|
|
|
To dziadostwo wlatuje do mieszkania przez kratki wentylacyjne. Też tak macie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
to pewnie przez te ulewy z ktorych sie tak cieszyles ^^ bylo gdzie jaja skladac :]
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
To pewnie przez tego prezydenta, który ma na pomniki i procesy a na odkomarzanie mu brakuje.
Ale on nie ma dzieci i nie wychodzi z domu więc co mu komary przeszkadzają? |
|
|
|
|
kupcie sobie nietoperze one bardzo lubią komary
|
|
|
|
|
Może by tak nasz łaskawca zapłacił za opryski?
|
|
|
|
|
Ludzie już nie przesadzajmy, wcale nie jest tak tragicznie. Zróbcie sobie rundkę po okolicznych małych miejscowościach/ wsiach to wtedy zauważycie że wasze miastowe tyłki wcale nie mają tak źle
|
|
|
|
|
HIV masz jeszcze jakieś problemy chetnie pomogę zawsze zazdraszczam takich klopotow ,jakie szczescie ,że mamy to oto forum .Ponadto czuje sie zaniepokojona ,że do HIVa przylatuja komary a to z wiadomych dla wszystkich powodów oo a teraz to ja mam problem
Jesli wiesz wszystko to znaczy ,ze zostales zle poinformowany |
|
|
|
|
kup sobie jakaś chemie na komara i zamontuj na kratce wentylacji i po kłopocie lub ewentualnie za sponsoruj parę stadek nietoperzy dla osiedla będziesz bohaterem
|
|
|
|
|
CYTAT zawsze zazdraszczam takich klopotow ,jakie szczescie ,że mamy to oto forum . Co znaczy 'zazdraszczam'? Z jakiego to języka? CYTAT kup sobie jakaś chemie na komara i zamontuj na kratce wentylacji Nie jest to za pewne nieszkodliwe dla ludzi. |
|
|
|
|
Just
moje "zazdraszczam" pochodzi z jakiegos kultowego filmu ,,,a napisałam je po to aby tego typu czepialscy jak Ty mieli na czym sie zakotwiczyć Jesli wiesz wszystko to znaczy ,ze zostales zle poinformowany |
|
|
|
|
polecam wyjazd do Bułgarii- Ravda-Nesebar zero komara, trują raz w tygodniu dbając o turystów, a jak przyjechałem to chciały mnie zeżreć juz w Barwinku na stacji CPN
Ludzie czasami myślą, jak zabić czas, a to czas ich zabija |
|
|
|
|
w tym roku nie ma co liczyc na odkomarzanie, ale spoko juz koniec sierpnia niedlugo komarow nie bedzie
|
|
|
|
|
Eee tam komary. Lepiej jakby coś zrobili z osami, bo ostatnio tyle tego lata i wpada do domu, że nie nadążam ubijać
|
|
Dołączył: 17 Paź 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
CYTAT Eee tam komary. Lepiej jakby coś zrobili z osami, bo ostatnio tyle tego lata i wpada do domu, że nie nadążam ubijać Kup sobie kulki na mole i rzucaj osy większe to łatwiej trafić życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|
|
|
|
Na 11 stym piętrze nawet są.....
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
A najgorsze że os i pszczół nie można tepić bo jakieś jaja z nimi sa że wyginąc mogą i trucia nie ma
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Dołączył: 1 Gru 2010r. Skąd: St.Wola oś.Centralne Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Używał ktoś z was tych wtyczek elektrycznych przeciwko komarom? Ciekawi mnie jak to działa
MYŚL! |
|
|
|
|
ja probowalem i zapachow do kontaktu i lampek z pradami :] ale ma sie to mniej wiecej tak jak ten basen z poakowania do tego obok :]
http://www.wykop(...)dziecka/ iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
Jest tragicznie. Tną nawet w dzień. Jeśli ich nie popryskają to będziemy się męczyć przynajmniej do końca września. I będzie ich coraz więcej, bo woda stoi.
|
|
|
|
|
ale Ty narzekasz, przejdź się lepiej do apteki po jakiś środek a nie tylko marudzisz. Mi osobiście Pani w aptece poleciła stop cena około 13 zł jest naprawdę dobry używałam go podczas zeszłorocznej plagi komarów i pomagał. Komary w mieszkaniu dobrze odstrasza też zapach wanilii np kadzidełka, czy kilka kropel olejku wlanego do jakiegoś naczynia i postawionego na oknie też je odgania, to takie moje domowe sposoby. Ze wszystkim można sobie poradzić a nie tylko narzekać.
|
|
|
|
|
CYTAT A najgorsze że os i pszczół nie można tepić bo jakieś jaja z nimi sa że wyginąc mogą i trucia nie ma Nie jakieś jaja tylko fakty. Skończą się pszczoły to skończy się zdrowa i naturalna żywność. Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś. |
|
|
|
|
CYTAT Używał ktoś z was tych wtyczek elektrycznych przeciwko komarom? Ciekawi mnie jak to działa Mam wtyczkę na płytki, używam od 7-8 lat, zawsze działa, komary padają "jak muchy" |
|
|
|
|
CYTAT ale Ty narzekasz, przejdź się lepiej do apteki po jakiś środek a nie tylko marudzisz. Mi osobiście Pani w aptece poleciła stop cena około 13 zł jest naprawdę dobry używałam go podczas zeszłorocznej plagi komarów i pomagał. Komary w mieszkaniu dobrze odstrasza też zapach wanilii np kadzidełka, czy kilka kropel olejku wlanego do jakiegoś naczynia i postawionego na oknie też je odgania, to takie moje domowe sposoby. Ze wszystkim można sobie poradzić a nie tylko narzekać. Miasto ma powidzmy 60 tys mieszkańców. 60 000 razy 13 zł daje ponad 600 000. Pominąwszy to, że takie środki są nietrwałe i szkodliwe dla zdrowia zupełnie się to nie kalkuluje. Odkomarzanie całego miasta to roczny koszt rzędu 30 tysięcy złotych, których Szlęzakowi szkoda a 100 000 na patriote znalazł. Kosztów procesu nad powstaniem nie podał ale na to też się znalazły pieniądze. |
|
|
|
|
zakupić kilka setek nietoperzy i po kłopocie w zeszłym roku jakaś miejscowość tak zrobiła i źle na tym nie wyszła ...
ps. "nietoperz zjada dziennie tyle owadów ile wynosi ¼ masy jego ciała ... 1 nietoperz zjada dziennie , ponad tysiac komarow" "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Komary przenoszą choroby,szczególnie groźne są dla małych dzieci. Plaga taka jak jest teraz stwarza zagrożenie dla zdrowia ludzi oraz nie pozwala normalnie cieszyć się życiem /spacery, działka, grille na łonie przyrody, zabawy na placach zabaw, a nawet spanie przy otwartym oknie/.
W dzisiejszych czasach skąpienie kasy na unieszkodliwianie komarów to prymitywizm, który można porównać np z nieszczepieniem obowiązkowym dzieci, niemyciem zębów albo wycieraniem tyłka gazetą. Dlatego śmieszne są wpisy w stylu "nie narzekajcie tylko byście narzekali". |
|