|
|
|
ewel ka
Mam Cię uczyć życia? To ci wyłożę "podstawowe" zasady funkcjonowania służby zdrowia w ramach NARODOWEGO FUNDUSZU ZDROWIA' w Polsce: 1.Od lekarza rodzinnego bierzesz skierowanie do neurologa. 2. Idziesz prywatnie na wizytę, pokazujesz skierowanie, płacisz za wizytę. 3. Dostajesz skierowanie na badanie TK czy MR z pieczątką przychodni, z którą NFZ ma umowę na refundowanie badania. 4.Lekarz bierze Twoje skierowanie i będąc w przychodni "państwowej" wpisuję Cię, że miałaś oficjalną wizytę. 5. Oprócz zapłaty za wizytę w gabinecie prywatnym za badania nie płacisz. 6. Wilk syty i owca cała Powodzenia !! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT ewel ka Mam Cię uczyć życia? To ci wyłożę "podstawowe" zasady funkcjonowania służby zdrowia w ramach NARODOWEGO FUNDUSZU ZDROWIA' w Polsce: 1.Od lekarza rodzinnego bierzesz skierowanie do neurologa. 2. Idziesz prywatnie na wizytę, pokazujesz skierowanie, płacisz za wizytę. 3. Dostajesz skierowanie na badanie TK czy MR z pieczątką przychodni, z którą NFZ ma umowę na refundowanie badania. 4.Lekarz bierze Twoje skierowanie i będąc w przychodni "państwowej" wpisuję Cię, że miałaś oficjalną wizytę. 5. Oprócz zapłaty za wizytę w gabinecie prywatnym za badania nie płacisz. 6. Wilk syty i owca cała Powodzenia !! Skrócę: 1. Od lekarza rodzinnego bierzesz skierowanie do neurologa. 2. Idziesz do neurologa do przychodni, pukasz z grzecznym pytaniem czy Cię uprzejmie przyjmie, przy czym dajesz mu w łapę kasę, a on się zgadza. Następnie robi Ci badanie. 3. Oprócz łapówki za wizytę w gabinecie za badania niby nie płacisz (płacą podatnicy w tym i Ty). 4. Wilk syty, a owca musiała wywalić dodatkową sporą kasę na coś, co się jej teoretycznie należy jak psu buda. Lekarzowi wpadła dodatkowa gotówka. W tym wypadku wizyta w prywatnym gabinecie to nic innego jak przekazanie lekarzowi łapówki w prywatnym, przytulnym gabinecie. Do takich sytuacji sprowadzają działania NFZ. |
|
|
|
|
IKARUS dzięki za naukę życia :p
SzoPeN dzięki za przetłumaczenie na prosty język, a te kolejki do lekarzy to celowa robota, żeby chodzoć prywatnie :/ |
|
|
|
|
Im dłuższe kolejki tym mniej osób zostaje przyjętych (spora część idzie prywatnie, część umiera z powodu niepodjęcia leczenia, część rezygnuje w ogóle z leczenia, bo więcej ich to zdrowia kosztuje niż choroba odbiera). W ten sposób NFZ będzie musiał zapłacić placówkom medycznym odpowiednio mniejsze pieniądze. Oczywiście nie wpływa to na wysokość podatków, które od nas zdzierają. Wniosek? Państwo oszczędza. Na obywatelach. Ale to żadna nowość.
Nie wspomnę o lekarzach, którzy swoje kombinują, by nie przyjąć w przychodni, a u siebie w domu. Powodzenia i zdrowia wszystkim życzę. |
|
|
|
|
Jeżeli chodzi o dobrego neurologa to tylko i wyłącznie Anna Rębisz. Bardzo dobre podejście do pacjenta , zna się babeczka konkretnie na tym co robi.Jeżeli chodzi o mnie to bardzo mi pomogła. Bardzo polecam!
|
|
|
|
|
Witajcie.
Mam skierowanie do neurologa dziecięcego (17 lat, w lipcu 18), czy w Stalowej jest jakiś lekarz czy trzeba gdzieś dalej? A kwestia wizyty prywatnej, kogo polecacie? |
|
|
|
|
Z neurologiem w Stalowej to tylko Anna Rębisz. Natomiast jak będziesz potrzebował chirurga neurologa to Piotr Kamieniak, Lublin. Prywatna praktyka w Lublinie na ul.Staszica 2/2. Rejestracja
81 532-68-23. Postawił mnie chłop na nogi, tak naprawdę. Minus prywatne wizyty to czas oczekiwania, jakieś dwa miesiące. Najlepie zgłosić się od razu z rezonansem. Ja miałem bardzo duży problem z kręgosłupem, niestety trzeba było operować. I robił to doktor Kamienik. Naprawdę polecam wizytę. P.S. Jeżeli nie trzeba iść pod nóż to napweno skieruje do odpowiedniego rehabilitanta, itp. |
|
|
|
|
Pani doktor Barcicka-kłosowska, świetna lekarka i dobry człowiek. Przejmuje się każdym pacjentem. Przyjmuje pod hutą ,w szpitalu i w poniedziałki w Rozwadowie w prywatnym gabinecie. Pracuje na neurologii w szpitalu.
|
|
|
|
|
Postanowiłem, iż udam się do doktor Anna Rębisz, więc mam pytanie.
W których dniach w tygodniu przyjmuje prywatnie i w jakich godzinach. Trzeba się rejestrować telefonicznie? Oraz czy mnie przyjmie samego (mam skierowanie), mam 17 lat? |
|
Dołączył: 12 Wrz 2010r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
CYTAT IKARUS dzięki za naukę życia :p W przychodni przy szpitalu w sandomierzu przyjmują neurolodzy to jest szpital poudarowy polecam sobolewskiego.... pania koch na funussz zdrowia z dnia na dzien mozna sie zarejstrowac
SzoPeN dzięki za przetłumaczenie na prosty język, a te kolejki do lekarzy to celowa robota, żeby chodzoć prywatnie :/ |
|
|
|
|
ALE GLUPOTY WYPISUJECIE WIDAC SAMI UCZYCIE LEKARZY ZEBY W LAPE DAWAC A PRAWDA JEST TAKA jedziesz ze skierowaniem od neurologa do przychodni przy szpitalu w sandomierzu szpital poudarowy ;) polecam sobolewskiego panią doktor koch oraz doktora Wiktora wszyscy tam sa ok wystarczy rano przyjechac i zarejstrowac sie i w tym samym dniu wyznaczona jest wizyta nie ma kolejek pozdrawiam i powodzenia
|
|
|
|
|
CYTAT Gdyby dotyczyło to mnie albo kogoś z mojej rodziny to nie robił bym TK tylko zrobił bym rezonans magnetyczny. hahahaha ale znawca od tętniaków neurolog jest kubusiu chilurg neurolog je operuje zakładając klipsa
Na kiedy masz ustalony termin TK ? Jaki lekarz napisał Ci skierowanie na TK (jaka specjalizacja)? Czy ten lekarz w razie czego napisałby Ci skierowanie na MR ? Przyczyny bóli głowy jest bardzo wiele. Najwięcej bóli spowodowane jest zmianami w kręgosłupie C potem są zmiany w głowie (np: tętniaki) inną przyczyną też mogą być niedrożne tętnice szyjne. Więc z tym neurologiem bym się tak nie śpieszył. Jeśli wyjdą zmiany w postaci tętniaków to nie neurolog tylko radiolog. Jak to tętnice szyjne to naczyniowiec itd... |
|
|
|
|
Gdzie dokładniej znajduje się gabinet doktor Anny Rębisz, neurologa? Z tego co wiem w hotelu Stal, a dokładniej ktoś mnie naprowadzi?
|
|
Dołączył: 21 Maja 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Ja polecam z czystym sumieniem dr Janusza Witolda
|
|
|
|
|
Do lukskaw! ,gabinet dr Rębisz znajduje się, objaśniam stojąc naprzeciwko hotelu Stal od strony parkingu strzezonego,po prawej stronie masz schody , właśnie tymi schodami wchodzisz do góry i po wejściu już do środka hotelu , naprzeciwko masz gabinet i jesteś u celu Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
CYTAT Ja polecam z czystym sumieniem dr Janusza Witolda Pytanie było o ile dobrze przeczytałem o dobrego neurologa a dr. Witold Janusz jest neurochirurgiem !
|
|
|
|
|
Dziękuję, że polecacie innych lekarzy, lecz jestem już zapisany do doktor Rębisz.
Dziękuję za objaśnienie! |
|
|
|
|
Ja mam syna 3 latka i teraz dostał skierowanie do neurologo dziecięcego . Ma on duże problemy z mięśniami . Chodzi na rehabilitacje od dwóch lat i nic nie pomaga, a nawet się pogarsza. Jezdzilismy po różnych ortopedach i każdy mówi co innego. Czy pani doktor Rębisz była by wstanie zająć się takim małym pacjentem.? Wspomnę że niecale 2 lata temu chorował na rzadką chorobę Kawasaki.
|
|
Dołączył: 12 Kwie 2012r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 80% |
|
|
|
CYTAT Ja mam syna 3 latka i teraz dostał skierowanie do neurologo dziecięcego . Ma on duże problemy z mięśniami . Chodzi na rehabilitacje od dwóch lat i nic nie pomaga, a nawet się pogarsza. Jezdzilismy po różnych ortopedach i każdy mówi co innego. Czy pani doktor Rębisz była by wstanie zająć się takim małym pacjentem.? Wspomnę że niecale 2 lata temu chorował na rzadką chorobę Kawasaki. dzieciecego neurologa w stalowej nie ma. Popatrz w google na rzeszoa lub sandomierz.tarnobrzeg
|
|
|
|
|
CYTAT Ja mam syna 3 latka i teraz dostał skierowanie do neurologo dziecięcego . Ma on duże problemy z mięśniami . Chodzi na rehabilitacje od dwóch lat i nic nie pomaga, a nawet się pogarsza. Jezdzilismy po różnych ortopedach i każdy mówi co innego. Czy pani doktor Rębisz była by wstanie zająć się takim małym pacjentem.? Wspomnę że niecale 2 lata temu chorował na rzadką chorobę Kawasaki. moze poszukaj neurologa ktory sie tym specjalizuje..ale to poza stw.a w centrumm zdrowia dziecka w wawie patrzylas?
|
|
|
|
|
Już dzisiaj byliśmy w Rzeszowie u kardiologa na wizycie kontrolnej i dał mi on namiary na dobrego neurologa. A później zobaczymy co dalej.
|
|
|
|
|
CYTAT Już dzisiaj byliśmy w Rzeszowie u kardiologa na wizycie kontrolnej i dał mi on namiary na dobrego neurologa. A później zobaczymy co dalej. to fobrze w rzeszowie jest duzo specjalistow .oby wszystko bylo fobrze pozdrawiam
|
|
|
|
|
Wizyta u dobrego neurologa dziecięcego na fundusz w Rzeszowie za rok!!! Ręce nam opadają !!! Będę musiała prywatną wizytę zaliczyć... To jest wszystko nienormalne...
|
|
|
|
|
Niestety takie są kolejki na Lwowskiej w RZeszowie?tam tez jest dobry szpital
|
|
|
|