|
|
|
Porszę o opinie o tych zakładach pracy. przeszukałam internet wzdłuż i wszerz i nic nie znalazłam konkretnego. jakie zarobki, jaka praca, czy są przerwy, w jakim systemie się pracuje(1,2,3 zmiana, itp). Proszę na początku napisać nazwę firmy o której zamierzacie wystawić opinie. Dzieki wielkie za pomoć. I proszę o szczere opinie. A niech was nie dziwi ze wątek zakłada kobieta, poprostu potrzebuje opini a nie znam nikogo kto tam pracuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cell-Fast - zwykli pracownicy pracują w systemie 4-brygadowym, 3 zmiany, 4 dni pracy, 1 dzień wolnego. Zarobki ok. 1500-1600 zł.
Chodzi Ci o przerwy w trakcie pracy? Możesz sobie bez problemu taką przerwę zrobić na jedzenie czy coś. Dłużej wolne jest w okresie Świąt Bożego Narodzenia, bo wtedy robota staje, a tak to w każde święta trzeba pracować jak zmiana wypadnie. Praca tam do przyjemności nie należy (jak większość prac fizycznych), ale jest w miarę dobrze. Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś. |
|
|
|
|
CYTAT Cell-Fast - zwykli pracownicy pracują w systemie 4-brygadowym, 3 zmiany, 4 dni pracy, 1 dzień wolnego. Zarobki ok. 1500-1600 zł. Chodzi Ci o przerwy w trakcie pracy? Możesz sobie bez problemu taką przerwę zrobić na jedzenie czy coś. Dłużej wolne jest w okresie Świąt Bożego Narodzenia, bo wtedy robota staje, a tak to w każde święta trzeba pracować jak zmiana wypadnie. Praca tam do przyjemności nie należy (jak większość prac fizycznych), ale jest w miarę dobrze. Zarobki 1500-1600 jak nie stracisz premii bez uzasadnienia jak w tym m-cu straciło dużo pracowników.Chcesz pracować to lepiej nie pytaj dlaczego straciłeś premię.Przerw regulaminowych nie ma,bo maszyny nie zatrzymasz,chyba,ze cię ktoś przez chwilę zastąpi to masz wybór,albo coś zjeść,albo skorzystać z toalety.Jeżeli palisz to lepiej zapomnij o papierosach obowiązuje zakaz palenia.Praca w piątek,świątek i w niedzielę.Tempo pracy nieludzkie.Dłużej wolne w okresie świąt to było kiedyś,teraz można już o tym zapomnieć.O urlopie też możesz zapomnieć.Wolą zapłacić parę złotych za urlop,a potem zabrać z premii regulaminowej to co zapłacili.Tak wygląda praca w cellfaście. Sielanka |
|
|
|
|
To sytuacja jak w epoce wczesnego kapitalizmu z połowy XIX w gdy wchodziła maszyna parowa .... i pomyśleć że Polska jest w EU już 8-y rok. Szok !!!!!!!!!
|
|
|
|
|
Nie napisałam, że są przerwy regulaminowe, ale fakt, że powinnam dopisać iż taka przerwa jest możliwa jak się z robotą wyrabiasz.
Tempo pracy jest takie jakie jest, bo jest duże zapotrzebowanie, ale są okresy gdy nie trzeba tak zapierniczać. Przecież jest dłużej wolne w okresie świat, wiadomo nie tak jak dawniej około miesiąca, ale tydzień czy dwa w okolicach Św. BN to zawsze coś. Mojemu facetowi jakoś nie zabierają premii, ani za nic, ani za urlop, a jak już mu zabiorą to sam wie za co, co poszło nie tak itp. On nie narzeka, a pracuje tam już ładnych parę lat. Kurczę poza tym wiadomo, że w takich zakładach łatwo nie jest, że trzeba zasuwać za niewielkie pieniądze i różne są sytuacje, ale trzeba się dostosować, albo szukać wygodniejszej pracy. Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś. |
|
|
|
|
Mógłbym prosić o adresy e-mail do kadr firm:
Cell-Fast i Iwa Met? |
|
|
|
|
http://www.cellfast.com.pl/pages/contact
Zajęło mi to 15 sekund. http://www.iwamet.com.pl/kontakt.html a to kolejne 5 bo już miałem Google otwarte. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Dzięki Wielkie. Ja po prostu myślałem że są jakieś osobne adresy e-mail bezpośrednio do rekrutacji czy coś.
|
|
|
|
|
Piknik1938 a co byś chciał robić ? czego oczekujesz ?
|
|
|
|
|
stalka ma rację beznadzieja tam nawet nie usiadzesz i nie zjesz tam,wynagrodzenie najniższa krajowa plus premia za niechorowanie to ci wyjdzie 1600zł a bez najniższa krajowa-mój ojciec tam robi to wiem przez 5 lat ani grosza podwyżki nie było
mamy taka piękną twarz,za woalem gęsto tkanym z kłamstw ... |
|
|
|
|
Tzn myślę że nie tyle co chciałbym robić ale tam gdzie jest wolne miejsce. Wiadomo czegoś trzeba się czepić. Szukam teraz jakiejkolwiek pracy fizycznej bo wiadomo że o taką dzisiaj ciężko. Słyszałem właśnie różne wersje że na linii nie da rady nawet zjeść chyba że Cię ktoś zastąpi. A znowu kolega opowiadał że za 1500zł w Cell-Faście po 15 dopiero zaczynał robotę i znowu mu się trochę przytyło bo ciągle jedli kanapki takie nudy. Zależy co i gdzie robisz.
|
|
|
|
|
A może ktoś się wypowie na temat Misty? jak zarobki? praca? atmosfera?
|
|
|
|
|
Chciałabym zapytać co się dzieje w tych firmach. Czy są przyjęcia, jak się tam w tych firmach pracuje.Wiem temat już był, ale nic nie ma konkretnego w sieci w temacie tych zakładów pracy. Napewno wiele osób przebywających na tym forum tam pracują.
Z góry dziękuję za informację. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kondzia Moge ci powiedziec jak sie pracuje w armatoorze. Praca nie jest az tak ciezka, glownym minusem jest wiekowosc maszyn i ich podatnosc na awarie, ktore musisz sam usuwac. Jezeli chodzi o system pracy to w zaleznosci od dzialu, tylko pierwsze zmiany, pierwsza i druga zmiana od poniedzialku do piatku lub czterobrygadowka. Wiem ze maja byc przyjecia na galwanizernie, nie wiem jak bedzie wygladac praca na tym dziale bo poprostu on jeszcze nie powstal, w kazdym badz razie do konca roku maja go uruchomic. Jezeli chodzi o zarobki to prawdziwa tragedia w zaleznosci od dzialow od 1180zl do 1700zl maks dla zwyklego pracownika.
|
|
|
|
|
CYTAT ....w kazdym badz razie do konca roku maja go uruchomic. Bzdura. |
|
|
|
|
CYTAT kondzia Moge ci powiedziec jak sie pracuje w armatoorze. Praca nie jest az tak ciezka, glownym minusem jest wiekowosc maszyn i ich podatnosc na awarie, ktore musisz sam usuwac. Jezeli chodzi o system pracy to w zaleznosci od dzialu, tylko pierwsze zmiany, pierwsza i druga zmiana od poniedzialku do piatku lub czterobrygadowka. Wiem ze maja byc przyjecia na galwanizernie, nie wiem jak bedzie wygladac praca na tym dziale bo poprostu on jeszcze nie powstal, w kazdym badz razie do konca roku maja go uruchomic. Jezeli chodzi o zarobki to prawdziwa tragedia w zaleznosci od dzialow od 1180zl do 1700zl maks dla zwyklego pracownika. Dzięki za odpowiedź. Natomiast jestem kobitą i czy tam też pracują kobiety? Na jakich działach? |
|
|
|
|
d29 Tak slyszalem, podobno to slowa obecnego dyrektora.
kondzia Kobiety pracuja tam przy montazu baterii. Jezli miala bys mozliwosc, to wybierz prace w ktoryms z zakladow w Stalowej Woli, tutaj pracodawcy bardziej doceniaja twoja prace. |
|
|
|
|
CYTAT d29 Tak slyszalem, podobno to slowa obecnego dyrektora. To zle slyszales..... |
|
|
|
|
d29 tak jak mowiles galwanizerni nie bedzie, ale zatrudnili dziewczyny, ktore mialy tam pracowac i teraz ukladaja klocki lego, czyli montuja zaczep na DAMP-ie.
|
|
|
|
|
Czy ta galwanizernia powstała? Czy ztrudniają kobiety?
|
|
|
|
|
CYTAT Czy ta galwanizernia powstała? Czy ztrudniają kobiety? Nie powstała i nie powstanie..... |
|
|
|
|
dziewczyny robią tylko na montażu baterii nie wiem jakie tam zarobki ,robota nie ciężka ale tak jak pisali 1100 do 1700 max ale to 1700 to chyba jak soboty 3 zrobisz
|
|
|
|
|
Nie, nie , bardziej chodzi mi o pracę dla inż.
|
|
|
|
|
CYTAT dziewczyny robią tylko na montażu baterii nie wiem jakie tam zarobki ,robota nie ciężka ale tak jak pisali 1100 do 1700 max ale to 1700 to chyba jak soboty 3 zrobisz Nie tylko. Dziewczyny robia rowniez na magazynie wysokiego skladowania. |
|