NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »
Praca w PRO-MAC, ogłoszenie w Sztafecie
ff
Wysłany: 4 Paź 2011r. 13:29  
Ostatnio ukazało się z Sztafecie ogłoszenie że szukają pracowników do firmy PRO-MAC, chodziło o spawaczy, ślusarzy itd,....o jakiegoś handlowca z językami też im chodziło. Zdecydowanie odradzam i przestrzegam naiwnych przed podejmowaniem tam pracy. Firma widmo, szukają naiwniaków do ciężkiej pracy za najniższą krajową.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 4 Paź 2011r. 13:29  

Prywatna wiadomość 

LOP
LOP
ff
Wysłany: 4 Paź 2011r. 13:51  
CYTAT
Ostatnio ukazało się z Sztafecie ogłoszenie że szukają pracowników do firmy PRO-MAC, chodziło o spawaczy, ślusarzy itd,....o jakiegoś handlowca z językami też im chodziło. Zdecydowanie odradzam i przestrzegam naiwnych przed podejmowaniem tam pracy. Firma widmo, szukają naiwniaków do ciężkiej pracy za najniższą krajową.

A mozesz napisac cos wiecej?

Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem... najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Paź 2011r. 14:28  
Stara, zacofana manufaktura. Firma podobno buduje się na gruzach firmy Technocentrum. Sciagnąłem trochę informacji. Chcą fachowców z uprawnieniami i wymaganiami a płacą beznadziejnie, poza tym fatalna atmosfera i nie wiadomo jak z wypłatami.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Paź 2011r. 16:49  
Potwierdzam to co napisał Bronek. To strasznie dziadoska firma, dyrektor beznadziejny. Rozmawiałem z kilkoma ludzmi z Technocentrum co teraz robią w Promacu. W tym technocentrum to nie mogli się doprosić wypłaty, jak wywalczyli to ją mieli po 3o nastepnmego miesiaca. Teraz nie bedą mieli lepiej bo ten sam dyrektor z technocentrum to jest teraz podobno włascicielem Promaca i im pensje jeszcze poobcinał. Podobno tylko desperaty tam idą co maja nóż na gardle.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Paź 2011r. 18:20  
Mam sąsiada który robi na warsztacie w tym przybytku, jakims technocentrum a teraz promac czy cos takiego. Opowiadał mi wiele razy co to za firma bo ciagle pozyczał ode mnie pieniadze bo nigdy nie miał wypłaty. Teraz to jest tam straszna debiliada bo on chodzi do pracy a nawet nie wie gdzie pracuje czy w Technocentrum czy w tym promacu, nie wie kto go zatrudnia. Ich prezes technocentrum podobno zwial na emeryture i normalnie zostawił firme z ludzmi bez pieniędzy, bez niczego ....
podobno straszne jaja tam są ! A wlasciciel tego technocentrum to jakis cwaniak którego w ogóle w tej firmie nie ma. On ma pracować w tym promacu u jakiegos strasznego cwaniaka który byl poprzednio dyrektorem a teraz jest wlascicielem i prezesem ale chodzi do pracy a nie ma umowy. Ja mu powiedziałem tak: chłopie jesteś frajerem, zadzwoń na tychmiast do PIPu, powiedz co się dzieje że ludzie pracują bez umów, ze to jakis wyzysk, podpowiedzialem mu co i jak do kogo w Tarnobrzegu i w Rzeszowie bo znam i wiem to szybko się tym zajmą. Teraz przed wyborami bedą chcieli pokazać że działają sprawnie. Patrząc na tą firme to kupa przekretasów i cwaniaków, współczuje tym ktorzy tam muszą pracować.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Paź 2011r. 19:11  
To zjawisko nosi nazwę patologii prawa pracy.
Właśnie skończyłem studiowanie prawa pracy i jeśli ktoś chce, mogę zająć się opracowaniem wniosku który zostanie skierowany do odpowiednich organów państwowych zajmujących się zwalczaniem takich przypadków patologii. Mogę to zrobić za darmo nabierając doświadczenia w walce z takimi procederami. Wiem,jak formułować takie wnioski a to podstawa zwycięstwa. Trzeba walczyć z takimi cwaniakami jak młodzi prawnicy w amerykańskich firmach, oni sie na prawdę starają aby wyrobić sobie renomę. Wbrew pozorom proceder zatrudniania bez umowy o pracę jest karalny z kilku paragrafów, zarówno z KP jak i KK. Taki nieuczciwy pracodawca od początku wzięty na widelec sprawiedliwości przez konsekwentnego prawnika nie wywinie się i nie pomoże mu to że on utrzymuje miejsca pracy.Tu należy być konsekwentnym do końca.
Uczciwość i poszanowanie drugiego człowieka; to powinno przyświecać każdemu pracodawcy a jest smród i zgnilizna.

Prawo słabe, ale prawo.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Paź 2011r. 21:52  
Stare powiedzenie mowi : "blogoslawieni Ci ktorzy nie majac nic do powiedzenia nie oblekaja tego w slowa". A prawda jest taka :Byli wlaściciele to rzeczywiście dranie, dyrektor jest gburem ale nie idiotą .Gdyby nie on to nikt z technocentrum nie otrzymałby zaległych pensji.Wszyscy nowozatrudnieni posiadaja umowę na czas okreslony. Zastawił prywatny majatek I zaryzykował wszystkim ,żeby utrzymać miejsca pracy I produkcje. Wystarczy przejść po hali I poprostu zobaczyć ,że firma poprzez prace od podstaw zaczyna normalnie funkcjonować.Wiec jeśli ktoś nie posiada wiedzy w danym temacie niech nie komentuje. Niestety wszyscy byli pracownicy technocentrum nie mogli zostać przejeci . Oczywiscie pieknie byloby ,żeby nowopowstała firma zapłaciła od razu cztery tysiace na ręke( I skończyła kariere w ekspresowym tępie tak jak na przykład STALOR) .Skoro to wszystko takie proste to dlaczego nie weźniecie kredytu zastawicie wszystkiego co macie( wy I Wasza rodzina ) I nie założycie firmy od zera .Wtedy każdy Wasz pracownik zarobi pięć tysiecy. Zresztą pewnie będą mieli Was gdzieś bo przecież w Stalowej jest tyle pracy ,że każdy może pracować gdzie chce I za ile chce.
A Ty Marcelinku "pseudoprawniku" zaraz po studiach który chcesz sie popisać I wybić jak w amerykańskich firmach powinieneś wiedzieć ,że aby stawiać zarzuty musisz poprzeć je sprawdzonymi rzeczowymi ,merytorycznymi dowodami I argumentami.Jedyna patologia jaką można tu dostrzec to Twoja chęcią zabłyśniecia I wybicia się.
Ocenimy gościa za jakiś czas,a nie na początku drogi.

Prywatna wiadomość 

LOP
LOP
ff
Wysłany: 7 Paź 2011r. 09:49  
Ja osobiscie podziwiam ludzi ktorzy stawiaja wszystko na jedna karte, jakby sie nowemu prezesowi udalo to super zawsze to pare miejsc pracy wiecej, powodzenia.

Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem... najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Paź 2011r. 21:42  
Ja bym to zgłosiła do Państwowej Inspekcji Pracy i tyle, nie bawiła się z głupimi zagrywkami Pracodawcy.

MY..........................................
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Paź 2011r. 11:36  
Drogi Jacku26,
Po pierwsze - podajesz informacje dotyczące firmy pro-mac, które są nieprawdziwe i w sadzie musiałbyś to ,,odszczekać'' ale to nie jest miejsce na podawanie szczegółów i szkoda mojego czasu na takich jak ty.
Po drugie - jeśli ktokolwiek w Polsce decyduje się na założenie własnej firmy i zatrudnianie obywateli, MUSI przestrzegać prawa, w tym przypadku Kodeksu Pracy a przede wszystkim Konstytucji. Nie biadol mi tu o tworzeniu miejsc pracy jeśli przy ich tworzeniu dochodzi do łamania prawa.Pracodawca decydując o utworzeniu własnej firmy a zwłaszcza zatrudnianiu ludzi po to ma mózg, aby wziąć pod uwagę wszystkie aspekty i koszty z tym związane.Chwała mu za to że w tak trudnych czasach decyduje się na prowadzenie firmy, ale z drugiej strony nikt go do tego nie zmusza.I nie przekonuj mnie że robi to tylko dla utrzymania miejsc pracy. To właśnie dzięki takim jak ty, zakompleksionym ludkom o niskiej samoocenie, zapewne bez solidnego wykształcenia (nie mam tu na myśli nawet wyższego wykształcenia tylko wiedzę) mamy dziś w Polsce, kraju który 1 maja 2004 wszedł do UE najniższe płace a praca minimalna jest dużo niższa niż w sąsiednich Czechach. To zgoda ludzi takich jak ty na ,,kombinatorkę'' pracodawcy (byle tylko cie zatrudnił, składek i podatków za ciebie nie musi już płacić)doprowadziło do niespotykanej nigdzie za granicą patologi pracy (np. tzw. umowy śmieciowe na 1/4 czy 3/4 etatu, płaca poza listą płac, itd., mógłbym tutaj wyliczać cały szereg innych patologicznych działań praktykowanych przez naszych rodzimych biznesmenów. Tylko właśnie dzięki takiej polityce jesteśmy teraz ,,dziadami'' we własnym kraju a zdecydowana większość młodych i wykształconych Polaków mieszkających i pracujących na prowincji jak Stalowa Wola, nie jest w stanie przeżyć bez pomocy własnych rodziców. I na koniec, Jacku ,,zakompleksiony ludku leśny'', wiem od ludzi że nikt nie chciał wymyślonych przez ciebie 4 tysięcy na rękę bo to wirtualna kwota w tej firmie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Paź 2011r. 20:41  
no i komu tu wierzyc , posty 1,2 czy ktos kto juz tu bywa umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Paź 2011r. 20:54  
Pituch my też zaczynaliśmy od 1 umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Paź 2011r. 21:07  
w sumie tak
tylko 7 miesiecy naz rozni a masz prawie 1/10 tyle co ja umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Paź 2011r. 21:09  
bo ja nie znam się na wszystkim ;]

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Paź 2011r. 21:14  
ja tez nie umiech
ale pamietaj człowiek uczy sie całe życie !
więc i ty masz szanse umiech
nie ubliżając Ci umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Paź 2011r. 21:24  
ot przez taką polemikę chociaż - nabija się licznik ;/, ale nie w tym rzecz. dla mnie jakoś bez znaczenia jest czy ktoś ma 2,3 czy 5000 postów. Ważne żeby można było z nim sensownie podyskutować.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Paź 2011r. 21:38  
zwróć uwage na to czy jest sens umiech
potem polemizuj umiech
co do nabijania licznika sam juz wiesz jak to dziala conajmniej 5 masz do przodu umiech
najwazniejsze z tego wszystkiego i ZAPAMIETAJ NA CAŁE ŻYCIE !!!
ktoś Cie słucha (czyt. czyta) to się liczy umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Paź 2011r. 21:48  
dokładnie, dlatego "sensownych" do dyskusji forumowiczów Tobie, sobie i innym użytkownikom forum życzę. Tyle dyskusji z mojej strony proponuję w tym temacie umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Paź 2011r. 21:51  
i nawzajem Tobie i wszystkim umiech
dodam co mnie wkurza !!!!
post nr 1
w lokalu takim i takim , bija, sa szczury, obsuga jest nie mila, sklep taki i taki, sprzedaja shit,
mamo bo kura sie na mnie patrzy jezyk !!!!

Temat zszedł na psy sorry, ale moze co niektórym da do myślenia...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Paź 2011r. 23:38  
Marcelin zgadzam się z Tobą w 100%.Najwyższa pora coś z tym zrobić.

Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP
Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »