|
|
|
czy ktos kiedys zgłaszał sprawe na allego o oszustwo ? jak to zrobic ? odzyskaliscie pieniadze ?? prosze o pomoc !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zgłaszałam -odzyskałam 200 zł. Idziesz na policje i po prostu zgłaszasz przestępstwo. Dalej wszytko zalezy od policji. Moją prawa zajeli sie profesjonalnie, ale nie byla to KPP stalowa wola, a KWP. W stalowej pewnie rzucą na biurko stwierdzą, ze mala szkodzliwosc czynu, ze sie nic nie da zrobic i umorza.
PS. na początek musisz solidnie pogonic tego dziada, ktory Cie oszukal czyli telefony, maile zeby wiedział, ze mu nie odpuscisz. Raz jeden chciał mnie wy*** na 40 zł. Jak do niego zadzwonilam na numer podany w aukcji po wiązance miałam pieniązki na koncie w ciagu 5 minut. Takie sposoby tez dzialają. |
|
|
|
|
Pierw załóż spór na Allegro -> napisz do nas -> bezpieczeństwo -> zapłaciłem nie otrzymałem towaru - i wciskasz guzik - Nowy Spór.
Opisujesz rzetelnie sytuacje Allegro - jeżeli oni wg Ciebie nie interweniują zgodnie z Twoimi oczekiwaniami, zrób tak jak pisze koleżanka wyżej - Policja - wchodzisz tam z pyskiem i przygotowanym pismem. Codziennie dzwonisz, chodzisz i dowiadujesz się jakie kroki poczynili w Twojej sprawie :-) |
|
|
|
|
chodzi o to ze sprawa na policji jest , z ta uzytkowniczka nie ma sie co kontaktowac , spor zalozony zakonczony. a pozatym chodzi mi o to czy jest jakas opcja na allegro ze ja przesylam zaswiadczenie z policji czy jak i zeby oni wiedzieli ze sprawa jest na policji w moim miescie ? czy tak jak piszesz mam biegac na policje i pytac co zrobili czy cos wiadomo ??
|
|
|
|
|
Opisz całą sytuację, jaka kwota itd ..
|
|
|
|
|
Idź do Prokuratury na 1 piętro do prokuratorki B.J - ona zajmuje sie sprawami oszustw na Allegro - zapytaj co i jak zrobic żeby działać szybko i skutecznie.
|
|
|
|
|
Najlepiej poleconym wysłać zawiadomienie z 286 kk
|
|
|
|
|
Tu masz opisane wszystko krok, po kroku:
http://alleg(...)p?page=1 Ja tak zrobiłem i odzyskalem pieniądze po 2 miesiącach. |
|
|
|
|
Dawno temu odzyskałem po 7 miesiacach kasę - zgłosiłem się na policje ale sprawa była trudna bo baba zostawiło hasło do maila w kawiarni internetowej i ktoś to wykorzystał. Przełkneła pigułe i spłaciła kilkadziesiat osób.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Mi osobiscie allegro nie pomogło.
Zostałem oszukany a porady w stylu iż trzeba zgłosić sprawę na policji to według mnie za mało ze strony allegro. |
|
|
|
|
Zgłoszenie na policje jest "gwarancją", ze do zdarzenia naprawde doszło. Jeżeli oszustwo było zostaje wszczęte postępowanie, jeżeli ty klamiesz masz przechlapane. Wystarczy dostać numer sprawy( pismo z policji mniejwiecej po 3 tygodniach) i kasa plynie na twoje konto. Po kilku tygodniach kontaktuje sie z tobą dzial prawny allegro z propozycja przejęcia praw do zobowiązania i zapominasz o sprawie bo oni jeżdza sobie po sądach. Sprawdziłem to osobiście i jestem naprawde zadowolony.
|
|
|
|
|
Podstawa zgłoszenie na policji.Odzyskałam całą wpłaconą kwotę.
|
|
|
|
|
wiem ze podstawa to policja , zglosiłam sprawe na policji i mam poswiadczenie ze jest zgloszone . i ja sie pytam co dalej ? mam czekac ? czy cos mi jeszcze przyjdzie z policji ? czy oni zajmuja sie to sprawa? czy to posiwadczenie jakos na allegro trzeba zeskanowac nie mam pojecia ?
|
|
|
|
|
CYTAT Zgłaszałam -odzyskałam 200 zł. Idziesz na policje i po prostu zgłaszasz przestępstwo. Za taką sumę to nie przestępstwo |
|
|
|
|
Mi osobiscie allegro nie pomogło.
Zostałem oszukany a porady w stylu iż trzeba zgłosić sprawę na policji to według mnie za mało ze strony allegro. heheheh allegro to sciema nic nie robia w tym kierunku ile jest kont co maja wiekszosc negatywow i dzialaja dalej a takie cos powinni juz dawno pozamykac,pomoc allegro???? dla nich liczy sie tylko bicie kasy,a policjia nic nie robi wystarczy,tak jak ja mialem ze gosc pisal ze on wyslal dobre CD do auta ja dostalem szrota i nic sprawa umorzona i 300 poszlo............. |
|
|
|
|
Ja dostałem kase ale długo to trwało
|
|