie znaleźć... - urywa Lepper i kluczy, gdy pytamy go jego wiedzę na temat tajnych operacji CIA w Polsce. Skowroński był jednym z najbogatszych Polaków. Zaginął lub sam ukrywa się od 2005 roku. Jest poszukiwany międzynarodowym listem gończym w sprawie nieprawidłowości w Ministerstwie Finansów. Tajemnicą poliszynela były jego związki z wywiadem PRL i specsłużbami o czym pisała m.in. "Rzeczpospolita" i "Życie Warszawy".

- Boi się pan o tym mówić? - pytamy.

- Trochę tak. To są takie sprawy, że lepiej o nich nie mówić - kończy Lepper.

Źródło:
http://www.fakt.(...)6,1.html

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Sie 2011r. 22:34  
Afer faktycznie raczej się nie bał i sądów również przecież miał kilka wyroków. Polityk raczej niecodzienny zwykły facet dzięki któremu wielu rolników uwierzyło, że może coś zrobić.

Prywatna wiadomość 

HIV
HIV
HIV
Ostrzeżenia: 80%
ff
Wysłany: 5 Sie 2011r. 22:38  
Źle się dzieje w ubekistanie.....

Służby PO-zbyły się Leppera......dlaczego dopiero teraz?

Ano z prostej przyczyny – murzyn zrobił swoje murzyn może odejść. Wykreowanie Leppera przez służby na wojownika walczącego o dobro rolników służyło zbudowaniu przed wyborami w 2005 roku potencjalnego koalicjanta dla PiS-u. Służby wiedziały że gra na PO-PiS może być blagą Kaczyńskiego i odciąganiem nieuchronnej wojny republikanów z komuną. Na wszelki więc wypadek wyciągnięto kolejnego śpiocha z worka i aktywowano jego legendę PR-owskimi zagrywkami, jak wysypywanie zbóż na tory czy palenie opon przy jednocześnie silnej medialnej promocji. Widać to szczególnie dosadnie, jeśli zestawić to z obecną walką z kibicami gdzie jedynie z powodu kilku politycznych prześcieradeł zamknięto kilka największych stadionów w Polsce, natomiast cieć - rolnik ewidentnie łamiący prawo i niszczący cudza własność był od rana do wieczora pokazywany i promowany w polskojęzycznych mediach i żadne służby porządkowe dziwnym trafem go nie aresztowały, BA! Nawet nie przeszkadzały!

http://ewide(...)-leppera

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Sie 2011r. 22:43  
CYTAT

http://czerwonykiel.blogspot.com/2011/08/andrzej-lepper-nie-zyje-klewki-smolensk.html#more

Ja wiem Andrzejek, że twój świat jest taki poukładany a wszyscy ludzie a zwłaszcza rządy są czyste jak łza i nie stoi za nimi nikt, po za uczciwymi ludźmi.

Andrzejku AGENTURA nie od dziś rządzi co można przeczytać, dowieść i nie wiem co jeszcze.

I nie próbuje zaistnieć po prostu nie podoba mi się, że umiera człowiek, który nie miał powodu odbierać sobie życia. I wyrażam swoje zdanie - Lepper najprawdopodobniej został zabity.

Co ty taki pewny wszystkiego jesteś? Znałeś go osobiście? Kiedyś pewnie się z niego śmiałeś. Pewnie nazywałeś wieśniakiem.
Pomyśl po co, w jakim celu mieli by go zabijać. Nawet jeśli miał wiedzę to zostało by to tak samo potraktowane jak Talibowie w Klewkach. Kto by mu uwierzył? Wyśmiali by go i by się skończyło.
Zawsze się znajdzie jakiś ..... co się chce przy kimś ogrzać. Choćby przy trupie ale zawsze ma coś do powiedzenia. "popatrzcie ja wiem..." Totalna porażka, w takiej chwili tak się zachowywać.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Sie 2011r. 22:43  
Co jak co Ale Lepper to chyba ostatnia osoba z polityki, która mogła by popełnić samobójstwo.

"- Nie jestem pewny, czy to było samobójstwo. - mówi Janusz Maksymiuk. - W czwartek rozmawiałem z Andrzejem Lepperem, umówiliśmy się na spotkanie następnego dnia... Upewniał się jeszcze, czy będę, ja potwierdziłem, że przyjadę o 11.00. On jeszcze nalegał, żeby koniecznie go odwiedzić. Rozmawialiśmy w czwartek o 19.00, nic nie wskazywało na to, że stanie się coś złego. Pan przewodniczący przyjechał do Warszawy po tym, jak zakończył spotkania z ludźmi w terenie.- opowiada Janusz Maksymiuk."

"Według Janusza Maksymiuka, lider Samoobrony był w dobrej kondycji psychicznej. - Na pewno nie był załamany, niektórzy jego znajomi wypowiadali się w mediach, że Andrzej Lepper był "inny". Oczywiście, był inny, to nie był taki Andrzej Lepper jak chociażby rok temu. Uważał, że w obecnej sytuacji ma czas, że nie musi się spieszyć. Kiedyś szybko mówił, szybko działał, ostatnio zwykł mawiać - "ja mam czas, niech inni się martwią".

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Sie 2011r. 22:45  
CYTAT

Wiesz coś czy po prostu próbujesz zaistnieć na jego śmierci?

Przeciez kazdy normalnie myslacy wie co sie naprawde w tym kraju dzieje - i jakby A. Lepper zostal zamordowany to dla mnie nie byloby w tym nic nadzwyczajnego.
W TV oczywiscie sie o tym nie mowi - bo w TV sieje sie tylko propagande oklamywania tego bidnego, bo glupiego polskiego narodu :(
Przykre ale prawdziwe.

Jak zwykle media od razu wszystko wiedza - i widac od razu sa pewne ze to samobojstwo - a naprawde aby to swierdzic potrzeba wiecej czasu - ogledzin ciala (czy nie ma sladow walki itp), badan toksykologicznych (czy mu cos nie podano - i nastepnie nie zawieszono go), dokladnej sekcji zwlok itp itp.
Ale jesli by sie potwierdzila wersja ze to zabojstwo to i tak sie o tym nie dowiemy - bo napewno w tym wypadku byloby to zabojstwo na tle politycznym, a dokladniej usuniecie osoby niewygodnej jakims politykom.

Tak czy inaczej niedlugo wybory, wiec nawet ci co na nie nie chodza - powinni pomyslec i moze jednak pojsc i wybrac jakas opcję.
W tej chwili w tym kraju jest bardzo zle i narazie caly czas ma sie ku groszemu - moze chociaz troche uda nam sie to zmienic ?!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Sie 2011r. 22:53  
Tylko w Polsce Policja działa tak szybko a media jeszcze szybciej.
Dokładnie, aby stwierdzić przyczynę samobójstwa i to takiego, należy chyba poświęcić więcej czasu. Dokładne badania, odciski, toksykologia, świadkowie.. itd. Ale nie media już wiedzą " Samobójstwo "

Nie po drodze mi z Lepperem i nawet nie jest mi go średnio żal, ale takie metody walki z oponentami czy eliminowanie ludzi mi się nie podoba

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Sie 2011r. 23:04  
Do tej pory go wyśmiewali a teraz postanowili by się go pozbyć. Paranoja niektórych mnie przeraża.

CYTAT
Tylko w Polsce Policja działa tak szybko a media jeszcze szybciej.

Policja założyła taka wersje ale jej nie stwierdziła. Lekarz który przyjechał na miejsce stwierdził brak udziału osób trzecich. Policja mimo to otwiera śledztwo, przesłuchuje świadków. Dziennikarze podają info o samobójstwie jako jedną z możliwych przyczyn śmierci.
Co do Maksymiuka, co ma mówić że Lepper miał problemy? Że sobie nie radził? To był jego przyjaciel. Ta śmierć do niego jeszcze nie dociera ale dla niektórych to pewnik. Twardy facet został zamordowany. W przeszłości pewnie wyśmiewaliście polityków Samoobrony a teraz strasznie szukacie winnych i piszecie o nim jaki to twardy facet był. Żaden z was go nie znał dlatego po przez swoje komentarze jesteście zwyczajnie śmieszni.

Prywatna wiadomość 

1 2 3 4 »

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »