|
|
|
Zastanawiam się nad organizowaniem spotkań dla mam i ich pociech, w małej grupie (max 4 mamy + dzieci). Mamy będą mogły poplotkować, wymienić się doświadczeniami, a dzieci będą się socjalizować ;)
Znajdą się chętne? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pewnie, że tak. A co z mamami pracującymi? Gdzie byłyby te spotkania?
|
|
|
|
|
Spotkania byłyby w domach mam, za każdym razem u kogoś innego.
Myślę o spotkaniach w godzinach przedpołudniowych, mamy pracujące wtedy są w pracy ;) Ew. spotkania popołudniowe dla mam pracujących i niepracujących. |
|
|
|
|
Chciałabym odnowić temat, znajdą się chętne mamy z małymi szkrabami na spotkania??
|
|
|
|
|
i co z tymi spotkaniami mamusie? moze na pierwszy raz spotkanie w jakims neutralnym miejscu ? np. w wesołej akademii lub gdzie indziej
|
|
|
|
|
Pomysł fajny, więc jeśli są chętne mamy możemy sie spotkać
|
|
|
|
|
ja tez bylabym chetna! tylko w godzinach popoludniowych, bo pracuje
|
|
|
|
|
aga888 masz rację na początek najlepiej na neutralnym gruncie hehe ;) to jak znajdą się jeszcze chętne mamy?? i w jakich godzinach by wam pasowało? ;)
|
|
|
|
|
mi najbardziej 16.00, a jak Wam?
|
|
|
|
|
ja preferuje wczesniej
|
|
|
|
|
a 2-latki wam pasują czy juz za duże?
|
|
|
|
|
2 latki też mogą być ;)
ja też raczej wolałabym wcześniej ;) może godziny przedpołudniowe ewentualnie coś koło 14 może co myślicie? |
|
|
|
|
chyba, że o 16 i tak na godzinkę na początek ;)
|
|
|
|
|
mi 14 napewno nie pasuje, bo wtedy jeszcze jestem w pracykoncze o 15.00 wiec 16.00 mi pasuje
|
|
|
|
|
Masakra!
Baby w garach siedzieć a nie na ploty.. Facet zapier*** w pracy a baby się umawiają na wspólne gdakanie o niczym... |
|
|
|
|
PamiętnikZwakac
STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy. |
|
|
|
|
PamietnikZwakac uważasz, że kobiety nic nie robią? a facet jak pracuje to nigdzie nie wychodzi?? weź człowieku pomyśl zanim coś napiszesz, poza tym to jest temat skierowany do kobiet więc się nie udzielaj!!!!!
|
|
|
|
|
Tak się składa że CODZIENNIE idąc do pracy widze czym zajmują się takie mamusie..zbierają się w 5 osobowe armie i gdakają o komunii..o cenach w przedszkolach.. i inne bzdety.
Corobi ich facet w tym czasie ? Ostro pracuje aby one mogłby sobie prowadzić takie sielskie życie... Scyzoryk aż się czasem otwiera widząc to towarzystwo wzajemnej adoracji.. |
|
|
|
|
CYTAT Tak się składa że CODZIENNIE idąc do pracy widze czym zajmują się takie mamusie..zbierają się w 5 osobowe armie i gdakają o komunii..o cenach w przedszkolach.. i inne bzdety. Corobi ich facet w tym czasie ? Ostro pracuje aby one mogłby sobie prowadzić takie sielskie życie... Scyzoryk aż się czasem otwiera widząc to towarzystwo wzajemnej adoracji.. Pewnie w pracy to też tylko na tematy z praca związane rozmawiasz.....A niby zajmowanie sie dzieckiem, pranie, prasowanie,gotowanie,sprzątanie itd to nie praca ???? To co że kobiety się spotykają, żeby pogadać - tyle mają rozrywki, przeciez nie wyjdą na weekendzie na piwo jak faceci. Sama pracuję i mam małe dziecko - muszę przyznać, że zajmowanie się dzieckiem to niezła harówa, lepiej w pracy "ostro pracować"- uwierz mi. A wyjść z domu przecież trzeba, bo dziecku świeże powietrze jak najbardziej potrzebne - to co ma się taka matka samotnie wałęsać po okolicy. Dorii |
|
|
|
|
i zapewne sam nie masz własnego dziecka, więc nie wiesz co to znaczy praca w domu więc się nie udzielaj!!!!
Kobieta wychodząc na spacer z dzieckiem rozmawia z innymi kobietami to coś złego?? Ma się odizolować?? zamknąć w domu??? Scyzoryk to mi się w kieszeni otwiera jak czytam taki bzdury!! |
|
|
|
|
Kobieta z dzieckiem powinna:
Rano odprowadzić dziecko do szkoły(przedszkola) Później nie strzępić języka z innymi dzieciatymi babami tylko WRACAĆ PROSTO DO DOMU! W domu zrobić jakieś porządki..ugotowac obiad..żeby stał na powrót męza (w końcu co innego ma do roboty?). Popołudniu iśc odebrać dziecko i WRACAĆ PROSTO DO DOMU! Wieczorem spędzić czas z dzieckiem i mężem! I to jest model NORMALNEJ rodziny.. Jak widzicie nie ma tu miejsca na jakieś skupiska mamusi i ploty.. |
|
|
|
|
a jaki masz plan dla mam, których dzieci nie chodzą do przedszkola, bo nie mają skończonych dwóch lat??
|
|
|
|
|
CYTAT Kobieta z dzieckiem powinna: Rano odprowadzić dziecko do szkoły(przedszkola) Później nie strzępić języka z innymi dzieciatymi babami tylko WRACAĆ PROSTO DO DOMU! W domu zrobić jakieś porządki..ugotowac obiad..żeby stał na powrót męza (w końcu co innego ma do roboty?). Popołudniu iśc odebrać dziecko i WRACAĆ PROSTO DO DOMU! Wieczorem spędzić czas z dzieckiem i mężem! I to jest model NORMALNEJ rodziny.. Jak widzicie nie ma tu miejsca na jakieś skupiska mamusi i ploty.. hehheheh, ale mnie rozbawiłeś - niezły reżim Z babami trzeba krótko , chyba pomyliłes małżeństwo z niewolnictwem Dorii |
|
|
|
|
Z ciekawości jeszcze spytam, a Ty "strzępisz język" z kolegami ???? Czy prosto do domu po pracy na kanapę przed TV ??
Dorii |
|
|
|
|
To nie jest niewolnictwo tylko normalne zachowanie każdej normalnej mamy, która powinna zadbać o dom, męża i dziecko a kiedy ma to robić skoro zawraca sobie głowę głupotami ?
Ja po pracy ide prosto do domu jak na porządnego chłopaka przystało.. A jak dziecko nie chodzi do przedszkola: Mama wstaje rano Robi mężowy śniadanie do pracy Idzie z dzieckiem na spacer - siada na ławce (a nie zwołuje armie innych mam) Posiedzi tak godzine-dwie.. Wraca do domu robi obiad.. i dalsza część jak poprzednio.. |
|