NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
« 1 2
Będzie praca dla 500 osób,
~~hate eternal
ff
Wysłany: 20 Sty 2009r. 15:14  
CYTAT

Jesli zas chodzi o \"wyksztalcenie wyzsze\" to tez zalezy jakie to wyzsze masz - jaka uczelenie skonczyles.
Bo prawda jest taka ze teraz na wiekszosci uczelni zwlaszcza prywatnych jest poziom nizszy niz w liceach.
Wogole dziwie sie ze nikt jeszcze nie zamknal takie szkoloy jak WSE w Stalowej - przeciez to nei uczelnia tylko parodia szkoly podstawowej.

Nie chciałbym tu dezauwowac wartości wykształcenia, ale jak pokazują wszelkie raporty polska szkoła nie przygotowuje do pracy w zawodzie. Stąd zasilamy magistrami supermarkety i fabryki za granicą umiech
Poza tym w mojej opinii wyższe wykształcenie ma nauczyc jak sobie samemu radzic w życiu, a nie oczekiwac, że ktoś mi coś da za to, że skończyłem szkołę. I co? Mamy magistrów coby płoty grodzic i co z tego? Na zachodzie są zwykli robole, którzy zarabiają więcej niż polscy nauczyciele czy urzędnicy. Nie daje to nic nikomu do myślenia??

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 20 Sty 2009r. 15:14  

~~asd
ff
Wysłany: 20 Sty 2009r. 15:38  
CYTAT
Takie są realia że pracodawca płaci najpierw mało i jeżeli są chętni to ok jak nie ma to podwyższy płace prost i logiczne.

Właśnie nie zawsze umiech Bo wszystko zależy od pracodawcy umiech

Nie wszystko zalezy od pracodawcy. Jak na rozmowe kwalifikacyjna przychodzi taka \"ameba\", ktora nie potrafi sie odezwac i powiedziec na raz wiecej niz jedno zdanie o sobie, ma zero doswiadczenia zawodowego to nic dziwnego ze dostaje oferte pracy za 500 zeta - ktory normalny pracodawca zaufa takiemu pracownikowi?umiech

Trzeba sie wziasc za siebie i umiec sie sprzedac jezyk

~~jawa
ff
Wysłany: 20 Sty 2009r. 17:52  
a ja uwazam inaczej czasem ktos moze byc zestresowanym i niebedzie umial szybko odpowiedzien w poprawny sposob na pytanie pracodawcy ( co do wyksztalcenia uwazam ze nie ma znaczenia bo nie ono jest teraz wyznacznikiem ile kto umie poniewaz jest duzo szkol typu placisz masz), ktos mzoe byc pracowity, odpowiedzialny, chetnie podejmowac nowe zadania i dobrze je wykonywac , ale skad ma o tym wiedziec pracodawca skoro ocenia go po 15 min roozmowy na ten temat- co chcesz robic w zyciu, ile chcesz zarabiac, jaka umowe, bezsensu!!!!!!!!!!!!!

~~jkljkl
ff
Wysłany: 20 Sty 2009r. 19:05  
Albo sie zestresowal akurat teraz (szansa jedna na 100) albo caly czas jest taki zestresowany i w pracy tez bedzie dumal przez 2h zanim podejmie jakiekolwiek dzialanie. Dla pracodawcy jest w miare oczywiste - moze dac komus szanse, zaryzykowac, albo dla pewnosci go nie ztrudniac - w koncu skoro rzadzi PO i mamy takie bezrobocie to jest masa chetnych - ma ten luksus i wezmie takiego pracownika, ktory bedzie chociaz sprawial wrazenie kompetentnego.

« 1 2

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »