|
|
|
Czesto pod pozorem kryzysu szefowie firm unikaj podniesienia plac i przy tym obarczajac pracownikow coraz wieksza iloscia obowiazkow. Nam zwyklym ludziom tez niejest latwo , gdy wszystko drozeje PRPONUJE WYPISAC FIRMY , SKLEPY KTORE PRZEGINAJA I NIEKORZYSTAC Z ICH USLUG
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Piekarnia Galicyjska
|
|
|
|
|
Sklepy z obuwiem i odzieżą sportową SEKRET!!!
Kupiłem tam 2 razy buty i więcej tego nie zrobię. Obydwie pary musiałem reklamować w ciągu trzech miesięcy od daty zakupu. Oczywiście reklamacje były odrzucone z powodu "nieprawidłowego użytkowania obuwia". Po interwencji rzecznika praw konsumenta w obydwu przypadkach reklamacja została uznana. Rzecznik powiedział mi, że w sklepach Pyzary to normalna praktyka, odrzucają każdą reklamację i dopiero pod groźbą kroków prawnych uznają. |
|
|
|
|
arek1s -nie chodzi o to w jakim sklepie sprzedaja buble(chociaz taki watek tez by sie przydal), ale o firmy, sklepy gdzie praacownicy są źle traktowani np. Galicyjska, a odwetem na nich ma być bojkot ich produktów i usług;)
|
|
|
|
|
1. Niekorzystanie z usług tych firm zdecydowanie polepszy warunki pracy osób tam zatrudnionych.
2. Co jest nie tak z Piekarnią Galicyjską? |
|
|
|
|
Tak oczywiście rozumiem, zacząłem od złej strony.
Wczoraj brałem udział w rozmowie na temat pracy w firmie Sekret i stąd mój poprzedni wpis. Z opinii użytkowników tamtego tematu wynika, że właściciel Sekretu traktuje swoich pracowników jak śmieci. Oto link: http://www.stalo(...)d=651044 |
|
|
|
|
Z tym chodzeniem to już standard. W sklepie ma być "ruch". Poprawiasz ubrania po to, żeby klient miał wrażenie, że przynosisz nowe z zaplecza, bo właśnie ktoś coś kupił. Parę znajomych pracowało w dużych sklepach w Warszawie i wszędzie tak samo.
|
|
|
|
|
MartinS: w większych miastach są większe sklepy i więcej towaru - jest co robić i czas leci - u Pyzary są małe sklepy, mało towaru i 10h do wystania bo ruch w tych sklepach jest znikomy.
|
|
|
|
|
Rozumiem, że jak jest mniejszy ruch to trzeba to pokazać, żeby był jeszcze mniejszy?
To jest taki schemat: rozdajesz ulotki, z naprzeciwka idzie 10 osób, jeśli 2 pierwsze wezmą to jest szansa, że rozdasz 10, a jeśli 2 pierwsze nie wezmą to i pozostali machną ręką. Dlatego, przez sztucznie wywołany ruch, poprawianie itd masz wywołać wrażenie, że ktoś przed chwilą już coś tutaj wybrał. Mały ruch, mało towaru - to znaczy, że 1000 się należy. Duży ruch, dużo towaru (wykładania), dużo obsługiwania klienta i też 1000 zł. Rozumiem, że jak sobie usiądę to czas będzie szybciej leciał? |
|
|
|
|
Ja do tego zestawu dodam notariusza...
Pan Tomasz B. urzędując w Mostostalu - NIE POLECAM. |
|
|
|
|
Bardzo wartościowy wątek, z przemyślanymi, uzasadnionymi opiniami. Już się muchy zaczynają zlatywać.
|
|
|
|
|
Właśnie, przydało by się coś na potwierdzenie tych wpisów.
Jak usłyszałem, że właściciel Sekretu chce żeby jedni pracownicy donosili na drugich to już mi wystarczy, żeby mieć o nim jakieś zdanie. Ale co z piekarnią, co z notariuszem? |
|
|
|
|
PIEKARNIA galicyjska to jeden wielki wielki wykorzystywacz swoich pracowników , szczególnie kierowców. Tam pracownik ma tylko obowiązki praw nie ma żadnych. Szczególni nie ma prawa do wypłaty. Wielki wstyd dla właścicieli jak oni mogą spojrzec w oczy pracownikowi który chodZi i żebrze o kilka groszy bo nie ma na mleko dla dziecka. Takie firmy jak galicyjska powinno się zamykać bo to wstyd dla MIASTA. Kazdy kto chce iść tam do pracy niech się 100 razy zastaniwi .NIE JESTEM Z KONKURENCJI . che tnie nawiążę kontakt z ludżmi którz!y czują się w jakiś sposób oszukani przez galicyjską.
beza |
|
|
|
|
CYTAT Sklepy z obuwiem i odzieżą sportową SEKRET!!! Kupiłem tam 2 razy buty i więcej tego nie zrobię. Obydwie pary musiałem reklamować w ciągu trzech miesięcy od daty zakupu. Oczywiście reklamacje były odrzucone z powodu \"nieprawidłowego użytkowania obuwia\". Po interwencji rzecznika praw konsumenta w obydwu przypadkach reklamacja została uznana. Rzecznik powiedział mi, że w sklepach Pyzary to normalna praktyka, odrzucają każdą reklamację i dopiero pod groźbą kroków prawnych uznają. Czyżbyś przypadkiem kupił buty firmy "Mustang"? |
|
|
|
|
Na pewno godne polecenia firmy to te, które reklamują się na tym portalu a jak ktoś jest innego zdania to nawet niech nic nie pisze bo i tak zostanie to usunięte.
Donek, ale nie z tych Tusków. |
|
|
|
|
Nie polecam firmy ELTECH z 5 piętra w METALOWCU. Byłem z żoną i nie umieją w ogóle doradzić.. pokój 519 bodajże.
|
|
|
|
|
CYTAT Nie polecam firmy ELTECH z 5 piętra w METALOWCU. Byłem z żoną i nie umieją w ogóle doradzić.. pokój 519 bodajże. A czym ta firma się zajmuje, bo nie tak dawno był post o jakimś ELTECHU, co instaluje elektrykę i alarmy. Czy to ta sama firma? |
|
|
|
|
Tak to ta sama firma. Ale słyszałam że bardzo nie miły jest pan Jakub w metalowcu na 5 piętrze zajmujący się tą firmą
|
|
|
|
|
Bzdura... el-tech od alarmów mieści się przy Poniatowskiego, a nie w Metalowcu
prosze: eltech z Metalowca: http://www.eltech.com.pl/112 a to el-etch z poniatowskiego: http://www.el-tech.info/ |
|
|
|
|
Kruszynka99 zastanow sie czy jestes ON czy ONA i czy byłas/byles i wiesz, że ktos jest niemily czy też tylko slyszałas/slyszales. Z tego co widze po Twoim drugim watku Ty nawet nie wiesz o czym piszesz bo całkowicie pomylilas/pomyliles dwie firmy o tej samej nazwie z dówch roznych branż. Śmierdzisz konkurencją.
|
|
|
|
|
Tak, tak - kruszynka nie wie kim jest facetem czy kobietą )
raz jest z mężem a raz z żoną) |
|
|
|
|
A tutaj już kruszynki_99 sumienie nie ruszyło, bo nie umieściła/umieścił przeprosin.
>><> ----> Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli <---- <><< |
|
|
|
|
Aco jest nie tak z notariuszem Panem Borzęckim??właśnie mnie pokierowano do niego i zamierzam załatwiać sprawy notarialne w jego kancelarii.No ..nic nie jest przesądzone ,zawsze można zmienić zdanie i wybrać innego notariusza.
|
|
|
|
|
Witam. Przyznaję sie ze to co pisalam kilka postów wcześniej o tej firmie to byly glupie, nie uzasadnione zarty, a tak naprawdę nawet nie znam tej firmy. Wszystkich których wprowadziłam w błąd, przepraszam..
|
|
|
|
|
bez przesady........ kruszynka co ty masz 14 lat czy co?!
wcześniej założyłaś post odnośnie EL-TECH, pytałaś co to za firma bla bla, potem prawie obrażałaś, przepraszasz i teraz to samo. Normalna za przeproszeniem jestes?? |
|