NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Zakupy »
Zarówki`enrgooszczędne,
ff
Wysłany: 5 Wrz 2011r. 06:58  
mam wrażenie że te żarówki to ściema

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 5 Wrz 2011r. 06:58  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Wrz 2011r. 07:23  
CYTAT
mam wrażenie że te żarówki to ściema

odnosisz dobre wrażenie, niby dużo się pieprzy o ekologii ale to tylko przykrywka, najgorsze jest to, że te brukselskie popłuczyny polityczne w imię interesu producentów tych żarówek zmuszają mnie do ich kupowania.
Ale nic straconego jest jeszcze przemyt i jakieś tam resztki wolnego rynku.

"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Wrz 2011r. 07:49  
Ściema może nie,ale nie wszędzie się nadają.Przy rozruchu pobierają dużo więcej prądu niż przy świeceniu to po pierwsze p0 drugie częstotliwość załączania wpływa na ich żywotność.Unia twierdzi,że ociepla się klimat,a te żarówki wydzielają mniej ciepła niż tradycyjne.Dajemy nabijać się w butelkę przez takich cymbałów i co najgorsze nie wyciągamy żadnych wniosków.Im bardziej twierdzą,że ociepla się klimat tym dłuższy jest sezon grzewczy.Nie zauważyliście tego?

Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Wrz 2011r. 08:12  
Nie wiem jak te zwykłe żarówki energooszczędne takie wkręcane ale ja zakupiłem te na diodach LED takie małe 3 żaróweczki ale jestem zadowolony, dają dużo swiatła ciepła 0
No i ponoć są nie do spalenia smiech2

:)
Prywatna wiadomość 

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/stalowem/stalowemiasto.pl/pub/edytor/xcode_forum.php on line 285
ff
Wysłany: 5 Wrz 2011r. 08:36  
oświetlenie LEd-CHIP
LightControl
phulightcontrol_(at)_gmail.com
530 470 520

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Wrz 2011r. 08:49  
Ja mam jedną w łazience, jak długo jest wyłączona i pójdę umyć ręce to przez tą chwilkę w łazience jest szarawo placze

MYŚL!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Wrz 2011r. 12:30  
CYTAT
Ściema może nie,ale nie wszędzie się nadają.Przy rozruchu pobierają dużo więcej prądu niż przy świeceniu to po pierwsze p0 drugie częstotliwość załączania wpływa na ich żywotność.Unia twierdzi,że ociepla się klimat,a te żarówki wydzielają mniej ciepła niż tradycyjne.Dajemy nabijać się w butelkę przez takich cymbałów i co najgorsze nie wyciągamy żadnych wniosków.Im bardziej twierdzą,że ociepla się klimat tym dłuższy jest sezon grzewczy.Nie zauważyliście tego?

Nie prawda, żarówki przy rozruchu wcale nie pobierają wiecej prądu, mam w domu watomierz i sprawdzałem kilka różnych rodzajów żarówek energooszczędnych i każda od razu pobiera tyle prądu ile powinna, także to ściema.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Wrz 2011r. 12:41  
A co powiedzą pseudoekologi o rtęci w tych "eko"żarówkach? i dużej ilości surowców i PRĄDU zużytych na ich wyprodukowanie?

"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Wrz 2011r. 13:10  
Żarówka "energoszczędna" to rzeczywiście ściema. Przy jej wyprodukowaniu zużywa się dużo więcej energii, i zanieczyszcza się znacznie bardziej środowisko. Żarówki takie zawierają metale ciężkie, więc z ich utylizacją jest problem - kolejne koszty.

Po prostu unia robi ludzi w balona a koncerny zarabiają.

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Wrz 2011r. 14:50  
Te same "ekounijne" szuje nie mówią nic o tym co się dziej e po rozbiciu takiej żarówki w pomieszczeniu zamkniętym.
I powiedzmy sobie szczerze, przecież nikt nie będzie z przepaloną unijną żarówką biegał do punktu utylizacji tylko wyrzuci ją do kosza i tyle bo nie ma obowiązku tego robiś i znać składu tego dziadostwa. A potem rtęć przeniknie sobie do wód gruntowych i będziemy "zdrowsi" dzięki tym brukselskim bandytom.

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Zakupy »