NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
« 1 2 3 4
Andrzej Lepper nie żyje ! ,
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 9 Sie 2011r. 17:46  
do fractala:
Przecież wyraźnie zaznaczyłem, że ten tekst wkleiłem. Jeżeli uważam, że coś jest warte uwagi to cytuję. Tobie nie wolno, wręcz masz zabronione czytanie niektórych tekstów niewolniku więc rażą cię pewne inne spojrzenia niektórych autorów i próbujesz ich zdyskredytować w oczach czytających. Ty wyznajesz jedną prawdę a mianowicie gówno prawdę której źródła są wiadomo jakie.

A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Sie 2011r. 17:46  

A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Sie 2011r. 17:55  
CYTAT
do fractala:
Przecież wyraźnie zaznaczyłem, że ten tekst wkleiłem. Jeżeli uważam, że coś jest warte uwagi to cytuję. Tobie nie wolno, wręcz masz zabronione czytanie niektórych tekstów niewolniku więc rażą cię pewne inne spojrzenia niektórych autorów i próbujesz ich zdyskredytować w oczach czytających. Ty wyznajesz jedną prawdę a mianowicie gówno prawdę której źródła są wiadomo jakie.

Bokser, kulturka.

Jeśli uważasz za godne uwagi wypociny gościa który głosi że Kaczyńscy to żydowscy nacjonaliści których celem jest zniszczenie RP i budowa na gruzach "Judeopolnii" to nie mam więcej pytań.
Gratuluję wiarygodnych źródeł informacji ok potluczony

*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Sie 2011r. 18:13  
Zawartość tej strony jest ogólnie do przełknięcia. Ja w przeciwieństwie do ciebie nie jestem fanatycznie uprzedzony i nie przeszkadza mi to, że ktoś może mieć jakąś tam swoją rację ;-)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Sie 2011r. 18:33  
Robi się gorąco - szuje panikują

"Po przekazaniu prokuraturze przez red. Tomasza Sakiewicza nagrania rozmowy z Andrzejem Lepperem, w świecie politycznym zawarzało. Nagle pojawiły się osoby, które twierdzą, że cała sprawa jest prowokacją. Jak w rzeczywistości sprawa wygląda można się przekonać czytając fragmenty stenogramów.

Jak ustalił portal niezalezna.pl jedną z osób, która forsuje tezę o prowokacji i o rzekomych propozycjach PiS wobec Andrzeja Leppera jest były współpracownik Julii Pitery dr Waldemar Gontarski.

- Rozpowiada, że zgłosił się do niego Andrzej Lepper , który miał twierdzić, że PiS zaproponował mu stanowisko w zamian za obciążenie znanych osób. Jest to kompletna bzdura, bo po pierwsze to Andrzej Lepper od wielu miesięcy szukał kontaktu z prezesem PiS i się go nie doczekał, a po drugie PiS nie ma żadnych stanowisk do zaoferowania – mówi nam jeden z dziennikarzy, który słyszał opowieści Gontarskiego.

Gontarski przez krótki czas był doradcą posłów PO w komisji naciskowej i hazardowej. Odszedł, gdy ujawniono jego związki z Totalizatorem Sportowym oraz Andrzejem Lepperem - był jednym z najbliższych doradców prawnych byłego wicepremiera. W mediach wielokrotnie występował jako ekspert Samoobrony. Był też doradca SLD i Julii Pitery, której pomagał w opracowaniu krytycznego raportu o działalności CBA. Dr Waldemar Gontarski wcześniej dał się poznać opinii publicznej jako żarliwy obrońca oskarżonego o współpracę z SB abp. Stanisława Wielgusa. Prawnik zasłynął m.in. stwierdzeniem w "Życiu Warszawy", że podpis "Grey" pod zobowiązaniem abp. Stanisława Wielgusa do współpracy z wywiadem jest - z dużą dozą pewności - sfałszowany.Gontarski był też autorem opinii o tym, że po 31 grudnia 1999 r. lustracja w Polsce jest nielegalna. Jak donosiła "Rzeczpospolita", właśnie na tę opinię powoływali się podczas rozprawy lustracyjnej obrońcy byłego premiera Józefa Oleksego"

źródło: niezależna.pl

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 9 Sie 2011r. 23:40  
Nie wiem czy Sakiewicz jest przy zdrowych zmysłach bo jego brednie na temat Leppera brzmią jak wynurzenia paranoika. Na nagraniu jakie posiadał Sakiewicz, Lepper miał potwierdzić zeznania Kaczyńskiego ws. afery gruntowej, sam siebie oskarżał i był absolutnie tego świadomy więc dlatego bał się o życie własne i rodziny.

Z wypowiedzi Sakiewicza jednoznacznie wynika, że Lepper sam zmontował aferę gruntową przeciw sobie, sam fałszował dokumenty dotyczące odrolnienia ziemi, sam sobie chciał wręczyć łapówkę której nie przyjął w wyniku "przecieku" którego był autorem (wg. Sakiewicza), sam siebie podsłuchiwał a Kaczyński, Ziobro, Kamiński to niewiniątka które zostały pokrzywdzone w wyniku prowokacji Leppera.

"Śledczy" z "Gazety Polskiej" sugerują, że że śmierć Leppera niekoniecznie musiała być samobójstwem z powodów osobistych, skoro wg. Sakiewicza, Lepper miał potwierdzić zeznania ekipy Kaczyńskiego to rodzi się pytanie - Kogo się bał Lepper który chciał zeznawać przeciw sobie ? - z tego wynika, że Lepper bał się sam siebie czym stanowił zagrożenie dla własnej rodziny i samego siebie - innych wniosków nie ma.

DLACZEGO Ziobro NIE stawia się do rzeszowskiej prokuratury pomimo dwóch wezwań - czego się tak panicznie boi skoro wg.Sakiewicza, Lepper miał potwierdzić zeznania Kaczyńskiego ? Sakiewicz fakty są następujące - Kamiński były szef CBA już ma postawione zarzuty dotyczące nielegalnego podsłuchu, fałszowania dokumentów, przekroczenia uprawnień.

Sakiewicz, PiS MA świadomość, że afera gruntowa jest gwoździem do politycznej trumny PiS, więc zrobią dosłownie wszytko aby PRAWDA nie wyszła na jaw. Sakiewicz, PiS się przewróci na trumnie Leppera i Blidy.

źródło

ciekawa analiza umiech

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Sie 2011r. 02:52  
Rozśmieszył mnie Ziobro wzywający do utworzenia sejmowej komisji sledczej do wyjasnienia śmierci Leppera.On,który tak go"kochał",że szlajał się po sądach,aby go udupić.
Wczoraj,a właściwie to juz przedwczoraj,był ciekawy wywiad w Polsacie z Maksymiukiem o Lepperze.

SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Sie 2011r. 08:51  
El.Banan, dawno tak się nie ośmiałem czytając ciebie. Odwróciłeś kota ogonem, udało ci się, ale wyszło jak zawsze - zabawnie.

mlotekmlotek

Naprawdę Kaczyński zamordował Leppera a wcześniej przypadkiem zabił brata i całą załogę Tupolewa, to PIS i Ziobro majstrowali przy tupolewie a wszystko po to aby nie wyszło na jaw afera gruntowa. Sami wykopali Leppera z rządu aby przegrać wybory i mieć aferę... No masakra człowieku oprzytomniej trochę.
PIS w połowie martwy ma w ręku służby specjalne, policję, prokuraturę i całą władze.. Bo tak to opisujesz, nie te lata panie Bananku

Zmień źródła bo wychodzi na to, że masz gorsze źródła niż ta cała niezależna Sakiewicza. Ja nie czytam Sakiewicza, nie czytam niezależnej i tym podobnych mediów, ale trzeba czasami rozróżniać prawdę i analizować pewne fakty, dlatego skoro są nagrania na Leppera tzn, że są i skoro przyznaje się w nich, że do przecieku doszło i mówi to w obawie o swoje życie, wręcz deponuje informacje tzn. że coś jest na rzeczy i kogoś się obawia. w końcu mówi że się obawia o życie (a nie TARGA na swoje życie sam)

Ja uważam i od początku to uważałem, że cała ta afera gruntowa była zmontowana do wysadzenia tamtego rządu. Choć nie byłem zwolennikiem tamtego rządu to nie podoba mi się takie załatwianie spraw. Nie można straszyć ludzi PISem, że zbiera haki, nagrywa ludzi, jednocześnie mordując, knując i robiąc jeszcze gorsze rzeczy, a takie rzeczy teraz właśnie się dzieją.

PS. to pokazuje, że te partie nie nadają się do rządzenia, ale gorszym typem jest zdecydowanie PO - to jest partia populistyczna, która nie waha się robić złych rzeczy. Po Za tym PO ma duży związek ze SS (służby specjalne nie SS)

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Sie 2011r. 09:42  
Tak to czytam i dochodzę do wniosku że połowa z Was boi się głośniej pierdnąć we własnym domu z obawy przed tym czy aby nie jest na podsuchu.
Globalna paranoja?zarumieniony

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Sie 2011r. 11:04  
Paranoicy mogą nieco przerażać, ale wbrew pozorom nie są aż tak liczni - tylko w internecie sprawiają takie wrażenie.

Można poczytać te bzdury dla śmiechu, afera gruntowa zmontowana żeby wysadzić IV RP.
No ciekawa teoria. Czyli "SSman" Tusk sterował Kaczyńskim, Kamińskim i Ziobrą kiedy próbowali zniszczyć Leppera i jego partie wrabiając go w afere?

A Lepper chciał rozmawiać z Kaczyńskim, potwierdzić jego wersję, przyznać się do winy i pójść na ochotnika do więzienia. A potem ze strachu przed zamordowaniem przez tajnych agentów się powiesił. Albo siepacze Tuska weszli po rusztowaniu przez okno i mu w tym pomogli. No tak, to ma sens.

Echodna dajesz czadu smiech2 Tylko o Żydach i Masonach tym razem zapomniałeś. A przecież wszystko co złe jak zwykle to wina Żydów, Masonów, Tuska i PO. Każdy to wie hehehe good zaklopotany mlotek

*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Sie 2011r. 19:14  
Syn Andrzeja Leppera nie chce byłych działaczy na

pogrzebie

"Syn Andrzeja Leppera nie życzy sobie, aby na jutrzejszy pogrzeb jego ojca, przyszli dawni działacze Samoobrony, którzy porzucili partię. Pojawia się m.in. nazwisko Renaty Beger, czy Danuty Hojarskiej.

Pogrzeb Andrzeja Leppera odbędzie się w czwartek w miejscowości Krupy niedaleko rodzinnego Zielnowa.
- Syn Andrzeja nie chce widzieć na pogrzebie partyjnych działaczy - powiedział przyjaciel rodziny Władysław Serafin, którego cytuje „Fakt”. - Ma do nich wielkie pretensje, że zostawili go, kiedy ten ich potrzebował - dodał.

Chodzi głównie o polityków, którzy niegdyś zajmowali wysokie stanowiska w Samoobronie, a kiedy partia popadła w kłopoty, wystąpili z niej i odeszli od Leppera.

Władysław Serafin nie boi się wymienić tych działaczy z nazwiska.
- Beger, Hojarska, Filipek, oni zostawili go samego - wylicza Serafin. - Oni powinni stać z daleka, jeśli odważą się przyjechać. Sumienie powinno ich gryźć do końca życia."

źródło: niezależna.pl

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 10 Sie 2011r. 20:44  
a nic nie piszą o np. Richardzie Henrym Czarneckim ... Adamie Lipińskim który legalnie korumpował (ciekawe co wtedy robił zbigniew "Zero") panią Renatę B. ... dziwne :/

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Sie 2011r. 18:06  

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 21 Wrz 2011r. 14:43  
RMF24: Nieczytelne wypowiedzi Leppera na nagraniu Sakiewicza

Najbardziej istotne wypowiedzi Andrzeja Leppera na nagraniu przekazanym prokuraturze przez szefa "Gazety Polskiej" Tomasza Sakiewicza są nieczytelne.

...

Ze stenogramu ma wynikać, że Lepper szukał dojścia do Jarosława Kaczyńskiego lub kogoś z wierchuszki PiS-u. Nie ma tam jednak wzmianki o tym, by bał się o swoje życie, jak wcześniej twierdził redaktor Sakiewicz.
Większość nagrania to monologi samego szefa "Gazety Polskiej"
, który namawia Leppera, by pozwolił na publikację informacji, a także obietnica, że Sakiewicz zapyta, czy ktoś z PiS mógłby się z Lepperem spotkać
Brak czytelnych wypowiedzi Leppera - jak nieoficjalnie dowiedzieli się dziennikarze RMF FM w prokuraturze - powoduje, że ten dowód najprawdopodobniej nie będzie brany pod uwagę przez śledczych.

źródło

na starcie to powinni sprawdzić autentyczność nagrań bo nikt normalny nie kupi bajki którą głosi Sakiewicz ... a partia Jarosława II Kłamliwego jest zdolna na wszystko by tylko zyskać 1 % głosów

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 22 Wrz 2011r. 15:46  
Taśmy Sakiewicza

Niedługo przed śmiercią, kilka miesięcy przed śmiercią, a ostatecznie 1 października ubiegłego roku, czyli prawie rok przed śmiercią Andrzej Lepper powiedział COŚ Tomaszowi Sakiewiczowi. Co konkretnie? Tego nie wiemy, i nawet nie dlatego, że prokuratura zobowiązała Sakiewicza do zachowania tajemnicy, ale dlatego, że ujawnienie taśm opinii publicznej mogłoby zaszkodzić, śmiertelnie zaszkodzić, informatorowi. Więc choć Sakiewicz nie może opublikować taśm, wycinając z nich te kilka słów, które mogłyby komuś zaszkodzić, nie miał problemu z zaniesieniem ich (w całości) prokuratorowi, choć wiadomo, że stamtąd prędzej czy później wyciekną, nawet jeśli nie do dziennikarzy, to do tych, których bać się trzeba.
Wybiórcza dyskrecja Sakiewicza, sprawiająca wrażenie grania tajemnicą, to nie jedyny problem, jaki mam z jego taśmami. Moje wątpliwości budzi wszystko, co tej rozmowy dotyczy, a co przeczy atmosferze sensacji, jaką dzisiaj chce wokół nich wytworzyć Sakiewicz. Pod koniec sierpnia ubiegłego roku Lepper został oskarżony o składanie fałszywych zeznań w aferze gruntowej, po czym zaczyna dobijać się do Sakiewicza, próbując przez niego dotrzeć do Kaczyńskiego. Tak przynajmniej twierdzi dzisiaj Sakiewicz, ale przecież Lepper nie potrzebował do tego jego pośrednictwa. Nie dowiemy się już, o co naprawdę chodziło Lepperowi, nie można jednak wykluczać, że chciał coś rozgrywać, może liczył nie na dyskrecję Sakiewicza, ale przeciwnie, na to, że za jego pośrednictwem uda się wysłać sygnał, że jest gotowy sypać, co powinno zmobilizować potencjalnie tym zagrożonych do ratowania go przed kolejnymi kłopotami. Cała rozmowa - nie telefoniczna, nie przypadkowa, Sakiewicz się na nią przygotował, wziął dyktafon, udał się w umówione miejsce – trwała raptem 6-7 minut. Bardzo krótko jak na tak ważną rozmowę. Jeśli nie wydarzyło się nic, co ją nagle przerwało, to znaczy chyba, że sam Sakiewicz uznał, że Lepper nic ciekawego nie ma mu do powiedzenia. Gdyby miał, tak doświadczony dziennikarz umiałby poprowadzić rozmowę, żeby trwała dłużej i była ciut bardziej obfita w konkrety i fakty. W już ujawnionych fragmentach, i w tym co relacjonuje sam Sakiewicz, nie ma przecież nic sensacyjnego, i, niestety, nie sądzę, że to dlatego, że prawdziwe mięso Sakiewicz zachował tylko do wiadomości prokuratora. O tym, że na taśmach Sakiewicza pewnie nie będzie nic sensacyjnego, świadczą dalsze losy tej kilkuminutowej rozmowy. A raczej ich brak. Nie było kolejnego spotkania, nie było dziennikarskiego śledztwa, z Lepperem nie spotkał się Kaczyński, słowem – nie wydarzyło się nic, a przecież taka sensacyjna rozmowa powinna mieć jakiś ciąg dalszy. Ale najwyraźniej ani Sakiewicz, ani „Gazeta Polska”, ani Kaczyński, ani jego adwokaci nie znaleźli w tym, co Lepper miał do powiedzenia, nic wartego uwagi. Sam Lepper też robił swoje – zeznawał przeciwko Ziobrze, nadawał na Kaczyńskiego, nic nie wskazywało, że coś się tu zmienia. Aż do piątku, kiedy Lepper się powiesił i Sakiewicz dostrzegł wagę rozmowy sprzed roku. I trzeba przyznać, umiejętnie zbudował wokół niej atmosferę grozy, choć ani okoliczności śmierci Leppera, ani to co do tej pory wiemy o rozmowie, tego w żadnym stopniu nie uzasadniają.Żeby było jasne – nie mam wątpliwości, że Lepper miał się czego bać, nie mam też wątpliwości, że nikt nie miałby skrupułów, aby go „sprzątnąć”, gdyby stał się groźny, nie wątpię też, że bez trudu można byłoby to upozorować na wypadek, a prokuratura niczego by nie ustaliła. Zbyt dobrze znam III RP, żeby uważać polityczne zabójstwo na najwyższym szczeblu za niemożliwe, a historia ostatniego dwudziestolecia pełna jest niewyjaśnionych „wypadków” i „samobójstw”. Problem w tym, że na razie nic nie wskazuje, żeby to był jeden z tych przypadków, a i usunąć Leppera można byłoby dużo łatwiej niż zakradając się przez okno w biały dzień do jego pełnego ludzi biura w centrum miasta, żeby go powiesić. Sama więc na razie skłaniam się ku samobójstwu, dopóki nie będę sobie umiała wyobrazić jak w takich okolicznościach (biały dzień, pełne biuro, centrum miasta) można bezszelestnie zabić silnego mężczyznę, byłego boksera. Byłabym ostrożna z roztrząsaniem, czy Lepper się zapowiadał na samobójcę, czy też „to nie był ten typ”. Samobójstwo rzadko jest zrozumiałe dla żyjących. Zwłaszcza, jeśli nie wiedzą o zmarłym wszystkiego. W moim otoczeniu miałam wystarczająco dużo samobójstw, żeby nauczyć się pokory wobec mrocznej ludzkiej natury. Jako że od kilku dni strasznie obrywam za powątpiewanie w sensacje Sakiewicza i mam wrażenie, że jakikolwiek krytycyzm jest traktowany prawie jak zdrada, jeśli ktoś naprawdę uważa, że jestem niesprawiedliwa, może na początek wyjaśni mi dlaczego Sakiewicz po prostu nie opublikuje całej rozmowy, w oryginale, żebyśmy sobie mogli wyrobić opinię. Dlaczego musimy poznawać ją z wykropkowanych wyrywków? Bo przecież nie dla dobra śledztwa. Dlaczego nie opublikował najważniejszych fragmentów, gdy Lepper (podobno) mówił, że boi się o swoje życie, że chce sypać, że ma notesy? Wytłumaczcie mi.

źródło

PS. najlepsze są komentarze. Kto nie z nami, ten przeciwko namumiech

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Wrz 2011r. 19:20  
Najpierw zwlekali 3 dni z sekcją aby medykamenty typu pawulon, mogły zniknąc z krwi, a teraz przekręt z "nieczytelnym " nagraniem - chyba tylko jamochłony nadwiślanskie wierza jeszcze, że to było samobójstwo.

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 23 Wrz 2011r. 22:23  
yhy to Sakiewicz rozwielitko oddał według ciebie wszystkie kopie ?? obiecywał że ma takie sensacje gdzie one są ?? nie miał czasu bo musiał poręczyć za świętego "Starucha" ... ot PiS Prawo ?? dobre i Sprawiedliwość smiech2 ... rozwielitko tylko taki "inteligent" jak ty kupi takie brednie ... ilu połów PiS leciało poręczać za domniemanego bandziora razem z Sakiewiczem smiech2 ... moralność tej partii (PiS) zeszłą już poniżej jakiegokolwiek poziomu

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 24 Wrz 2011r. 07:39  
Jak by Sakiewicz miał jakiekolwiek taśmy to już dawno by je opublikował. Nakręcał temat przed wyborami. Myślał, że upiecze dwie pieczenie przy jednym ogniu. Pomoże Jarkowi Kłamliwemu wejść do parlamentu i podniesie sprzedaż gazety. Niestety jak się okazuje taśmy są najprawdopodobniej zmanipulowane. Ale większość tępych pisowców wierzy w te brednie co wypisuje Sakiewicz.
Kataryna tak chwalona rok temu przez Jarka Kłamliwego teraz sama połapała się o co chodzi z kliką Kłamliwy Jarek i Sakiewicz. Teraz jest wrogiem, teraz stoi tam gdzie stało zomo.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

« 1 2 3 4

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »