|
|
|
Gdyby był taka ewentualna możliwość to pewnie już dawno byłby Mc Donald w Stalowej...nam się może wydawać ,że ruch na rynku w sobote zrobiłby robote w "Mc" ale im chodzi o ciągły ruch - tak jak np. w Millenium Hall w Rzeszowie gdzie przestrzeń wyznaczona dla konsumentów fast foodu zajmuje połowę piętra
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Gdyby był taka ewentualna możliwość to pewnie już dawno byłby Mc Donald w Stalowej...nam się może wydawać ,że ruch na rynku w sobote zrobiłby robote w \"Mc\" ale im chodzi o ciągły ruch - tak jak np. w Millenium Hall w Rzeszowie gdzie przestrzeń wyznaczona dla konsumentów fast foodu zajmuje połowę piętra no ale tutaj znowu jest kwestia atrakcyjnosci miasta i wielkosci galeri kotrej w stalowej woli nie bedzie |
|
|
|
|
Tak swoją drogą pamiętam jak mi siostra opowiadała historie w swojej firmie. Firma produkuje karmy dla zwierząt (whiskas, chappi) ale tez marsy snickersy itp. Kiedys przywieziono im mięso na karme dla kotów i co się okazało? Nie przeszło to badań jakościowych i musieli podziękować. Kierowca na to, że jemu to rybka bo wie, że MC to wezmie i problemow nie bedzie robilo od tamtego czasu ograniczylem mc do minimum -) pzdr
|
|
|
|
|
CYTAT [cytat]Gdyby był taka ewentualna możliwość to pewnie już dawno byłby Mc Donald w Stalowej...nam się może wydawać ,że ruch na rynku w sobote zrobiłby robote w \\\"Mc\\\" ale im chodzi o ciągły ruch - tak jak np. w Millenium Hall w Rzeszowie gdzie przestrzeń wyznaczona dla konsumentów fast foodu zajmuje połowę piętra no ale tutaj znowu jest kwestia atrakcyjnosci miasta i wielkosci galeri kotrej w stalowej woli nie bedzie a w Tarnobrzegu jest atrakcyjnosc? |
|
|
|
|
b-real: dokładnie, masz racje - żeby zainstniał tu Mc Donald musi być wiele innych markowych sklepów w galeriach handlowych które to satale będą napędzały im klientów i nie będzie w niej jedej wielkiej pustki która przerodzi się w stagnacje.
Callist: z tym mięsem to poważnie piszesz ? bo sie uśmiałem.. |
|
|
|
|
CYTAT [cytat][cytat]Gdyby był taka ewentualna możliwość to pewnie już dawno byłby Mc Donald w Stalowej...nam się może wydawać ,że ruch na rynku w sobote zrobiłby robote w \\\\\\\"Mc\\\\\\\" ale im chodzi o ciągły ruch - tak jak np. w Millenium Hall w Rzeszowie gdzie przestrzeń wyznaczona dla konsumentów fast foodu zajmuje połowę piętra no ale tutaj znowu jest kwestia atrakcyjnosci miasta i wielkosci galeri kotrej w stalowej woli nie bedzie a w Tarnobrzegu jest atrakcyjnosc? atrakcyjnosc tarnobrzega polega na tym ze MC jest tam zlokalizowany przy glownej drodze DK 79 krakow-warszawa i to jest dla nich atrakcyjnosc, choc nie liczylbym na to ze kierowcy tir-ow sie zatrzymaja raczej licza na wycieczki i rodzinki jadace ta droga. dlatego tam powstal a nie w stw, natezenie ruchu bardzo duze a im wiecej aut tym wiecej potencjalnych klientow |
|
|
|
|
Czyli powoli dochodzimy do wniosku że Stalowa to zaściankowe miasto w której nawet mc donalda nie opłaca się postawić????????????????????????/
|
|
|
|
|
CYTAT Czyli powoli dochodzimy do wniosku że Stalowa to zaściankowe miasto w której nawet mc donalda nie opłaca się postawić???????????????????????? To nie my dochodzimy, bo niewiele do powiedzenia mamy. McDonald doszedł do tego wcześniej. |
|
|
|
|
JerseyShore, poważnie
|
|
|
|
|
Nie będzie McDonalds'a - to tylko dobrze. Być może to jest właśnie przykład, że czasami dobrze jest być nieatrakcyjnym miastem, dla tej, czy innej sieciowej śmieciówki.
Swoją drogą jestem ciekaw, czy empik długo pociągnie w swojej obecnej lokalizacji. Z tego co słyszałem miał być w galerii prima - ale chyba nie wyszło. Zastanawiam się , co z sieciówek w Stalowej Woli miałoby sens istnienia. I nie widzę nic, żadnych fast foodziarni, multikin, - kurcze - cokolwiek by weszło, albo zniszczyłoby to, co już mamy, albo jest nam niepotrzebna. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
To by było najlepsze porównanie Mc Donald - Empik - swego czasu na tym forum był także temat odnośnie powstania Empiku i euforycznych wypowiedzi związanych z jego obecnością w STW...świeci pustkami Ciekawe czy to samo byłoby z Mc Donadlem..
|
|
|
|
|
Nie wiem co wy macie do tego Empiku... Bylem tam tydzień temu w sobotę i ludzi dużo, do kasy kolejka ;)
Kilka razy zdarzyło mi być na tygodniu w godzinach popołudniowych i też frekwencja całkiem całkiem. Nie wiem czego wy oczekujecie ? Tłumów od 8 rano ? http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7027721 |
|
|
|
|
zibi: a ja tam jestem co sobote i ani razu nie przyszło mi stać w kolejce...mało tego to pare razy byłem w sklepie tylko z "tajemniczym klientem"...jutro może wreszcie potwierdzi sie Twoja teoria - w co wątpie.
|
|
|
|
|
CYTAT zibi: a ja tam jestem co sobote i ani razu nie przyszło mi stać w kolejce...mało tego to pare razy byłem w sklepie tylko z \"tajemniczym klientem\"...jutro może wreszcie potwierdzi sie Twoja teoria - w co wątpie. Czyli jest sens powstawania sieciówek skoro jesteś tam co tydzień |
|
|
|
|
Jestem tam raz na tydzień w sobotę kiedy to powinno tam być ludzi jak "mrówków', biorę mój tygodnik - ide do kasy - nie ma kolejek i wychodzę - to ma być zainteresowanie ? W każdym innym Empiku możesz sobie wziąć książkę , usiąść sobie na fotelu lub nawet ziemi, poczytać...wziąc płyte posluchać..a nie jak w stw, mała klitka , "tajemniczy klient" wyskakujący zza pleców na każdym kroku, patrzący czy nie zaginasz rogów okładek..
|
|
|
|
|
To nie my dochodzimy, bo niewiele do powiedzenia mamy.
McDonald doszedł do tego wcześniej.[/cytat] Do powiedzenia może nie ale mamy do jedzenia |
|
|
|
|
Bedac w macdo na A4 miedzy Katowicami a Wroclawiem zamowilem zarcie (bo tam jedzenia nie ma), siedzac przy stoliku obok baru inna klijentka zamowila jakis tam deser z lodowki, obsluga ten deser podala, a potem zaczeli wachac wszystkie desery w tej lodowce.
Potem cos chyba 5 deserkow wyrzucili do kosza, a wszystkich bylo okolo 7. Itakie oto zarcie jest w macdo Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
CYTAT Jestem tam raz na tydzień w sobotę kiedy to powinno tam być ludzi jak \"mrówków\', biorę mój tygodnik - ide do kasy - nie ma kolejek i wychodzę - to ma być zainteresowanie ? W każdym innym Empiku możesz sobie wziąć książkę , usiąść sobie na fotelu lub nawet ziemi, poczytać...wziąc płyte posluchać..a nie jak w stw, mała klitka , \"tajemniczy klient\" wyskakujący zza pleców na każdym kroku, patrzący czy nie zaginasz rogów okładek.. jersey nie czepiam sie, ale celem tajmniczego klienta jest audyt sklepu, obslugi a nie klientow |
|
|
|
|
Widzieliscie empiki w dużych miastach?? Zobaczcie jak duzy musi być ruch by się opłacało to a u nas tego nie ma. Owszem ruch jest zaskakująco duzy, pewnie padnie któraś księgarnia - ale brakuje klientów ksiązkowych
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
no po prOstu mamy takiego do poziomu naszego miasta i jak pisal wczesniej kolega wyzej, nie ma takiego komfortu zeby cokolwiek tam wytestowac, czasami duzo jest tam ludzi ale kolejek nie ma praktycznie, co dla mnie jest pozytwyne
|
|
|
|
|
Empikowi trzeba dać czas a potem znajdą się stali klienci jak na przykład Jersey którzy co sobotę kupują swój ulubiony tygodnik.
Co do ilości osób w sklepie to i owszem w dużych miastach w empikach są wieksze te sklepy ale co ilości osób to zazwyczaj dzieci wracające ze szkoły lub będące na wagarach tam siedzą |
|
|
|
|
No dajcie spokój - ceny książek są powalające (kupiłbym niejedną książkę, gdyby ceny były choć o 1/4 niższe - ale państwo dowaliło vat. Owszem, w większych miastach empiki potrafią być ogromne. Ruch też jest w nich całkiem cxałkiem. U nas trzeba pamiętach że koniunkturę okołodworcową napędzają ludzie przyjeżdżający z Niska, Janowa i wszelkich okolicznych wsi.
Dla ludzi ze wsi, empik jest jedynie atrakcją do pooglądania. Niewielu tam ma potrzeby książkowe (nie licząc podręczników) W Stalowej Woli - wsród mieszkańców podejrzewam że jest niewiele lepiej. Gdyby empik wylądował w Galerii Prima - Stańczyk zwinąłby się w przeciągu maksymalnie trzech miesięcy. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT No dajcie spokój - ceny książek są powalające (kupiłbym niejedną książkę, gdyby ceny były choć o 1/4 niższe - ale państwo dowaliło vat. Owszem, w większych miastach empiki potrafią być ogromne. Ruch też jest w nich całkiem cxałkiem. U nas trzeba pamiętach że koniunkturę okołodworcową napędzają ludzie przyjeżdżający z Niska, Janowa i wszelkich okolicznych wsi. Dla ludzi ze wsi, empik jest jedynie atrakcją do pooglądania. Niewielu tam ma potrzeby książkowe (nie licząc podręczników) W Stalowej Woli - wsród mieszkańców podejrzewam że jest niewiele lepiej. Gdyby empik wylądował w Galerii Prima - Stańczyk zwinąłby się w przeciągu maksymalnie trzech miesięcy. Empik może i jest drogi ale kupisz tam rzeczy których nigdzie indziej nie kupisz. Gazety z europy, książki których w innych księgarniach nie ma. Wyjątkowe i niepowtarzalne prezenty. Gdyby ceny były niższe to na pewno było by więcej klientów, ale sklep też coś musi zarobić. |
|
|
|
|
Wiesz - dobrą książkę - tanio - to ja sobie mogę zamówić w internecie - tak poresztą często robię.
Prezenty? - mały empik - mały wybór prezentów. Ja tam nic specjalnego nie widziałem. Ceny są nie dla mnie w stalowowolskim empiku. Byłem tam tylko w dniu otwarcia, bo szkoda mi paliwa, podjeżdżać tam samochodem, a na piechotę - to mam lepsze miejsca na spacery. Mi na przykład brakuje w tym mieście sklepu komputerowego z prawdziwego zdarzenia (dla takich, co to wolą sami sobie kompa złożyć i wstawić mu kilka bajerów) - no i dużego wyboru gier komputerowych - nie tylko nowości, ale też tytuły sprzed nawet pięciu lat. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Nie byłem jeszcze w Stalowowolskim Empiku ale byłem w kilku Krakowskich. Na rynku są tłumy, w Bonarce też ale przy Zakopianskiej nigdy ich nie widziałem. Kupiłem u nich tylko dwie książki które były na półce inne trzeba było zamawiać - tak jak w księgarniach. Pod wzgledem książek wole kupować w standardowej księgarni.
Zbaczamy z tematu. Tu głodni strawy czekają a nie wiedzy |
|