NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
Bandytyzm do potęgi., bandytyzm do potęgi.
ff
Wysłany: 8 Wrz 2011r. 09:19  
Oto jak państwo polskie pod rządami socjalistów grabi swoich obywateli:
http://emery(...)kul.html

"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 8 Wrz 2011r. 09:19  

"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Wrz 2011r. 08:45  
dokręcania śruby i okłamywania obywateli c.d.
http://emery(...)kul.html

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Wrz 2011r. 09:20  
Nie chcę nawet myśleć - co będzie jak dożyję własnej emerytury.....

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Wrz 2011r. 09:28  
CYTAT
Nie chcę nawet myśleć - co będzie jak dożyję własnej emerytury.....

Mam 30 lat a co niektórzy (lekkomyślni huraoptymiści) mi mówią "co się teraz martwisz na zapas jeszcze wszystko się może zmienić" ale niestety liczby mówią co innego a ja wolę zaufać liczbom a nie kłamstwom tuska i spółki wraz otumanionym przez nich ludem. A kiedy mam się zacząć martwić?, 2 tyg. przed przejściem na emeryturę?
Już teraz powoli staram się coś wymyślić aby na starość nie grzebać w śmietniku.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Wrz 2011r. 10:34  
No mi troszkę więcej wiosen stuknęło....
Pomyśl np o inwestowaniu w metale szlachetne.

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 40%
ff
Wysłany: 13 Wrz 2011r. 13:35  
Teraz złoto jest tanie, to może się uda, ale...
Mi jeszcze trochę wiosen więcej stuknęło niż Tobie i z doświadczenia takich inwestycji nie polecam.
Za kolczyki które kiedyś (kupę lat temu) kosztowały półtorej wypłaty (wprawdzie początkującego pracownika, ale jednak) w tym roku poszły za półtorej dniówki chytry

życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Wrz 2011r. 13:46  
Nie mówiłem o biżuterii tylko o sztabkach inwestycyjnych i tzw "monetach bulionowych" - to złoto i srebro najwyższej próby. Nikt nie będzie tego nawet próbował skupowac jako "złom" - tylko jako kruszec inwestycyjny.

polecam portal e-numizmatyka.pl

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Wrz 2011r. 14:08  
Właśnie, kruszce są prawdziwym pieniądzem, przez setki lat stanowiły pokrycie pieniądza a nie to co dzisiaj - drukowanie wg własnego widzimisię lichwy.
Pieniądz jest tyle warty ile kosztuje jego wyprodukowanie. Na jego wartość składa się przedewszystkim praca - mówimy o pieniądzu a nie wirtualnych cyferkach pożyczanych przez bank w zamian za oddanie w czasie owoców swojej prawdziwej pracy.
Więc nie dziwmy się że mamy kryzysy (sztucznie wywołane) jeśli to lichwa decyduje o ilości środków płatniczych na rynku a nie wolny rynek.

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »