|
|
|
Cześć, wytłumaczcie mi to bo ja jestem widocznie małpointeligentny bo tego nie łapie jak to jestt? Dolar jest po 3 zeta, baryłka jest po około 90$ a ceny w polsce jakich najstarsi w tym ja nie widzieli? Mało tego ropa tanieje a nas tacjach idzie w górę... ot kur...polska. By nie byc gołosłownym proszę
http://www.e-petrol.pl/index.php/wiadomosci-swiat/66375/ropa-wyraznie-staniala Był szok jak była 5 z przodu myśle że następny rok przyniesie 6 z przodu... ale miałobyć o Norwegii gdzie paliwo jest po około 7 zeta za literek horror ale nie dla Norwega i jego zarobków. Była już Japonia, Irlandia teraz czas na Norwegię... Jeśli ktoś mi napisze ze rzad nie ma nic do cen paliw to jest idiotą pisze to z pełną odpowiedzialnością Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
|
|
|
Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
|
|
|
Kolego "małpointeligentnty", w PL nie jest jeszcze tak tragicznie
*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
cena baryłki brent - wydobywana na Morzu Północnym , notowana na giełdzie w Londynie , kosztuje 110 dolarów . Kilka miesięcy temu ta sama ropa kosztowała na giełdzie około 130 $ a dolar był tańszy o 40 groszy - cena na stacjach w Polsce była znacznie niższa. Obecny ceny są wynikiem wysokich marż głównych koncernów paliwowych w Polsce jak i równie wysokich marż u lokalnych "przedsiębiorców" . Oficjalna wypowiedź rzecznika spółki kontrolowanej przez państwo brzmiała ,że aktualnie należy odrobić straty , gdy ceny były niższe. Jest w drugim głębsze dno a mianowicie Polska od kilkunastu miesięcy prowadzi ekstremalnie dużą wirtualną księgowość w celu mydlenia Europie oczu swoim deficytem / długiem. W porównaniu z reszta państw regionu w 2011 roku jedynie w Polsce zanotowano wzrost deficytu -> niewiele mniejszy od tego w Grecji ; jak i długu - > wedle rządowych obliczeń wynosi 54.9 % a według niezależnych badań przekracza 64 % -> 9 miejsce na świecie . W takiej sytuacji Warszawa będzie postulować za jak najwyższą ceną benzyny ,aby przedłużać stan agonalny jak najdłużej -> im wyższa cena tym większe wpływy do budżetu.
Fractal a uwzględniłeś zarobki ? Ostatnio brat jechał do Niemiec i z tego co mówił różnica cen między Polską a Niemcami to maksymalnie 10 groszy na litrze , a minimalna pensja w Niemczech jest 4,5 razy większa niż tutaj , nie mówiąc już o średniej pensji masz kilka państw z Europy a gdzie jest Rosja i Ukraina ? . W Rosji benzyna kosztuje 2.80 , a na Ukrainie 4 złote |
|
|
|
|
CYTAT Fractal a uwzględniłeś zarobki ? Ostatnio brat jechał do Niemiec i z tego co mówił różnica cen między Polską a Niemcami to maksymalnie 10 groszy na litrze , a minimalna pensja w Niemczech jest 4,5 razy większa niż tutaj , nie mówiąc już o średniej pensji masz kilka państw z Europy a gdzie jest Rosja i Ukraina ? . W Rosji benzyna kosztuje 2.80 , a na Ukrainie 4 złote Oj też chciałbym żeby koncerny paliwowe czy producenci samochodów, sprzętu rtv/agd itp brali pod uwagę zarobki i ustalali wg nich proporcjonalne ceny Ale niestety. Nie wiem dlaczego w tym zestawieniu nie uwzględniono Białorusi, Rosji czy Ukrainy. Nie twierdzę przecież że mamy najtańsze paliwo na planecie czy nawet w Europie. Jednak w skali Europy mamy jedne z najniższych cen a autor tematu sugeruje że mamy ceny jak w Norwegii, co jest oczywistą bzdurą. *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
Tak czy inaczej paliwo mamy za drogie. Ropa tanieje, dolar tanieje, a cena benzyny rośnie????
Jeżyk, sam się określiłeś jako małpointeligentny. To dobre określenie. Kolejny to m87. Do tego wyżej należy dodać brak wzrostu akcyzy i wzrost Vat o 1% ale nie w ostatnim miesiącu tylko sporo wcześniej. Małpoineligentni dalej uważają, że to rząd podniósł ceny paliw Brak prawdziwej konkurencji powoduje, że nasi kochani dostawcy paliw podnoszą ceny i nie martwią się o zbyt. Orlen zwiększa marże a małpointeligentni uważają, że rząd ma obniżyć Vat i akcyzę. Tylko po to by jeszcze zwiększyć marżę Orlenowi i innym. Uważam, że paliwo jest drogie ale powodem jest brak konkurencji takiej prawdziwej konkurencji. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
jako,że Polska jest 4 potęgą świata w ilości samochodów na gaz pozwalam sobie na podanie linku http://podro(...)europie/ i proszę spojrzeć na ceny gazu. Co prawda ostatnia aktualizacja jest z 21 lipca , większość cen podanych w euro -> 21 lipca kurs wynosił 3.99 złotego według NBP.
Najtaniej w Europie jest w Niemczech i Luksemburgu -> 2 złote , Polska lokuje się w grupie państw z najwyższymi cenami. |
|
|
|
|
fractal wklej swoje zdjęcie bo chcę zobaczyć jak wygląda ... , zauwaz ... ze mamy rowniez jedne z najnizszych zarobków w unii, widze ze masz problem z czytaniem ze zrozumieniem bo napisałem ze nie mamy Norwegii ale będziemy mieć. Ktoś u góry dobrze napisał że dla panstwa jest najlepiej by paliwo bylo drogie bo to przedluza stan agonalny tego kraju.
fractal zyjemy w 21 wieku a kretynizm dalej istnieje pod twoja postacia andrzejek malpointeligentny napisałem z ironią ale zastanawia mnie to jaj ty i fractal tacy inteligentni tego nie załapali tak panstwo moze obnizyc akcyzę tak samo baranku jak ja moze podniesc. Niestety ludzie o waszym pokroju sprawiaja ze ten kraj jest rzadzony przez takich andrzejkow i fractali czytej - lemingi andrzejek pisze głupoty bo jezdzi rowerkiem bo go niestac na paliwo ale za to wielki znawca kolego staraj się być mniej wylewny el.B... Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
|
|
|
Drogi "małpolinteligencie", ... to na co dzień widujesz w lusterku
CYTAT bo napisałem ze nie mamy Norwegii ale będziemy mieć. Jeśli przewidujesz przyszłość to może załóżcie z mirkiem777 firmę wróżbitów hehe *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
Może i dla jaj określiłeś się jako małpointeligentny. Niestety twój wpis pokazuje, że taki jesteś. Państwo może obniżać akcyzę i może podnosić. W ostatnim czasie nie podnosili akcyzy a paliwo drożeje mimo spadku cen ropy na świecie.
Dalej nie widzisz kto nas rżnie? Nie ma prawdziwej konkurencji to nas Orlen i spółka dyma jak chce. Dzięki takim baranom jak ty mogą robić to bezkarnie bo ty nie myślisz. Podaj powód podwyżki paliw? Dla Orlenu i spółki jesteś pożytecznym idiotą. Zdajesz sobie z tego sprawę. Do tekstu o rowerze się nie odniosę bo to poniżej poziomu dna. Ty się taplasz w gównie ja tego robił nie będę. PS Jeżyk wklej swoje zdjęcie. Chciałbym zobaczyć jak wygląda małpointeligent. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
andrzejek wklej swoje bo mam problem z oddawaniem moczu, może i jestem na dnie ale to twoj sufit, którego ... nie sięgasz, zycze ci bys w moim wieku miał to co ja...
wow andzejek zauwazłeś że wpisałem coś dla jaj... bystry jesteś mimo wszystko masz rację że orlen nas dyma. Pogadamy jak w 2012 paliwko bedzie po 6 zetapa lemingi pluć ... w twarz a ona ze deszcz pada tak samo z wami się rozmawia następny taki kasuje cały Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
|
|
|
coby nie gadać to wszystko w porównaniu do "naszych" zarobków jest drogie ... bez względu na to co i jak ktoś napisze to powoli ale gonimy Europę nawet pod względem zarobków ... konkurencja to najlepsza sprawa w tym przypadku ...
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Może jakieś konkrety, "małpointeligencie z problemami z oddawaniem moczu"?
Bo wyzywać się to potrafią dzieci w podstawówce, nikomu tym nie zaimponujesz *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
el. banan przepraszam za słowa zachowałem się jak małpointeligent;) ale ja to wiem a oni uważają się za rekinów intelihencji;)
sorki panowie fractal i andrzejek, różnimy się w poglądach ale nie zmienia to faktu że w stosunku do zarobków mamy drogie paliwko amen;) Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
|
|
|
a juz mialem pisac why hate :]
a z moczem to do urologa ;] iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
fractal wystaw nos poza stalowa wole troszkę dalej jak do niska to zobaczysz ile się zarabia za granica a ile u nas a ceny w paliwie nie sa az tak duże
|
|
|
|
Nie wiem za kogo "oni" się uważają ... teraz wiem za kogo ty ich uważasz ... koledzy w dość "kulturalny" sposób starali się wyrazić swoje zdanie ... zakładając temat trzeba się liczyć ze zdaniem innych ... amen
|
|
|
|
Jeżyk nie wiem co masz ale jak ktoś tak pisze to z reguły nic po za marzeniami nie ma. Marzenia też należy kolekcjonować.
Napisałem w pierwszym poście, że paliwo mamy za drogie. Widocznie nie przeczytałeś a może nie zrozumiałeś? Nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Powtórzę. Wbrew pozorom odpowiedź jest bardzo prosta. Skoro dolar tanieje, ropa tanieje, rząd nie podnosi akcyzy a paliwo drożeje to kto nas dyma? Dla kogoś kto potrafi używać rozumu odpowiedź jest prosta. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
dobra andrzejek dyma nas orlen ale na innych stacjach jakos taniej nie jest. Ja tak czy inaczej nie tankuje na orlenach bliskich itd.
WyTŁUMACZ MI JAKI MIAL INTERES ORLEN OBNIZAJAC CENY PALIWA PRZED WYBORAMI? Ja mam juz tyle lat ze marzenia swoje spełniłem, po twoich wpisach widać ze jestes jeszcze młodym człowiekiem ale z małymi ambicjami a szkoda, Wnioskuję ze masz średnią krajową, rocznie robisz nie wiecej jak 10tysia km i zyjesz sobie z dnia na dzien.Ot taki obraz mam ciebie po twoich wpisach.I dobrze zyj sobie ale nie mow mi ze ja mam tylko marzenia. a propo cytatów to nalezy kolekcjonować wrażenia nie marzenia Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
|
|
|
CYTAT dobra andrzejek dyma nas orlen ale na innych stacjach jakos taniej nie jest. Ja tak czy inaczej nie tankuje na orlenach bliskich itd. WyTŁUMACZ MI JAKI MIAL INTERES ORLEN OBNIZAJAC CENY PALIWA PRZED WYBORAMI? Ja mam juz tyle lat ze marzenia swoje spełniłem, po twoich wpisach widać ze jestes jeszcze młodym człowiekiem ale z małymi ambicjami a szkoda, Wnioskuję ze masz średnią krajową, rocznie robisz nie wiecej jak 10tysia km i zyjesz sobie z dnia na dzien.Ot taki obraz mam ciebie po twoich wpisach.I dobrze zyj sobie ale nie mow mi ze ja mam tylko marzenia. a propo cytatów to nalezy kolekcjonować wrażenia nie marzenia Jeżyk nawet małpa potrafi obsłużyć google. Wyszukaj sobie informacji kto jest głównym dostawcą paliw w Polsce do Statoil, BP i innych stacji działających na polskim rynku. Nie ma konkurencji są wysokie ceny paliw. PS Jak widzę nie masz argumentów to wyszukujesz jakieś historie. Nie będę opisywał twojego obrazu jaki mi się wyświetla bo wystarczająco sam się kompromitujesz. Nie będę kopał leżącego. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Orlen jest spółka z pakietem większościowym w rekach rządu polskiego. Przysługuje mu m.in prawo wybrania(bodajże) 2/3 członków zarządu . Prowadzone jest śledztwo w sprawie działania zarządu na szkodę spółki, poprzez obniżenie cen 2 dni przed wyborami parlamentarnymi.
|
|
|
|
|
CYTAT WyTŁUMACZ MI JAKI MIAL INTERES ORLEN OBNIZAJAC CENY PALIWA PRZED WYBORAMI? Orlen i Lotos są kontrolowane przez skarb państwa. Drogie paliwo to idealne hasło na wybory, a w razie zmiany rządu byłoby polowanie na czarownice i szukanie winnych drogiego paliwa. Kierownictwo w tych spółkach mogłoby się pożegnać ze stołkami, więc asekuracyjnie obniżyli ceny na czas wyborów. Teraz zagrożenie minęło więc z powrotem podnoszą. Proste. CYTAT dobra andrzejek dyma nas orlen ale na innych stacjach jakos taniej nie jest. Ja tak czy inaczej nie tankuje na orlenach bliskich itd. Możesz założyć własną stację ale co z tego, rafinerii czy platformy wiertniczej nie założysz, i tak paliwo kupujesz od koncernów. One podnoszą ceny to wszyscy muszą podnosić. *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
masz rację kompromituję się rozmową z Tobą. Jesteś "kimś" na tym portalu i na tym twoja wielkośc sie kończy zrozum to człowieczku...
|
|
|
|
CYTAT masz rację kompromituję się rozmową z Tobą. Jesteś \"kimś\" na tym portalu i na tym twoja wielkośc sie kończy zrozum to człowieczku... Wielki człowieku, nie masz argumentów a wszystko co piszesz to twoje urojenia. Już ci to pisałem ale powtórzę bo przez wysokie ciśnienie chyba tego nie doczytałeś. W oczach Orlenu jesteś pożytecznym idiotą. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
andrzejek, jezyk, fractal jesteście siebie warci. Widać bije z was polactwo jak łuna.
Nie abym bronil jeża ale co andrzejek ty auta nie masz skoro nie jestes idiota na uslugach orlenu? Bo jesli nie masz auta to co sie wypowiadasz na temat cen paliwa...?A jesli masz auto to zacznij idiotowac od siebie... |
|
|
|
|
na prośbę zakładającego temat (Jeżyka) ... zamykam
|