NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » O najmłodszych »
czy już podajecie zwykłe mleko swoim pociechom ,
ff
Wysłany: 3 Lis 2011r. 17:44  
mam córkę 16 miesięcy i dalej podaje kaszki na mleku modyfikowanym ,słoiczki (obiadki, deserki )a wy co myślicie podawaniu 16 miesięcznemu dziecku zwykłe mleko pozdrawiamumiech

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 3 Lis 2011r. 17:44  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lis 2011r. 18:07  
moja córka miała 11 miesięcy jak zaczęłam jej robić kasze z mlekiem krowim na szczęście nie miała uczulenia czy bólów brzucha i była w końcu syta a obiadki skończyłam gdy miała 8 miesięcy bo wypluwała to a potem im dziecko większe tym gorzej odstawić a moja już normalne zupy jadła jak miała 9 miesięcy i ziemniaki i to co my jadła za to mój drugi synek jest alergikiem i na razie pije mleko na receptę i raczej na krowie w wieku 11 miesięcy nie przestawię go ,spróbuj zrobić kasze manna z mlekiem najlepiej jakimś zawierającym mało tłuszczu ja kupuję w granulkach mleko w Tesco można znaleźć i tam pisze jak rozrabiać kosztuje chyba 4.20zł

mamy taka piękną twarz,za woalem gęsto tkanym z kłamstw ...
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lis 2011r. 20:22  
dzięki za wypowiedz pozdrawiam ale jeszcze poczekam na inne opinie .

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Lis 2011r. 09:01  
Witam,
Nie ma nic gorszego jak gotowe obiadki, deserki czy jogurciki. Najlepsze to te przygotowane w domu. Nie wierzmy w bajki, jakimi są optymalne składniki, z których zrobione są gotowe posiłki dla maluszków. Daleko im do tego, co zrobione w domu, ze świerzych owoców, warzyw, ryby i mięska.
Odnośnie mleka krowiego, ja wprowadzałam stopniowo obserwując malucha po skończeniu około 15 miesięcy. Gotowe kaszki przestały smakować mojemu dziecku, więc zaczęłam gotować sama. Bardzo mu posmakowały więc zrezygnowałam z nich całkowicie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Lis 2011r. 09:57  
to prawda w deserkach dla dzieci jest zawarte aż 3 łyżeczki cukru a niby pisze że bez cukru a w tabelce z tyłu słoiczka pisze wszystko,najlepiej podać starty banan czy jabłko z marchewką a co do obiadków to zmielić warzywa z zupy tylko nie doprawionej za bardzo i podać zwiększać stopniowo -chodzi mi o maluchy od mniej więcej pół roku a twoja ma 16miesięcy także spokojnie możesz już dawać jej .

mamy taka piękną twarz,za woalem gęsto tkanym z kłamstw ...
Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » O najmłodszych »