|
|
|
Witam, pojawił mi się w samochodzie taki problem, że po wyłączeniu świateł i po wyłączeniu silnika przednie reflektory nadal świecą. przestają dopiero po odłączeniu akumulatora, ale po ponownym włączeniu nadal świecą, natomiast na wyświetlaczu brak jest jakichkolwiek komunikatów o awarii. Pierwszy raz mi się zdarzyło coś takiego, czy ktoś się orientuje czy to będzie zwarcie w jakimś przekaźniku, czy raczej coś poważniejszego? Nie chce mi się z tego powodu zakładać konta na żadnym forum motoryzacyjnym, więc zapytam tutaj, a nuż ktoś już miał coś takiego.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kilka lat temu gdy byłem w posiadaniu audi 80 1993r
to miałem tak że ciągle świeciły mi się długie światła nawet po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Podjechałem do znajomego który pracuje w serwisie vw i powiedział że padł przełącznik zespolony (ten od kierunków świateł itd) kupiłem nowy cały ten przełącznik i śmigało przez rok po czym znowu się rozleciał Zależy jeszcze jakie masz auto bo różne są te przełączniki :) |
|
|
|
|
Mi w pasku swiecily swiatla wsteczne na luzie, przyczyna bylo zwarcie w elaktryce.
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
Koego na 99% uszkodzony przekanzik od swiatel i jest caly czas zwarty. Przekanziuki bedziesz mial pod pokrywa pod maska najpredzej. Powinno byc oznaczone ktory jest od swiatel.
|
|
|
|
|
Doraźnie powinno pomóc wyciągnięcie bezpiecznika odpowiadającego za światła. Lepiej założyć konto na forum marki swojego samochodu i od razu pewnie będziesz miał odpowiedz. Tak to jest że z reguły jak coś leci w danej marce samochodu to wszystkim
|
|
|
|
|
Napisz jaki masz samochod.
Najprawdopodobnie jak juz ktos wyzej wspomnial poszedl ci przekaznik. Dorwij kogos z takim samym samochodem i podmien przekaznik (minuta roboty). Jesli to nie to szukaj zwrcia w elektryce. Przelacznik zespolony (ten przy kierownicy) raczej nie wyzwolil by swiatel mijania. |
|
Dołączył: 20 Marz 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Jak już pisali najpp przekaźnik się skleił i już nie jest przekaźnik tylko "czkaźnik", powinny być opisane na pokrywce, a jak nie to po jakimś czasie świecenia pomacaj czy któryś nie robi się ciepły i to będzie ten
|
|
|
|
|
Napisz jaki to samochód i z którego roku.
|
|
|
|
|
Punto II FL, 2003. Też najpierw pomyślałem o przekaźniku, poszukam wieczorem pod maską i spróbuję podmienić, zobaczymy co się stanie.
|
|
|
|
|
Jeśli się świecą krótkie ewentualnie długie to przyczyną może być przekaźnik. Natomiast światła pozycyjne są sterowane czasowo przez sterownik elektroniczny, który może być uszkodzony.
|
|
|
|
|
Świecą krótkie, a właściwie świeciły, bo dzisiaj samo z siebie wszystko wróciło do normy. W sumie to to też może być jakąś wskazówką. Może gdzieś pojawiła się jakaś krótkotrwała wilgoć, która spowodowała zwarcie, a jak sobie wyschło to jest ok.
|
|
|
|
|
No tak tylko gorzej troche jak "wilgoc" powroci w srodku nocy i swiatelka sie wlacza to z rana bedzie troche trudno odpalic samochod.
Pomysl lepiej nad przyczyna i postaraj sie mimo wszystko ja usunac. |
|
Dołączył: 21 Kwie 2010r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
echelon
fiacik norma obstawiam przekaznik lub stacyjka sie rozleciala z wiaduktu do przemyslowej i w prawo i zaraz wprawo gosc nie zdziera a fiata ma w 1 palcu z racji ze mam 2 w domu a ogolne to chyba 9ty to wiem co mowie o ile sam se nie poradzisz |
|
|
|
|
Jeśli sam nie dasz rady naprawić to zadzwoń 603262685.
Coś poradzimy. |
|