Dołączył: 25 Marz 2011r. Skąd: Stalowa Wola, Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
chciałabym zapytać jaki bank jest najkorzystniejszy pod względem założenia lokaty? zakładamy, że posiadam 57tysięcy złotych ( fajnie by było ) i chce te pieniądze włożyć na lokatę roczną. Gdzie byłoby to najkorzystniejsze dla mnie? ile po roku mogłoby to urosnąć? czy istniałaby możliwość przedłużania lokaty o kolejne lata?itd
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A wiec tak :
1. Po co pytasz jak nie masz kasy. 2. Skoro piszesz posty na stalowemiast to zakladam ze masz dostep do netu, wiec mozesz sama sprawdzic jakie sa lokaty , bo kazdy bank na swoich stronach umieszcze takie informacje. Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem... najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem |
|
|
|
|
Getinbank- lokata na start do 5 września było 8% teraz 7,5% w skali roku, bez podatku Belki, dzienna kapitalizacja odsetek.Realne oprocentowanie 6,04%
Ludzie czasami myślą, jak zabić czas, a to czas ich zabija |
|
|
|
|
LOP pytam bo mam takie prawo
to raz, dwa chciałam uzyskać informacje od osób które lokaty posiadają aby mi doradziły który ich zdaniem bank jest godny polecenia |
|
|
|
|
sanbank tj spółdzielczy w stalowej ma lokatę na 3 m-ce 7,05% lub na 12 m-cy 6,39 %, w każdej chwili zerwiesz lokatę bez utraty odsetek i bez belki
|
|
|
|
|
banki to ściema sami dbajcie o swoje interesy, jak w przysłowiu "umiesz liczyć - licz na siebie" proponuję wziąć los w swoje ręce taka stonką która pomaga w osiągnięciu celu jest http://sites.google.com/site/7770news zapraszam i życzę powodzenia
|
|
|
|
|
Najlepsza lokata to zainwestować w złoto i srebro. Zyski nie będą jak w banku kilku % a kilkudziesiecio. Radze prześledzić tendencje ich wzrostu.
pozdrawiam |
|
|
|
|
a jakieś opinie o kasy Stefczyka? ktoś miał tam lokatę??
|
|
|
|
|
Nie jestem jedną z biegających, walczących mrówek. Jestem mrówkojadem |
|
|
|
|
wow 7% szkoda, że takich już nie ma. Tylko inwestycyjne i struktury, a one wiążą się z ryzykiem. Te z gwarancją kapitału to też zwykle wychodzą na 0, a po 3-5 latach zerowy zysk to całkiem spora strata.
Czy któryś bank ma podobne lokaty do Idea Banku? Wykorzystałem już happy, a te poza promocją to w porywach do 2,25% teraz są. Nie ma totalnie nic. Pooglądałem kilka rankingów i poza Happy w Idei, to nie wiele jest. Szukam tylko takich lokat bez konta, bo te z kontem są zwykle do 10 tys. na 3 miesiące, to po policzeniu różnicy w oprocentowaniu i odjęciu podatku belki wychodzi to parę złociszy więcej. To według mnie nie ma sensu zakładać konta z powodu lokaty. Dlatego szukam takich promocyjnych lokata bez konta. Te wymienione tutaj już wykorzystałem wszystkie te najlepsze. http://antyhaczyk.blogspot.com(...)najlepsze-lokaty-bez-konta.html Znacie jakieś dobre lokaty tego typu na 3-6 miesięcy, ewentualnie rok? |
|
|
|
|
Hjm
|
|
|
|
|
W pko cieniutko
|
|
|
|
|
teoretycznie w banku, gdzie największe oprocentowanie tam i większe ryzyko ...
szczególnie chodzi o te banki nowe i mało znane "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
No nie koniecznie. Fakt, że np. mały spółdzielczy SK Bank to jedyny bankrut w ostatnich latach w Polsce, ale np. Getin, BOŚ podobno są w mizernej kondycji finansowej, a ostatnio dołączył do nich Deutsche Bank
|
|