NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »
ZMKS, Bilety i rozkad jazdy ...
ff
Wysłany: 11 Paź 2011r. 23:20  
1. Pisze, że nie wolno łączyć biletów. Ale czy aby to jest takie dobre? Przecież na bank zdarzy się, że i u kierowcy skończą się bilety jednorazowe " całe" i będzie trzeba sprzedać dwie połówki i tragedia. Wg mnie to jest złe, ale może inni myślą inaczej.
Dla czego nie ma Obojny, Woli i Przędzela w opisie stref podmiejskich na przystankach.

2. Np. jest taka sytuacja - jadę trójka na działki w Sochach, autobus tym kursem jedzie przez Pilchów do Soch i w tym nieszczęsnym Pilchowie wsiada rewizor..., to jaki mam mieć bilet? skoro jestem na strefie podmiejskiej, a jadę docelowo do strefy miejskiej.
Trochu to nie fer, że mieszkańcy Brandwicy, Pilchowa i Agatówki np. płacą tyle samo co Ci z Woli Rzeczyckiej, lub Przędzela...
Takie kursy jak Nisko - Wola Rzeczycka, Agatówka - Nisko powinny być zlikwidowane ze względu na podwójny przejazd w strefę podmiejską

3. Jak ma być dobrze, jak na podstawowych trasach się dublują odjazdy dwóch a nawet trzech linii na raz. Przykład: linia 2 i 11 o 7:30 z Rozwadowa..., oba jada praktycznie razem pod PKS.
linia 2 i 12 z Malce - kościół o 8 rano i 16. Czy nie można trochu poświecić czasu i stworzyć naprawdę fajny rozkład.
Odjazdy z Pysznicy 17 i 19 do południa. Kto to na wsi wie co znaczy kursy synchronizowane... szkoda kasy.

4. Są luki w nazwach tras: brakuje 6,7,13,15,16,20.
Proponuję zmienić 1 do Racławic i Zarzecza na 16
Proponuję zmienić 3 kursy do / przez Pilchów na 13
Proponuję zmienić 4 kursy do / z Agatówki na linię 14 ( koniec trasy pod Elektrownią - zmodyfikowana trochu tak by jeździła bardziej po mieście
Proponuję zmienić 10 kursy Żwirki, Czarnieckiego na linię 15
Proponuję zmienić 17 do Jastkowic na 20
Proponuje zmienić 7 kursy tylko do Zasania i Pysznicy zmienić na 7
Proponuje zmienić 19 do Pysznicy i Jastkowic na 6 ( przywrócić stara trasę sprzed 20 lat z pominięciem Niezłomnych, Przemysłowej, Klasztornej na rzecz Okulickiego, Al. Jana Pawła II...

Obecnie kurs linii 18 rano o 7 z HSW to porażka. Wykorzystać ten kurs na godzinę ok. 11-12

Linia 14 powinna być zmodyfikowana z linią 5. Powinna mieć nazwę linii 5 i odjazdy ze strefy ekonomicznej do Turbi, a nawet Zbydniowa

OJ tam, oj tam..piszcie coś na ten temat, to może się coś zmieni...

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 11 Paź 2011r. 23:20  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Paź 2011r. 06:26  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Paź 2011r. 16:34  
akuratnie 18 o7 rano to mi pasuje i nie widze, zeby tego zmieniac. tak samo jak 19 ktora jedzie na ofiar katynia równiez mi pasuje. a co wszystkie mksy musza jezdzić pod hale? a z ofiar-katynia inni beda chodzic na piechote? ja wole osobiscie rower i piesze wędrówki po miescie ale jak jest zimno albo jade daleko to korzystam z ZMKS. a poza tym co by ludzie pisali to i tak nikomu nie dogodzi. bo ty bys chciał/chciała 18 spod huty o 11-12 a ktos napisze ze jemu by pasowało o 13, albo o 9 rano i co? nie dogodzisz wszystkim. ale ja też uwazam ze zakaz łączenia biletów jest bezsensowny.
pozdrawiam

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »