|
|
|
Piszcie na maila monik13_(at)_wp.pl. Musimy zbierac podpisy i pokazac, ze sie nam nie podobaja takie wysokie oplaty.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monika, a podobają Ci się ceny benzyny, żywności, leków itp. Też zbieraj podpisy, hurtem..
|
|
|
|
|
Ja też uważam że powinno się coś zrobić w tej sprawie. Decyzja w jakiej wysokosci będą opłaty zależy od samorządu i na to możemy mieć większy wpływ niż na inne rzeczy.
W jednej z miejscowości prowadzili okupację przedszkola to i my możemy coś zdziałć. |
|
|
|
|
o tym niestety u nas decydują stare, przegrzybiałe do kości konusy, które nigdy nie będą już miec dzieci, więc brawo za inicjatywe z podpisami, przypomnij tym starym maślakom że są jeszcze w mieście młodzi co mają dzieci!
|
|
|
|
|
B. dobra inicjatywa, niech zabiorą pijakom a dadzą na przedszkola.
Popieram i piszę się na to. (2ka dzieci- 1 przedszkole, 1 żlobek) "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
ja się chętnie podpiszę, dlaczego mamy płacić najwięcje w kraju ? super inicjatywa
|
|
|
|
|
Do Lucky Luk znales temat postu nie dotyczy Cie albo nie obchodzi to nie komentuj
|
|
|
|
|
Ja też się chętnie pod tym podpiszę
|
|
|
|
|
Koleżanko Monik38,
Nie wiem czy 38 w Twoim nicku oznacza Twój wiek czy Twój rocznik. Temat po części mnie dotyczy, sam mam dziecko w przedszkolu. Aczkolwiek zastanawiam się, w czym pomoże Ci zbieranie podpisów. Zbierzesz 100, 200, 1000 czy 50 tys. podpisów i co? Jest uchwała, na jakiejś podstawie uchwalona. Nie zastanawiałaś się czy nie lepiej zbierać podpisy w sprawie zwiększenia najniższego wynagrodzenia (np. do 4 tys. brutto). Próbuj, szanse na wygraną są podobne. Zawsze masz opcję - zatrudnij opiekunkę. Może przyjdzie za darmo... |
|
Dołączył: 17 Maja 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
sądzę że to dobra inicjatywa. też się pod tym podpiszę .
a jeśli się nie uda nic zdziałać nam rodzicom to choć świadomość będzie że się próbowało i na sumieniu będzie lżej. |
|
|
|
|
CYTAT Koleżanko Monik38, Nie wiem czy 38 w Twoim nicku oznacza Twój wiek czy Twój rocznik. Temat po części mnie dotyczy, sam mam dziecko w przedszkolu. Aczkolwiek zastanawiam się, w czym pomoże Ci zbieranie podpisów. Zbierzesz 100, 200, 1000 czy 50 tys. podpisów i co? Jest uchwała, na jakiejś podstawie uchwalona. Nie zastanawiałaś się czy nie lepiej zbierać podpisy w sprawie zwiększenia najniższego wynagrodzenia (np. do 4 tys. brutto). Próbuj, szanse na wygraną są podobne. Zawsze masz opcję - zatrudnij opiekunkę. Może przyjdzie za darmo... Ty masz pojęcie o czym piszesz ? Znasz prawo ? Znasz coś takiego jak projekt obywatelski ? Za coś nasi "rajcy" biorą pieniędze, mieli nas reprezentować bo za nimi stoimy my i my ich wybieramy !!! Rozumiesz na czym polega demokracja ? Bo na czym polega ekonomia, w świetle głupot jakie wypisałeś o najniższym wynagrodzeniu, nie masz pojęcia. |
|
|
|
|
witam. mam informacje o nowootwieranym przedszkolu gdzie czesne bedzie na poziomie 300 zl miesiecznie za 10h dzienniw z wyzywieniem. nie bede robil reklamy w zwizku z czym zainteresowane osoby prosze o kontakt na prv. pozdrawiam
|
|
|
|
|
CYTAT Koleżanko Monik38, Nie wiem czy 38 w Twoim nicku oznacza Twój wiek czy Twój rocznik. Temat po części mnie dotyczy, sam mam dziecko w przedszkolu. Aczkolwiek zastanawiam się, w czym pomoże Ci zbieranie podpisów. Zbierzesz 100, 200, 1000 czy 50 tys. podpisów i co? Jest uchwała, na jakiejś podstawie uchwalona. Nie zastanawiałaś się czy nie lepiej zbierać podpisy w sprawie zwiększenia najniższego wynagrodzenia (np. do 4 tys. brutto). Próbuj, szanse na wygraną są podobne. Zawsze masz opcję - zatrudnij opiekunkę. Może przyjdzie za darmo... Moj nick nie powinien Cie obchodzic a Twoja wiedza jest widac za "malutka" i zupelnie nie wiesz o co chodzi czyli jako tatus nie popisales sie. Poza tym bylo napisane niezadowolonych wiec nie wiem moze z nudow piszesz. Koniec tematu |
|
|
|
|
Akcja zaczeta. Mam juz nawet osoby chetne do pomocy i mam nadzieje, ze beda kolejne. Jesli ktos chce sie podpisac to czekam na maile zebysmy mogli sie jakos umowic.
|
|
|
|
|
jestem niezadowolony że są takie akcje. Jak nie stać na utrzymanie to szukać dodatkowej pracy ( pełno ogłoszeń w dziale dam pracę ) a nie wyciągać łapy po pieniądze z miasta. Przedszkola nie powinny być dotowane.
|
|
|
|
|
CYTAT jestem niezadowolony że są takie akcje. Jak nie stać na utrzymanie to szukać dodatkowej pracy ( pełno ogłoszeń w dziale dam pracę ) a nie wyciągać łapy po pieniądze z miasta. Przedszkola nie powinny być dotowane. A kościoły powinny być finansowane z pieniędzy podatników?! Idąc pańskim tokiem myślenia powiem tak: Jak księdza nie stać na utrzymanie kościoła i plebani z własnej kieszeni to niech się wezmie za uczciwą pracę a nie wyciąga łapska po dofinansowanie!
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT jestem niezadowolony że są takie akcje. Jak nie stać na utrzymanie to szukać dodatkowej pracy ( pełno ogłoszeń w dziale dam pracę ) a nie wyciągać łapy po pieniądze z miasta. Przedszkola nie powinny być dotowane. A kościoły powinny być finansowane z pieniędzy podatników?! Idąc pańskim tokiem myślenia powiem tak: Jak księdza nie stać na utrzymanie kościoła i plebani z własnej kieszeni to niech się wezmie za uczciwą pracę a nie wyciąga łapska po dofinansowanie!dziwny przykład , jakoś nie przypominam sobie aby jakiś ksiądz zbierał podpisy i nawoływał do dotowania plebani czy świątyni z budżetu miasta... ale zdecydowanie też nie zgadzam się z tym że PAŃSTWO ( inne ustawy , w gestii posłów )daje pieniądze na kościoły i emerytury dla księży. I nie powinno dotować przedszkoli. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT CYTAT jestem niezadowolony że są takie akcje. Jak nie stać na utrzymanie to szukać dodatkowej pracy ( pełno ogłoszeń w dziale dam pracę ) a nie wyciągać łapy po pieniądze z miasta. Przedszkola nie powinny być dotowane. A kościoły powinny być finansowane z pieniędzy podatników?! Idąc pańskim tokiem myślenia powiem tak: Jak księdza nie stać na utrzymanie kościoła i plebani z własnej kieszeni to niech się wezmie za uczciwą pracę a nie wyciąga łapska po dofinansowanie!dziwny przykład , jakoś nie przypominam sobie aby jakiś ksiądz zbierał podpisy i nawoływał do dotowania plebani czy świątyni z budżetu miasta... ale zdecydowanie też nie zgadzam się z tym że PAŃSTWO ( inne ustawy , w gestii posłów )daje pieniądze na kościoły i emerytury dla księży. I nie powinno dotować przedszkoli. nie rozumiem jednego prosilam osoby, ktore sa niezadowolone ze zbyt wysokich oplat....wiec chyba nie masz co robic skoro zaczynasz dyskusje o czyms co nie jest zwiazane z tematem |
|
|
|
|
jestem w pracy i nie mam co robić i jestem niezadowolony że miasto ma dopłacać też z moich podatków do przedszkoli. Nie podoba mi się ta akcja i tyle .
|
|
|
|
|
I jak koleżanko ? Nazbierałaś podpisów ? Od jutra przedszkola za free ? Poziberaj jeszcze podpisy w sprawie mieszkań socjalnych, aby przygłupawi forumowicze dostali chawiry nie wychodząc z domu. Widzę, że chcesz zmienić prawo poprzez internetowe wpisy na forum... niczym dr Kida wygrać wybory.
|
|
|
|
|
//moderowano// nie na temat. Masz coś do Lucky_Luk. pisz na PW. Andrzejek.
|
|
|
|
|
Kolejny post nie na temat. Chcesz wyjaśnień? Napisz do mnie na PW. Moderował Andrzejek.
|
|
|
|
|
nie na temat. moderował Andrzejek
|
|
|
|
|
Nie na temat. Regulamin 4c. Ostatni raz poprawiam. Przy kolejnej próbie złamania regulaminu zamknę temat. Moderował Andrzejek
|
|
|
|
|
info poszło na PW. Takie informacje proszę wysyłać na PW i nie zaśmiecać forum. moderował Andrzejek
|
|