NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »
« 1 2 3 4 »
Tusk- becikowe, Tusk -becikowe
ff
Wysłany: 16 Lis 2011r. 23:08  
Przede wszystkim państwo nie powinno być od dawania. Ale skoro pan Tusek zabiera becikowe to powinien obniżać podatki i to by było logiczne, bo ludzie mogli by więcej odłożyć. A Tusk kłamca karmi nas jak zwykle tanimi historiami i wysokimi podatkami.

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 16 Lis 2011r. 23:08  

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Lis 2011r. 23:12  
Właśnie, państwo zamiast rozdawać zrabowane innym obywatelom pieniądze powinno po prostu zmniejszyć obciążenia podatkowe i automatycznie zostawić w kieszeniach ludzi więcej kasy.

Ponadto chory system obowiązkowych ubezpieczeń powoduje, że ludzie nie chcą mieć dzieci bo ich na nie nie stać.

Wprowadzić dobrowolne ubezpieczenia, b. niskie podatki i niech się każdy martwi o siebie we własnym zakresie lub wchodzi w spółki.

System państwowych ubezpieczeń emerytalnych to, jak pisał zmarły przed kilkoma dniami Milton Friedman, „łańcuszek świętego Antoniego”. Płacimy dziś na emerytury naszych dziadków i rodziców w nadziei, że nasze dzieci i wnuki będą płaciły na nasze. Problem tylko w tym, że dzieci robimy coraz mniej – no bo przecież na swoje emerytury właśnie „oszczędzamy” w ZUS i w OFE. Więc po co nam dzieci? Nie mamy zresztą za dużo pieniędzy na ich utrzymanie, bo przecież połowę wynagrodzenia zabiera nam... ZUS!!!

* Źródło: List otwarty do ubezpieczonych w ZUS, 22 listopada 2006 r. blog Roberta Gwiazdowskiego

"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 16 Lis 2011r. 23:25  
CYTAT
Expose Premiera – Polska do Likwidacji

Polska w zapaści demograficznej do przetrwania potrzebuje, aby starzejący się wyż solidarnościowy urodził „brakujące” miliony dzieci w ciągu najbliższych trzech lat, ponieważ jeśli nie będzie miał dzieci teraz, to już nie będzie miał ich nigdy

W sytuacji zapaści demograficznej rząd zamiast zmniejszyć opodatkowanie dzieci na kwotę co najmniej 500 zł miesięcznie, planuje wprowadzenie podatku za wychowywanie dzieci w wysokości 100 zł miesięcznie. Ponadto planuje wprowadzenie podatków antyrodzinnych w postaci podatku od urodzenia dziecka, jak i podatku od niepracującego lub mało zarabiającego współmałżonka.

Jak podaje „Rzeczpospolita”, opatrując to komentarzem pod hasłem walki z kryzysem planowana jest likwidacja ulg podatkowych na pierwsze i drugie dziecko w rodzinie, możliwości wspólnego rozliczania się małżonków, jak i likwidacja becikowego co w praktyce oznacza dodatkowe opodatkowanie tych którzy założyli rodziny, urodzili dzieci, i płacą wysokie podatki przy zakupach na ich utrzymanie często przez 25 lat. Tylko po to, aby później płaciły one podatki/składki, nie tylko utrzymanie swoich rodziców, ale i tych którzy nie wykonali trudu posiadania potomstwa.

Cezary Mech

" border="0" style="max-width:690px" alt="Obrazek" />

"Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Lis 2011r. 23:33  
To już wiadomo co będzie w Expose Premiera? A może to tylko takie straszenie Tuskiem?umiechumiech

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lis 2011r. 06:42  
To jest kontrolowane sraszenie tuskiem. Autorami wszystkich kontrolowanych przecieków co do zawartości tego expose są media służące platformie. Chodzi o to, by postrzegano tuska jako "męża opatrznościowego" - który wyjdzie i łaskawie powie, że nic takiego nie zostanie wrowadzone. Taka sterowana mała psychoza społeczna. A potem - jak to on - i tak to wszystko wprowadzi - po cichu. Robił juz tak nie raz.

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lis 2011r. 08:08  
"przeżyliśmy ruska "nie" przeżyjemy Tuska.
Tusk ma zamiar wprowadzić najwyższą w Europie stawkę VAT czyli 25 %
zmniejszy profity od państwa a zamiast to podwyższy podatki. Tak robi rasowy socjalista nie liberał.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lis 2011r. 08:18  
CYTAT
Tak robi rasowy socjalista nie liberał.

No właśnie, Tusk jest dla mnie najbardziej zakłamanym premierem w historii Polski, o liberaliźmie to on tylko kiedyś dużo gadał a w praktyce to dla mie hipokryta ocierający się o lewactwo.

"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lis 2011r. 09:38  
Za ten czas co siedzicie na SM nie jednego tysiąca byście zarobili. Tylko piniondze wam w głowie jezyk. Każdy chce wszystko za darmo umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lis 2011r. 10:10  
flaki mi się wywracają jak czytam opinie że każdy by chciał od państwa,niech se zarobi ludzie czy wy myślicie że ktoś robi dziecko żeby dostać tysiaka?weźcie puknijcie się w głowęmlotek problem tkwi o wiele głębiej niż zabranie tysiaka wazne chodzi o to że człowiek w dzisiejszych czasach nie może godnie żyć za pieniądze które zarobi bo ciągle albo podatki idą w gorę albo zabierają co się da albo podwyżki i inne , jednym słowem jest okradany .niech zmniejszą te podatki wezmą sobie tego tysiaka i niech nie zabierają składek na ubezpieczenia a człowiekowi starczy do ostatniego ,np.mój mąż na składki płaci około 600zł a choruje może raz na dwa lata to poco to płaci? niech mu nie zabierają a jak zachoruje raz na dwa lata to sobie pójdzie prywatnie da te 50zł i tam na leki i już ja nie wiem kto tych ludzi wybiera na wyborach czy oni są ślepi nie widzą że nas okradają ,a to że ktoś siedzi na forum to nie znaczy że nie pracuje ma prawo czasem oderwać się od tego świata poczytać co się dzieje jak wielu ludzi niezadowolonych jest i nie powinno to nikogo obchodzić. julia86 ty pewnie też byś chciała wszystko za darmo każdy by chciał phi ale stwierdzenie to może zejdź z forum bo niejeden tysiak ci przepada które mogłabyś zarobić przez ten czas co siedziałaśjezyk

mamy taka piękną twarz,za woalem gęsto tkanym z kłamstw ...
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lis 2011r. 10:40  
Kasia świetna wypowiedz zgadzam się z Toba w 100% a Ty Julia86 jak byś miała teraz dziecko to pewnie tez byś chciała dostać becikowe

bzzzzzz
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lis 2011r. 10:44  
Zależy jak długo musiałabym stać w kolejce i ile papierkó kazaliby mi przynieść i wypełnić.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lis 2011r. 11:08  
chyba dziewczyno nie znasz życia teraz wszędzie trzeba stać teraz w kolejce na poczcie w banku w sklepie a jak nie posiadasz dzieci to Cie nie dotyczy becikowe prawda?

bzzzzzz
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lis 2011r. 11:08  
A niemcy ida w odwrotną stronę - widząc, że spada u nich przyrost naturalny, zwiększają dopłaty na dzieci, ulgi podatkowe oraz wymyślają nowe dodatki, które maja zachęcic niemców do posiadania dzieci.

U nas zabiera sie po prostu tam, gdzie zabrać najłatwiej. tusk nigdy nie myślał o przyszłosci tego kraju - no chyba że w katergoriach wyprzedaży i rozbioru.

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lis 2011r. 11:40  
no właśnie im więcej będą zabierać tym mniej kobiety będą chciały rodzic julia86 masz pojęcie ile dziecko w dzisiejszych czasach kosztuje? liczy się każdy grosz który można wyrwać a niedługo nie będzie z czego wyrwać wykrzyknik ja coś wiem o tym bo mam dwójkę dzieci

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lis 2011r. 11:41  
niech się wezmą za tych oszustów co pracują na czarno nie płaca podatków ,i należy im się rodzinne i jakieś tam z opieki a nie dzieciom zabierają boks

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lis 2011r. 11:59  
Wiem ile co kosztuje. Do urzędów nie chodzę bo potem 2 dni choruję. Leczę się sama bo zawsze ciężko się dostać a jak sobie pomyślę ile zabierają pieniędzy na składki to mi niedobrze. Ale już my nic nie zrobimy. Jak była katastrofa samolotu to ile rodziny dostały za zmarłych? Jakie odszkodowania? Mi zmarł tata to dostałam wielkie g... . Próg dochodowy do rodzinnego jest jakieś 504zł na osobe. Co to są za pieniądze? Mając 3 osobową rodzine czy 1512zł to jest życie na poziomie? To jest jedna wielka rozpacz. A ile trzeba się ochodzić by dostać ok 100zł.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lis 2011r. 12:28  
CYTAT
Wiem ile co kosztuje. Do urzędów nie chodzę bo potem 2 dni choruję. Leczę się sama bo zawsze ciężko się dostać a jak sobie pomyślę ile zabierają pieniędzy na składki to mi niedobrze. Ale już my nic nie zrobimy. Jak była katastrofa samolotu to ile rodziny dostały za zmarłych? Jakie odszkodowania? Mi zmarł tata to dostałam wielkie g... . Próg dochodowy do rodzinnego jest jakieś 504zł na osobe. Co to są za pieniądze? Mając 3 osobową rodzine czy 1512zł to jest życie na poziomie? To jest jedna wielka rozpacz. A ile trzeba się ochodzić by dostać ok 100zł.

Nie wiem kochana ile się trzeba nachodzić by dostać 100,00 zł. Nigdy o żadną zapomogę nie występowałem i występować nie mam zamiaru. Wolałbym wagony rozładowywać niż prosić MOPS o zapomogę.

Mając 3 osobową rodzine czy 1512zł to jest życie na poziomie?

Nie to nie jest życie na poziomie ale jak ktoś ma tyle i mu nie wystarcza to powinien zmienić pracę lub znaleźć dodatkowy etat. Pomoc powinna być tylko dla takich, którzy z różnych powodów nie mogą podjąć pracy. Dla zdrowych, silnych ludzi nie powinno być żadnej pomocy bo to niewychowawcze.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lis 2011r. 12:32  
Mi chodzi o to, że ten próg dochodowy powinien wzrosnąć bo co to są za pieniądze a już kilka lat tak się utrzymuje. A drugie to powinni albo wszyscy otrzymywać rodzinne albo nikt. Przecież każdy może iść do pracy. A rodziny wychowujące dziecko nie pełnosprawne powinni mieć pensje z tytułu opieki nad dzieckiem a nie śmieszny zasiłek.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lis 2011r. 13:37  
CYTAT
Mi chodzi o to, że ten próg dochodowy powinien wzrosnąć bo co to są za pieniądze a już kilka lat tak się utrzymuje. A drugie to powinni albo wszyscy otrzymywać rodzinne albo nikt. Przecież każdy może iść do pracy. A rodziny wychowujące dziecko nie pełnosprawne powinni mieć pensje z tytułu opieki nad dzieckiem a nie śmieszny zasiłek.

Teraz dostają wszyscy których dochód na osobę nie przekracza 504 zł i ja bym tego nie zwiększał bo niby dlaczego?

Zgodzę się z tobą co do rodziców wychowujących dziecko niepełnosprawne z jednym wyjątkiem, że jedno z rodziców otrzymuje pensję od państwa a nie oboje. I tu na tą pensje nie żałował bym kasy powinna być duża.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lis 2011r. 13:43  
A co to jest 504 zł na osobe??

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lis 2011r. 14:01  
To jest te 504 zł na osobę. Jeśli komuś za mało to już pisałem. Do roboty......

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lis 2011r. 15:21  
zgadzam się z Andrzejkiemokumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lis 2011r. 16:23  
Kwota 504 jest od 9 lat.Ile mogłeś kupić za tę kwote 9 lat temu a ile dziś?

"Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lis 2011r. 16:30  
CYTAT
Kwota 504 jest od 9 lat.Ile mogłeś kupić za tą kwote 9 lat temu a ile dziś?

Czy przez te 9 lat inflacja była na tyle duża bo tą kwotę podnosić? A może ta kwota 9 lat temu była zbyt duża? A po za tym, co mnie to obchodzi? A mnie ktoś pyta za co mam żyć? Ktoś się przejmuje moim losem? Do roboty, a nie tylko liczyć na darmowe pieniądze.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lis 2011r. 16:56  
CYTAT
flaki mi się wywracają jak czytam opinie że każdy by chciał od państwa,niech se zarobi ludzie czy wy myślicie że ktoś robi dziecko żeby dostać tysiaka?weźcie puknijcie się w głowęmlotek problem tkwi o wiele głębiej niż zabranie tysiaka wazne chodzi o to że człowiek w dzisiejszych czasach nie może godnie żyć za pieniądze które zarobi bo ciągle albo podatki idą w gorę albo zabierają co się da albo podwyżki i inne , jednym słowem jest okradany .niech zmniejszą te podatki wezmą sobie tego tysiaka i niech nie zabierają składek na ubezpieczenia a człowiekowi starczy do ostatniego ,np.mój mąż na składki płaci około 600zł a choruje może raz na dwa lata to poco to płaci? niech mu nie zabierają a jak zachoruje raz na dwa lata to sobie pójdzie prywatnie da te 50zł i tam na leki i już ja nie wiem kto tych ludzi wybiera na wyborach czy oni są ślepi nie widzą że nas okradają ,a to że ktoś siedzi na forum to nie znaczy że nie pracuje ma prawo czasem oderwać się od tego świata poczytać co się dzieje jak wielu ludzi niezadowolonych jest i nie powinno to nikogo obchodzić. julia86 ty pewnie też byś chciała wszystko za darmo każdy by chciał phi ale stwierdzenie to może zejdź z forum bo niejeden tysiak ci przepada które mogłabyś zarobić przez ten czas co siedziałaśjezyk
Ja również popieram twoja wypowiedz w 100%, a ty julia86 chyba nie masz jeszcze rodziny i nie wiesz co mówisz,jak byś wiedziała ile kosztuje utrzymanie dziecka to byś tak bezsensu nie p...a głupot na forum chyba ze zarabiasz 5000zł i stać cie na wszytko tylko w tym problem ze w Stalowej trudno zarobić tyle hahah!!!!!

Prywatna wiadomość 

« 1 2 3 4 »

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »