NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » O najmłodszych »
« 1 2 3
bierzmowanie, ile sie daje w kopertę?
ff
Wysłany: 18 Lis 2011r. 10:35  
Mam dobry pomysł. Przynajmniej tak mi się wydaje bo sam bym takie cudo chciał dostac umiech
- Książka elektroniczna http://pl.wikipedia.org/wiki/E-book
Oczywiście pod warunkiem że ta osoba jest osobą czytającą lub uczącą się.

socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 18 Lis 2011r. 10:35  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Lis 2011r. 10:41  
To wszechogarniające się prześciganie w dawaniu prezentów osiągnęło rozmiary patologii.

W ten sposób wychowuje się pokolenie nastawione na BRANIE a nie dawanie. Doszło do tego, że ważne w życiu młodego czlowieka wydażenia są ocenianie pod kątem prezentów, które ten człowiek traktuje jako główny cel przysłaniający otrzymany sakrament.

"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Lis 2011r. 11:11  
Święte słowa kosmal. Za moich czasów, szanowałem kazdy prezent, każdą zabawkę, teraz dzieciaki nie wiedza nawet jak sie nimi bawić, bo okazyjnie kupowane zabawki maja zastąpic dziecku czas spedzony z rodzicem.

Co do czytnika e-booków - najtańczy - dobry - to minimum 250 zeta. Troszkę dużo.

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Lis 2011r. 11:16  
Zgadzam się z wami. Chociaż nie do końca. Człowiek od zawsze przynosił w prezencie coś komuś kogo lubi. Już praludzie obdarowywali mięsem swoich kuzynów.
Właściwie nie powinienem się wypowiadac bo nie jestem chrześcijaninem...
Czytnik drogi, ale ile książek przerobi? to się zwraca w piękniejszej postaci niż pieniądz umiech i w pieniądzu pośrednio też

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Lis 2011r. 11:27  
CYTAT
Zgadzam się z wami. Chociaż nie do końca. Człowiek od zawsze przynosił w prezencie coś komuś kogo lubi. Już praludzie obdarowywali mięsem swoich kuzynów.

Tylko, że dzisiaj rozdawnictwo prezentów ma coraz mniej z lubieniem jakiejś osoby a coraz więcej z lansem i pokazaniem się przed innymi, resztą rodziny i znajomych jak też demonstracją swoich możliwości finansowych i/lub próbą przyćmienia wartości innych prezentów ofiarowanych przez pozostałych gości.

Bez względu na opinię innych ja nie mam zamiaru uczestniczyć w takim chorym wyścigu i tego samego oczekuję od swoich małych jeszcze dzieci. Raczej będę się starał wychowywać swoje pociechy wg trochę innych standardów jakie są dzisiaj przez komercyjne polskojęzyczne media narzucane coraz bardziej egoistycznemu społeczeństwu.

Nie bronię nikomu posiadać ale nastawianie się na wieczne otrzymywanie niszczy człowieczeństwo.
Chcesz posiadać dużo - to se zarób.

"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Lis 2011r. 11:43  
fajna ta książka tylko gdzie ja kupić?

mamy taka piękną twarz,za woalem gęsto tkanym z kłamstw ...
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Lis 2011r. 11:47  
Szukaj na internecie. Może allegro.Sprawdź też porównywarki cen np. nokaut. Wydaje mi się że w ten sposób naprawdę sporo zaoszczędzisz.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Lis 2011r. 11:50  
dzięki uśmiech

mamy taka piękną twarz,za woalem gęsto tkanym z kłamstw ...
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Lis 2011r. 14:51  
CYTAT
Zgadzam się z wami. Chociaż nie do końca. Człowiek od zawsze przynosił w prezencie coś komuś kogo lubi. Już praludzie obdarowywali mięsem swoich kuzynów
Tylko, że dzisiaj rozdawnictwo prezentów ma coraz mniej z lubieniem jakiejś osoby a coraz więcej z lansem i pokazaniem się przed innymi, resztą rodziny i znajomych jak też demonstracją swoich możliwości finansowych i/lub próbą przyćmienia wartości innych prezentów ofiarowanych przez pozostałych gości.

Bez względu na opinię innych ja nie mam zamiaru uczestniczyć w takim chorym wyścigu i tego samego oczekuję od swoich małych jeszcze dzieci. Raczej będę się starał wychowywać swoje pociechy wg trochę innych standardów jakie są dzisiaj przez komercyjne polskojęzyczne media narzucane coraz bardziej egoistycznemu społeczeństwu.

Nie bronię nikomu posiadać ale nastawianie się na wieczne otrzymywanie niszczy człowieczeństwo.
Chcesz posiadać dużo - to se zarób.

Dokladnie trafiles w sedno. Niestety ale teraz media napedzaja komercje i wszystko co zwiazane z kasa i jej zarabianiem, szukaja sensacji i ogladalnosci wazne aby slupki szly w gore. Zawsze w maju sa reportaze co w tym roku modne na prezent komunijny i ile to kosztuje. Ale duzo wlasnie zalezy od tego jak sie wychowa dzieci i jaki one maja do tego podejscie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Lis 2011r. 15:09  
Dobrze dobrze panowie. Ale np. na wesele dla kumpla albo rodziny aż tak bardzo oszczędzac nie wypada. Dzieciom tez na pewno żałowac nie będziecie. Wiadomo bez przesadyzmu.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Lis 2011r. 15:19  
CYTAT
heh jak czytam wasze wypociny to mnie telepie, nie chcesz kupowac drogiego prezentu to nie kupuj i nie zazdrosc drugiemu, ja swojemu chrzesniakowi kupuje wszystko co najlepsze a to sie wiaze z kasa. Wy nie mieliscie takich prezentow bo za naszych czasow takich rzeczy nie bylo- proste. Najlepiej to wezcie sie do roboty i nie bedziecie narzekac na brak kasy, i niech mi nikt nie pisze ze niama na podkarpaciu pracy. Trzeba tylko ruszyc łbem i nie spedzac tyle casu na staloowym miescie.

A czego tu zazdrościć? Chrzestnym nie zostaje się po to, by kupować prezenty.
Nie wiem co ma wspólnego praca z tym tematem...
Przyzwyczajaj swojego chrześniaka do prezentów. Ciekawe co zrobisz jak Ci kiedyś kasy zabraknie...Oby nie, ale różnie w życiu bywa. Będziesz się przed nim chował, nie odwiedzał go? Bo on będzie oczekiwał kolejnego prezentu, a Ty nie będziesz miał mu za co kupić. Ale oczywiście każdy może mieć swoje zdanie na ten temat.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Lis 2011r. 15:19  
Dysputa się rozwineła chytry...a tu nikt z innego nie powinien brać przykładu - nieważne czy to bierzmowanie, chrzest, ślub...każdy ma swoją kieszeń i swoje wydatki - nie ma kasy, kupuje skromniej, ma kase i nie wie co z nią robić - no to grubo umiech...na logike, nikt sie nie będzie zapożyczał na takie okazje albo wydawał oszczędności.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Lis 2011r. 17:25  
kasia - kupiłem sobie ostatnio czytnik e-booków w mix-electronics. W internecie duży wybór, ale zanim się na coś zdecydujesz poszukaj jak nawięcej opninii na forach na temat konkretnego produktu.

Świetna sprawa. Wymaga jednak przyzwyczajenia się do czytania z ekranu.

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

« 1 2 3

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » O najmłodszych »