|
|
|
słyszeliście ze Tusk ma zabrać becikowe? co o tym sadzicie?
http://www.se.pl(...)081.html http://wybor(...)ego.html bzzzzzz |
|
|
|
|
bzzzzzz |
|
|
|
|
i niech zabiera. Ludzie Wy patrzycie tylko na datki a sami nie pomyślicie jak dobrze zarobić / dorobić.
|
|
|
|
|
a niby co ci zabieramy?dorobić jak się jest np. 8 miesiącu ciąży dobre hahhah
bzzzzzz |
|
Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: z 2irlandii:-) tuska Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
A czego się spodziewałaś od tego co 4 lata wciskał kłamstwo że POlska to zielona wyspa że przyzna sie przed wyborami że po wyborach zabieże co się da.
"Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
|
|
|
ja na Tuska nie głosowałam
bzzzzzz |
|
|
|
|
Jedna z pierwszych dziadowskich decyzji naszego rzadu,i tak juz zniecheccajac nas do zwiekszania liczebnosci nasych kochanych pociech.
Badzmy szczerzy,dziecko w tych czasach to wielka inwestycja na ktore panstwo ani mysli dodawac cos od siebie,a to jest ich psi obowiazek.Pozniej sie beda dziwic ze ne emerytury nie ma kto na tych dziadow z Wiejskiej ryc,Niechce sie juz wiecej denerwowac. Najglubszy pomysl szukac oszczednosci kosztem dziecka,kosztem malego polaka,tak ucza patriotyzmu wejscia w zycie zasada wydus kasy z obywatela ile sie da |
|
|
|
|
Tylko Fankore bystrości umysłu i intelignecji CI POzazdrościć
|
|
|
|
|
A już nie zabrał? Zabiera "rodzina na swoim" to dlaczego miałby to zostawić - ma nas być jak najmniej, mamy zrobić miejsce...
no właśnie komu? Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Macie to co wybraliście.
|
|
|
|
|
CYTAT słyszeliście ze Tusk ma zabrać becikowe? co o tym sadzicie? Sądzę, że robi dobrze. Może mniej dziatwy porozrzucanej po śmietnikach będzie. |
|
|
|
|
A ja słyszałem, że zabiera ale jako gównianą pomoc dla wszystkich. Ma być dla tych co potrzebują i bardziej konkretna. A tak naprawdę dowiemy się w piątek.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CHAMY obdzierają jak zwykle najbiedniejszych. niech w końcu ukrócą nauczycielom a nie dzieciom.
|
|
|
|
|
Prawda jest taka że obiecanki obiecanki ale jak juz etacik pewny to sie robi co chce - więc czego sie nowego spodziewaliśmy??
Po raz kolejny "nasz naiwny" naród uwierzył i zaufał A teraz jeszcze podatek w górę , potem VAT, paliwo to standart, no i mamy "zieloną wyspę" wymarzoną ( dla tych bogatych) - co będzie sie żyło lepiej?? będzie.............tylko komu??? Poczekajmy do nowego 2012 roku co znów nas zaskoczy jakaś nowinka może znacznie ciekawsza ) |
|
|
|
|
Najbiedniejsi płacą największe podatki, najbiedniejszym zabiera się jako pierwszym, z najbiedniejszymi nikt się nigdy nie liczy.
To dewiza rządzących - a bogaci - są rządzącym potrzebni. Ktoś powie Bzdura! - ale jeśli przyjrzeć się ile procentowo naszych pieniędzy trafia do budżetu, biorąc pod uwagę podatki pośrednie i bezpośrednie oraz wszystkie składki..... Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
To juz zapomnieliscie jaka nam rzad obiecal nowinke fundnac na kolejne lata?elektrownie atomowa i jak znam nasze talent do budowy ,zakonczy sie jakas fuszerka wtapiajaca nasze milardy zlotych,juz widze ten piekny grzyb eksplozji konczacy caly ten balagan
|
|
|
|
|
Przynajmniej patologia nie bedzie robic dzieci by otrzymac 1000zł popieram decyzje
|
|
|
|
|
jula86 jakbyś czytała dokładniej to byś wyczytała że to właśnie patologia więcej miała by dostać....więc nie wiem co popierasz
|
|
|
|
|
A cos Ty taki anty rodzinny(widac ze kawaler,b.mlody, i bezdzietny)tylko myslac logika rzadu i trzymajac sie glownego tematu kto na nas starych bedzie robil jak nie bedzie dzieci tylko same mutanty popromioenne,chodzace na wybory,gdzie kazdy podziekuje swoja macka oddajac glos za drugi Czarnobyl.
Zastanawia mnie tylko do czego jeszcze moze sie nasz rzad dalej posunac w swoich perfidnych knowaniach wobec wlasnego obywatela. |
|
|
|
|
Nie martw się Irlandia będzie tzn już jest tylko Tusk nie wspomniał ze trzeba się tam przeprowadzić
a jeśli to było do mnie ze jestem anty rodzinny to trochę nietrafiony post |
|
|
|
|
CYTAT Najbiedniejsi płacą największe podatki, najbiedniejszym zabiera się jako pierwszym, z najbiedniejszymi nikt się nigdy nie liczy. To dewiza rządzących - a bogaci - są rządzącym potrzebni. Ktoś powie Bzdura! - ale jeśli przyjrzeć się ile procentowo naszych pieniędzy trafia do budżetu, biorąc pod uwagę podatki pośrednie i bezpośrednie oraz wszystkie składki..... Biorąc pod uwagę podatki pośrednie (o ile wiesz co to w ogóle jest) to bogaty płaci zawsze więcej niż biedny. Więcej wydaje, więcej płaci. Co do podatku dochodowego to różnie to bywa. Podatki dla tych najlepiej zarabiających są wysokie więc kombinują jak mogą by ich płacić jak najmniej bo nikt nie lubi oddawać 40% swojego dochodu. Ale i tak jest to więcej niż (jak ich nazywasz) biedny. Bogaty z racji dochodu płaci większy procent od wyższych dochodów więc jest po dupie lany dwukrotnie. Nie dziw się więc, że kombinują. Co do składek jak na ZUS to bogaci na etacie płacą procent od swoich dochodów. Nie wiem jak teraz ale kiedyś było ograniczenie wpłat (składek) i wypłat (emerytura nie większa niż). Skoro dochód jest wyższy to kwota jest wyższa. Jak by nie patrzeć bogaty zawsze płaci więcej. Tylko socjalistom takim jak ty zawsze mało. Trzeba się wziąć do roboty, bo z biadolenia nigdy kokosów nie ma. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT A cos Ty taki anty rodzinny(widac ze kawaler,b.mlody, i bezdzietny)tylko myslac logika rzadu i trzymajac sie glownego tematu kto na nas starych bedzie robil jak nie bedzie dzieci tylko same mutanty popromioenne,chodzace na wybory,gdzie kazdy podziekuje swoja macka oddajac glos za drugi Czarnobyl. Zastanawia mnie tylko do czego jeszcze moze sie nasz rzad dalej posunac w swoich perfidnych knowaniach wobec wlasnego obywatela. Pomoc (becikowe) powinna być dla rodzin wielodzietnych (od 3 dziecka) o określonych dochodach (nie bogatych, tych określi miriam). Pomoc powinna być duża, większa niż to jednorazowe marne 1000,00 zł dla rodzin normalnych. Tam gdzie jest zdrowy facet i nie pracuje a dodatkowo popija pomocy nie powinno być. Pomagając niepracującym pijaczkom tworzymy kolejne pokolenie ludzi na naszym utrzymaniu. Tacy nie zapracują na nasze emerytury. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT CHAMY obdzierają jak zwykle najbiedniejszych. niech w końcu ukrócą nauczycielom a nie dzieciom. A jak takie dziecko zostanie nauczycielem? Albo złodziejem? Albo pedofilem? Albo menelem? Albo bandytą czy innym zbirem? Dlaczego dziecko ma być takim skarbem? Diabli wiedzą co z niego wyrośnie. |
|
|
|
|
Ja na szczęście na PO i Tuska też nie głosowałem. Przynajmniej nie będę się wstydził przed swoimi dziećmi.
|
|
|
|
|
CYTAT Tylko Fankore bystrości umysłu i intelignecji CI POzazdrościć Osobiście głosowałem NA PO i jak co niektórzy nie narzekam. poprzednie lata i ich rządy były udane i myślę że i teraz tak będzie no cóż to jest tylko ŻYCIE. |
|
|
|
|
Gdy weszło becikowe nieraz spotkałem się z drwiną młodych małżeńst - że takie 1000zł to nawet na pieluchy nie starczy...a gdy ma się skończyć to ludzie zaczynają łapać bulwersa. Ja także jestem za tym by nie wszyscy dostawali tylko Ci najbardziej potrzebujący - nie tylko rodziny wielodzietne ale i samotne matki choćby z jednym dzieckiem - i nie 1000zł tylko większą kwąte, jeżeli nie jednorazowo to rozłożoną na kilka rat.
|
|