|
|
|
Oto jak państwo polskie pod rządami socjalistów grabi swoich obywateli:
http://emery(...)kul.html "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
dokręcania śruby i okłamywania obywateli c.d.
http://emery(...)kul.html "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Nie chcę nawet myśleć - co będzie jak dożyję własnej emerytury.....
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT Nie chcę nawet myśleć - co będzie jak dożyję własnej emerytury..... Mam 30 lat a co niektórzy (lekkomyślni huraoptymiści) mi mówią "co się teraz martwisz na zapas jeszcze wszystko się może zmienić" ale niestety liczby mówią co innego a ja wolę zaufać liczbom a nie kłamstwom tuska i spółki wraz otumanionym przez nich ludem. A kiedy mam się zacząć martwić?, 2 tyg. przed przejściem na emeryturę? Już teraz powoli staram się coś wymyślić aby na starość nie grzebać w śmietniku. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
No mi troszkę więcej wiosen stuknęło....
Pomyśl np o inwestowaniu w metale szlachetne. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
Dołączył: 17 Paź 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
Teraz złoto jest tanie, to może się uda, ale...
Mi jeszcze trochę wiosen więcej stuknęło niż Tobie i z doświadczenia takich inwestycji nie polecam. Za kolczyki które kiedyś (kupę lat temu) kosztowały półtorej wypłaty (wprawdzie początkującego pracownika, ale jednak) w tym roku poszły za półtorej dniówki życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|
|
|
|
Nie mówiłem o biżuterii tylko o sztabkach inwestycyjnych i tzw "monetach bulionowych" - to złoto i srebro najwyższej próby. Nikt nie będzie tego nawet próbował skupowac jako "złom" - tylko jako kruszec inwestycyjny.
polecam portal e-numizmatyka.pl Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Właśnie, kruszce są prawdziwym pieniądzem, przez setki lat stanowiły pokrycie pieniądza a nie to co dzisiaj - drukowanie wg własnego widzimisię lichwy.
Pieniądz jest tyle warty ile kosztuje jego wyprodukowanie. Na jego wartość składa się przedewszystkim praca - mówimy o pieniądzu a nie wirtualnych cyferkach pożyczanych przez bank w zamian za oddanie w czasie owoców swojej prawdziwej pracy. Więc nie dziwmy się że mamy kryzysy (sztucznie wywołane) jeśli to lichwa decyduje o ilości środków płatniczych na rynku a nie wolny rynek. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|