|
|
|
CYTAT Dokładnie pociej zgadzam się. Płaci Herr.... Polakom takie marne grosze, a Ci się nie cieszą i go popierają. Wstyd i hańba. Ludzie trzeba się cenić troszkę. Ale o czym my tu mówimy skoro w mieście bida, ze hej. Polacy tania siła robocza niestety Z tego co mi wiadomo to pracownicy Uniwheels mają jedne z lepszych zarobków w naszym mieście. Tak wszyscy narzekacie na Niemca...Szkoda , że nie widzieliście w jakich warunkach i za jakie pieniądze pracują ludzie na odlewni aluminium MET-AL-TECH , która znajduje się na terenie huty.Właścicielem jest mieszkaniec Tarnobrzega...Zapewniam was że ludzie tam pracujący chcieli by mieć to co mają pracownicy u "Niemca". I jakoś nikt się nie bulwersuje... A to , że tam pracują nie wynika z tego , że lubią pracować w syfie. Tylko jak się nie ma co się lubi- to się lubi co się ma. Gdybym miał do wyboru: być na łasce MOPS-u lub pracę na odlewni aluminium- wybrałbym to drugie. Ale syty nigdy głodnego nie zrozumie. A tym co przeszkadza rzekomo zatrute środowisko proponuję przeprowadzić się np. w Bieszczady... Wchodząc do tej Europy musimy pamiętać, ze tam są plusy dodatnie i ujemne. /Lech Wałęsa/ |
|
|
|
|
Wchodząc do tej Europy musimy pamiętać, ze tam są plusy dodatnie i ujemne. /Lech Wałęsa/ |
|
|
|
|
Witam niebede zakladal nowego tematu chcialem zapytac o zarobki w THONI Alutec czy to prawda ze mozna wyciagnac 2500zl na okresie probnym ??
|
|
|
|
|
A ja z takim zapytaniem do ludzi którzy tak narzekają na to że takie zakłady trują miasto, ich samych oraz ich rodziny.. gdzie byliście jak powstawał zakład? dlaczego nie pisaliście petycji, że sobie nie życzycie takiego zakładu, dlaczego nie strajkowaliście skoro było wiadome iż takie zakłady u Nas powstaną?
Potraficie jedynie psioczyć... rośnie Nam albo już urosło pokolenie które ma za idola Ferdka Kiepskiego... tak się narobić żeby się nie o robić a zarobić... mało inteligentne zdanie ale co do niektórych pasujące. Nie pracujesz w tym zakładzie, uszanuj to że ktoś tam pracuje bo mu się tak podoba bądź nie mógł nigdzie indziej znaleźć pracy. Co do tego że jak ktoś napisał czasami śmierdzi słodkawym zapachem... nie ukrywam.Czasami da się odczuć ale kontrole w tych zakładach są bardzo częste i na pewno nie polegają na zapraszaniu kontrolerów na "kawkę" tylko są to poważne kontrolne.Zakłady wykładają potężną kasę by jak najmniej skażać środowisko... ale czy Twoje autko nie wytwarza równie podobnego świństwa co zakład typu Uniwheels ? Ktoś tam pisał z forumowiczów dlaczego nie ma takich zakładów w Niemczech. Są i również dwa tak jak i u Nas w Polsce i za pewne tam ludzie tak nie narzekają jak tutaj. Wszak Polacy znają się na wszystkim... temat o prawie - wszyscy znają najlepiej, temat o polityce - również, temat o ekologii, technologii, chemii, wojsku itp itd. - to samo. Jak już napisałem wcześniej.. nie pasuje Ci praca w takich warunkach - nikt Cie siłą do Niej nie zmusi. Nie ma nic dobrego w wojnie, z wyjątkiem jej końca - Abraham Lincoln. |
|
|
|
|
A żyć, i utrzymac rodzine z czegoś trzeba. I czasami na prawdę nie ma wyboru.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT a tak na marginesie to czesto jezdze na rowerze kolo Uni i powiem tak , nic nigdy nie czuje, ale za to jak przejezdzam kolo wtorsteel to malo nie zygne tak wali, i jeszcze jedno , nie pracuje w Uni i mieszkam na Hutniku i nic mi nie przeszkadza, a o smrodzie to mowy nie ma, bardziej mi smierdzi jak sasiad w piecu butelki i gume pali. Jak się przejeżdża koło Wtursteelu to widać ten pył i to wszystko się wdycha, a smród niesamowity. A to polska firma nasza rodzima i jakoś nie słyszę by komuś jeszcze przeszkadzała. To ci ciekawostka. Wczoraj kolo godziny 18.00 jechalem na rowerze kolo Wtorsteel, byli w trakcie rozdrabniania zlomu na 2 maszynach, niestety sciezka rowerowa biegnie bardzo blisko ogrodzenia tej firmy i nie wiem dlaczego maszyny do rozdrabniania stoja tak blisko tej ze sciezki, przeciez jest tam tyle terenu ze mogli by je przesunac troche dalej od sciezki. A dlaczego to pisze, bo wczoraj jak mijalem ten zaklad to malo pawia nie rzucilem , pomijam fakt ze caly bylem uswiniony w jakims pyle z tych maszyn to jeszcze nie dalo sie oddychac. I jakos nikomu to nie przeszkadza, a wystarczy zobaczyc jak wyglada kostka na sciezce kolo Wtorsteel i ile skrawkow metalu lezy na calej drodze, wysypuja sie one podczas transportu. Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem... najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem |
|
|
|
|
No właśnie, jakoś nikomu nie przeszkadza syf z Wtórstalu to ci dopiero obłuda!!!
Nie raz widziałem jak podczas mielenia złomu unoszą się od nich tumany rudego dziwnie śmierdzącego pyłu. Kolejny przykład to złomowisko za Mrówką na Przemysłowej - tutaj obłudnicy znowu siedzą cicho a to ci dopiero truciciel, który recykling prowadzi za pomocą otwartego ognia, (nawet pożar był tam w tym roku) wszystko co się da spalić puszczają na STW z dymem i pyłem, który jak widac przykopcił niektórym umysły i nie widzą prawdziwych trucicieli jak to LOP słusznie nazwał rodzimych no ale jak to mówią: własny pierd nie śmierdzi - szczyt hipokryzji. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
No ale wg. ekspertów to właśnie Uniwheels truje środowisko a nie Wtórstal.
Nie ma nic dobrego w wojnie, z wyjątkiem jej końca - Abraham Lincoln. |
|
|
|
|
bo to Niemiec ! i pijak ! i złodziej ! bo każdy pijak to złodziej panie kierowniku
|
|
|
|
|
CYTAT No ale wg. ekspertów to właśnie Uniwheels truje środowisko a nie Wtórstal. Jakich ekspertow, jakies badania, wyniki, artykuly mozesz tu podac ? Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem... najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem |
|
|
|
|
chyba chodzi o "ekspertów" tu się wypowiadających
"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Dokładnie właśnie o nich mi chodzi (forumowiczów). Wszak przeprowadzali wszelkie badania na to wskazujące
Nie ma nic dobrego w wojnie, z wyjątkiem jej końca - Abraham Lincoln. |
|
|
|
|
hej, obrońcy zasyfiającej nasze miasto i okolice fabryki uniwheels zastanówcie się przez chwilę dlaczego została wstrzymana budowa lakierni po drugiej stronie ul.Mościckiego !
Bo inwestor w dokumentach nie powiedział do końca prawdy co tam ma być robione na etapie załatwiania dokumentów. Polska to taka europejska Afryka. Pomyślcie o zdrowiu swoich dzieci, może wam się klapki odemkną w swoich ograniczonych mózgach myślących tylko w krótko-terminowej perspektywie. |
|
|
|
|
CYTAT A ja z takim zapytaniem do ludzi którzy tak narzekają na to że takie zakłady trują miasto, ich samych oraz ich rodziny.. gdzie byliście jak powstawał zakład? Widzisz jak mało wiesz? Jak powstawał zakład do Helmut się zarzekał, że absolutnie żadnej odlewni nie postawi. I co teraz powiesz? Może za młody jesteś, żeby to pamiętać |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT A ja z takim zapytaniem do ludzi którzy tak narzekają na to że takie zakłady trują miasto, ich samych oraz ich rodziny.. gdzie byliście jak powstawał zakład? Widzisz jak mało wiesz? Jak powstawał zakład do Helmut się zarzekał, że absolutnie żadnej odlewni nie postawi. I co teraz powiesz? Może za młody jesteś, żeby to pamiętać Niemiec Niemcem... ale w takim razie gdzie Ty Kombi byłeś w tym czasie skoro uważasz, że ja jestem obecnie za młody żeby to pamiętać? Przyznajesz że sam nawet nie kiwnąłeś palcem żeby coś w tym kierunku zmienić.Dzięki Tobie i innym ludziom Tobie podobnym ten zakład powstał za Ci dziękuję bo naprawdę mam za co żyć i nie muszę wyjeżdżać z własnej ojczyzny robiąc za granicą i być traktowanym jak ktoś wcześniej napisał jak "rumun". Nie ma nic dobrego w wojnie, z wyjątkiem jej końca - Abraham Lincoln. |
|
|
|
|
CYTAT Widzisz jak mało wiesz? Jak powstawał zakład do Helmut się zarzekał, że absolutnie żadnej odlewni nie postawi. I co teraz powiesz? Może za młody jesteś, żeby to pamiętać To co tu obiecał Helmut jak nie miało być odlewni? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Jeżeli komuś zależy na absolutnie czystym powietrzu to musi się wynieść np. na Grenlandię ale dla otrzeźwienia umysłów podam przykład znalezienia cząstek DDT w ciałach np. pingwinów żyjących z dala od Europy więc nie ma się co szarpać.
Jak się kogoś nie lubi to zawsze coś sie na niego znajdzie i/lub wymyśli a jak się kogoś ślepo broni to i największą jego zbrodnię przerobi się na zachowanie wręcz szlachetne i usprawiedliwione. Jak wam przeszkadzają "obcy" truciciele to proszę sobie odwiedzić Dzierżyńsk i/lub Norylsk w Rosji bądź obszary wydobycia ropy w Nigerii włącznie z piciem miejscowej wody i spożywaniem miejscowych produktów spożywczych - zatęsknicie szybko za "zatrutym" środowiskiem w STW. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dzier%C5%BCy%C5%84sk_(miasto_w_Rosji)
STW to przy tym mieście uzdrowisko "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
CYTAT To co tu obiecał Helmut jak nie miało być odlewni? Zakład obróbki mechanicznej - i tu by było wszystko w porządku, ale nie odlewnia. |
|