|
|
|
Za nami bardzo zimna noc, a ma być gorzej. Centrum Zarządzania Kryzysowego w Białymstoku ostrzega przede wszystkim mieszkańców województw podlaskiego i warmińsko-mazurskiego - podaje TOK FM.
Dziś w całym kraju ma być pochmurno, a śnieg będzie padał przez cały dzień na Śląsku i w Małopolsce. W pozostałych regionach przelotne opady. O 8.00 rano termometry pokazywały -18 stopni w Gdańsku, -12 w Warszawie, - 10 w Poznaniu, -4 w Łodzi i - 2 stopnie w Katowicach, Krakowie i Szczecinie. Najzimniej będzie dziś w nocy i nad ranem - temperatura ma być niższa niż wczoraj. A w nocy - według białostockiego biura prognoz - w Suwałkach zanotowano -22 stopnie, -26 przy gruncie. Najmroźniej przy gruncie było w Olsztynie, bo aż -29 stopni. Śnieg z małymi przerwami prószył przez cały dzień. Są kolejne ofiary wychłodzenia organizmu. Jedną z nich jest 58-letni bezdomny z Hrubieszowa na Lubelszczyźnie. Jak mówi Arkadiusz Arciszewski z Komendy Wojewódzkiej w Lublinie, ofiarami mrozów stają się najczęściej właśnie bezdomni, nadużywający alkoholu. ZAPRASZAM GORACO NA MOJA STRONKE WWW.DJKUBUS.KEEP.PL OBSLUGA MUZYCZNA ( WESEL,POPRAWIN,BALóW,STUDNIóWEK,ZABAW I INNYCH IMPREZ) WIECEJ NA STRONIE. |
|
|
|
|
ZAPRASZAM GORACO NA MOJA STRONKE WWW.DJKUBUS.KEEP.PL OBSLUGA MUZYCZNA ( WESEL,POPRAWIN,BALóW,STUDNIóWEK,ZABAW I INNYCH IMPREZ) WIECEJ NA STRONIE. |
|
|
|
|
ale sie nam klimat spier*olił... w wakacje ponad 30...w zimie -20
|
|
~~zbulwersowany | |
|
|
CYTAT ale sie nam klimat spier*olił... w wakacje ponad 30...w zimie -20 ales dowalił, kiedyś jak byłem mały (zirka 40 lat temu) były takie zimy że dzisiejsza młodzież nawet wyobrazić sobie nie potrafiłaby, za to w ramach bezstresowego wychowania przy dzisiejszych -15C udawała się do dyrekcji szkół aby te odwołały lekcje z powodu problemów z dojazdem do szkoły z powodu zimy (!) ręce opadają, może by tak już odwoływać lekcje przy temp. niższej niż 0C ? |
|
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
świetny pomysł i jestem za !!!! nie będe musiała rano wstawać i dzieciaków do szkoły zaprowadzać w takie zimnisko jeszcze raz jestem za
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
~~asd | |
|
|
Ludzie, teraz jak jest 30 albo -20 to sa anomalie pogodowe, a dawniej to sie nazywalo lato i zima.
|
|
|
~~ffhhhhd | |
|
|
o 18 na zewnatrz bylo -12 a teraz jest -10
|
|
|
~~uczeń | |
|
|
również jestem za odwoływaniem lekcji w duży mróz. mieszkam na Porębach, uczęszczam do LO im. KEN i dzisiaj przy rzeczonych -15 stopniach C miałem problem dostać się do szkoły bo mój Golf 2 nie chciał odpalić
|
|
|
~~kiedys | |
|
|
ludzie o czym wy rozmawiacie? nie wiem czy niektorzy z waas pamietaja dawne czasy jak zlapala temperatura -20 i trzymala przez kilka tygodni to dopiero bylo, na dodatek snieg po kolana, pamietam jaka mielismy wtedy frajde z kolegami.
|
|
|
|
|
|
moi rodzice pamiętają czasy właśnie takich mrozów a śnieg sięgał nawet 2 metry ale to było dawno.
ZAPRASZAM GORACO NA MOJA STRONKE WWW.DJKUBUS.KEEP.PL OBSLUGA MUZYCZNA ( WESEL,POPRAWIN,BALóW,STUDNIóWEK,ZABAW I INNYCH IMPREZ) WIECEJ NA STRONIE. |
|
~~jakisgosc | |
|
|
Mili państwo,po co wbiegać tak dalejko w przeszłosć.Bez mała trzy zimy temu był mróz przez dwie noce -33 i -30stopni,pamiętam jak dzis bo samochód mi do pracy nie odpalił To jest zima a nie -15 i wielka panika
|
|
|
|
|
|
tak właśnie nie ma co sie bać ubierać sie ciepło
pociesze was ze od poniedziałku już w nocy będzie na plusie temperatura ZAPRASZAM GORACO NA MOJA STRONKE WWW.DJKUBUS.KEEP.PL OBSLUGA MUZYCZNA ( WESEL,POPRAWIN,BALóW,STUDNIóWEK,ZABAW I INNYCH IMPREZ) WIECEJ NA STRONIE. |
|
|
|
|
CYTAT ale sie nam klimat spier*olił... w wakacje ponad 30...w zimie -20 Właśnie taki klimat powinien być ! wieś się bawi \' : ) |
|
~~Karolek | |
|
|
CYTAT świetny pomysł i jestem za !!!! nie będe musiała rano wstawać i dzieciaków do szkoły zaprowadzać w ta kie zimnisko jeszcze raz jestem za Anulka,to Ty masz już dzieci,oj szkoda. |
|
|