|
|
|
Witam
Często jadąc przez Lipę widzę działkę należąca do Stowarzyszenia Lipa Zdrój. Jeszcze jakieś 2 miesiące temu trwały tam jakieś roboty, teraz to wszystko od nowa zarasta. Wchodząc na stronę tego stowarzyszenia widzę tylko żale p. Drzewiego (a to ze ludzie nie tacy, ze on sam został). Nie ma żadnych konstruktywnych wiadomości na temat uzdrowiska. Wydaje mi się ze prezes tego stowarzyszenia wykorzystuje stronę i to swoje stanowisko jako miejsce od wyrażania własnych żali. W jednym z jego wpisów napisał, że "w Lipie nic nie będzie oprócz dziadostwa i miernoty" a co za tym idzie ciekawy jestem dlaczego on właśnie przeprowadził się do tej miejscowości zamiast zostać w rozwijającej się stalowej. Także jego wiejskie odzywki mogą powodować nikłe zainteresowanie przyszłych inwestorów. I stad moje pytanie wynikające z czystej ciekawości. Jak wy postrzegacie pomysł p. Drzewiego, czy myślicie ze wyjdzie coś z tego? dla zainteresowanych strona stowarzyszenia lipazdroj.eu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Już dawno dawno temu Lipa miała zostać wyprmowana jako miejscowość Uzdrowiskowa - a dziś nic...........szkoda :((
|
|
|
|
|
Ponoć szukają inwestora, ale to nierealne bo na to potrzeba grube miliony a nikt nie zaryzykuje wpakować tyle kasy aby wybudować sanatorium na terenach podmokłych w dodatku od zera mając za wspólnika p. Drzewiego. Mogą sobie jeżdzić po festynach w śmiesznych strojach i strzelać ze swojego działa a sanatorium w Lipie to niewypał.
|
|
|
|
|
ale dobrze by bylo zeby cos takiego postalo w okolicy
|
|
|
|
|
CYTAT ale dobrze by bylo zeby cos takiego postalo w okolicy Trochę wody upłynęło już w Sanie od czasu założenia tematu i jakie są efekty ? Ostatnio przejeżdżałem przez Lipę i faktycznie zapach był "uzdrowiskowy" |
|
|
|
|
W Lipie sa tacy ludzie że tam nic nie pwstanie. Przez Lipe przechodzi jeden z najwiekszych gazociągów w Polsce 700 jak go budowali to chcieli podlaczyc cala wies to ludzie nie chcieli
|
|
|
|
|
CYTAT W Lipie sa tacy ludzie że tam nic nie pwstanie. Przez Lipe przechodzi jeden z najwiekszych gazociągów w Polsce 700 jak go budowali to chcieli podlaczyc cala wies to ludzie nie chcieli Na co nam gaz jak mamy las! :-) |
|