Dołączył: 16 Kwie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Taką mam potrzebę, żeby znaleźć w okolicy, niekoniecznie znane, "miejscówki" z jedzeniem Dobre i ciekawe miejsca na wypady ze smakiem. Oczywiście same wypróbowane
Ode mnie: - TATAR - Restauracja Hutnik, Zajazd nad Łęgiem na Rudzie (ale do zajazdu trzeba wcześniej zadzwonić, czy zrobią). - PLACEK PO WĘGIERSKU - Orlen, Zajazd nad Łęgiem, Piwniczka - MIĘSKO Z RUSZTU - na trasie do Janowa Lubelskiego, w prawo w las - same pyszności Ktoś doda coś od siebie? qui penis aquam turbat? |
|
|
|
|
qui penis aquam turbat? |
|
|
|
|
Karczma Biesiada - żurek podawany w zapiekanym chlebie (zamiast talerza) - ich specjalność.
Pyszne, jeśli ktoś zje równiez naczynie, czyli chlebek (który jest rewelacyjny) - na drugie danie już nie będzie miał miejsca. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Pierogi, schaboszczaki i inne domowe żarcie - Jadłodajnia w MZK na Podleśnej. Ciężko trafić, bo mieści się w piwnicach, ale jedzonko pierwsza klasa. Ceny oszałamiająco przystępne.
Placek po węgiersku - petro Kebab z frytami - Tawerna Sandomierz (pomiędzy PKP a mostem na Wiśle, zaraz przed stacją paliw) Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
|
|
Roma - stek z polędwicy wołowej i gotowane warzywa
|
|
|
|
|
Oczywiście Lody w Nisku ( przystanek MKS)
oraz tutaj powtórzę Wiedżmę- Golonka z pod Janowa Lub. |
|
|
|
|
Stacja paliw BP przy drodze krajowej nr 9 w Komorowie (o ile dobrze pamiętam) w kierunku na Kolbuszową - pyszna golonka po bawarsku
"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
ZAPIEKANKI W Nisku na Placu Wolności (trzeba iść chodnikiem od szpitala w kierunku LO i po lewej stronie w rzędzie sklepów jest okienko z zapiekankami). Zapiekani te mają około 30 cm nie są duże ale są przepyszne. Cena sprzed 6 lat to 1,70 zł obecnie chyba 3,50 zł.
|
|
|
|
|
no zapiekanki pod pomnikiem pierwsza klasa. Smakują tak samo od 20 lat. cena 3,5 zł.
Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
|
|
Ja polece ravioli. Jedzenie bez polotu ale dobre jest wszystko i ceny rekompensują obsługę
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
CYTAT Karczma Biesiada - żurek podawany w zapiekanym chlebie (zamiast talerza) - ich specjalność. Pyszne, jeśli ktoś zje równiez naczynie, czyli chlebek (który jest rewelacyjny) - na drugie danie już nie będzie miał miejsca. Jesli chodzi o kwestie chlebka to jest on sprzedawany w pewnej stalowowolskiej piekarni, a jak ktos w domu robi super zurek to mozna zjesc fajnie w domku |
|
|
|
|
Jeśli zapiekanki - to nieśmiertelny bar STS koło dworca PKS w Rzeszowie. Po nich nigdy nie boli brzuch. Zawsze pyszne i z mnóstwem dodatków, świerze i ogromne.
Polecam Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Resteuracja MAX i pyszna pomidorowa z pulpetami mięsnymi dopóki, doputy nie zobaczysz pijaną hanuszową na widok której rzygac się chce /tą właśnie pomidorową/.
|
|
|
|
|
bartomix: widze ,że się rozumiemy - kebab z tawerny w Sandomierzu - mój numer 1 od bardzo dawna jeszcze jak lokal był zabity dechami Pyszny jest także w Rzeszowie na rynku - z baraniny - nazwy lokalu dobrze nie pamiętam - Alanya, Antalya...cos w ten deseń
|
|
|
|
|
Ja uwielbiam parówki z Matthiasa i hod dogi na hali targowej. W irishpub-ie mają super sałatki, pizza z fiori albo starego resetu. A i jeszcze w Rawioli mają przyzwoite i bardzo tanie posiłki.
|
|
|
|
|
A ja polecam przepyszne hamburgery w zajeździe Altanka, zaraz za Zarzeczem w lesie a pomiędzy Ździarami. Pychota są duuże i baardzo smaczne. Z kiszonym ogóreczkiem mniam...
|
|
|
|
|
W Gospodzie w Nisku.
Dorsz zapiekany z warzywami z grila placek po wegiersku schabowe + surowki Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
Zielony Młyn w Nisku - pizza.
NNN przed remontem (po się mogło coś zepsuć), pierożki ruskie Z nie polecanych - Verona, o ile pizza jak większość w stalowej, o tyle obsługa ... wrrrrrr. |
|
|
|
|
CYTAT A ja polecam przepyszne hamburgery w zajeździe Altanka, zaraz za Zarzeczem w lesie a pomiędzy Ździarami. Pychota są duuże i baardzo smaczne. Z kiszonym ogóreczkiem mniam... hmm?... lata temu, może z 10, pracując w piekarni woziłem mu bułki na owe hamburgery, pewnego dnia zastałem właściciela w drewnianym wychodku za barem, pan jak gdyby nic wyszedł i przepakował sobie bułeczki , od tamtej pory przejeżdżając tylko się uśmiecham... ale co tam smacznego |
|
|
|
|
moim numerem jeden była zupa cygańska w dawnej Tawernie (chlip, chlip) a z jeszcze niewymienionych polecam w Kaprysie naleśniki z serem i musem truskawkowym mmmmniammm
Uwielbiam dzieci!!! zwłaszcza te płci męskiej pomiędzy 20 a 40 rokiem życia |
|
Dołączył: 16 Kwie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
dodaję jeszcze żurek na bp na trasie stalowa-nisko.
MNIAM qui penis aquam turbat? |
|
|
|
|
1. "Sałatka szefa" w Fiori - grilowana pierś zkurczaka, nie za dużo sałaty lodowej,bardzo dobry winegret z ziarnami gorczycy.
2. Pierogi z serem feta z "Romy" 3. "Tatar" w Biesiadzie - ale wcześniej trzeba się upenić, czy mają wolowinę + 2x 50 gram. Miodzio. Polecam |
|
|
|
|
CYTAT A ja polecam przepyszne hamburgery w zajeździe Altanka, zaraz za Zarzeczem w lesie a pomiędzy Ździarami. Pychota są duuże i baardzo smaczne. Z kiszonym ogóreczkiem mniam... siii megaa pyszne tez sie przylaczam i cena nie szokuje Usta ludzi układają się w krzywiznę kłamstwa, To prawda lecz nigdy nie mów - życie chuja warte. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Karczma Biesiada - żurek podawany w zapiekanym chlebie (zamiast talerza) - ich specjalność. Pyszne, jeśli ktoś zje równiez naczynie, czyli chlebek (który jest rewelacyjny) - na drugie danie już nie będzie miał miejsca. Jesli chodzi o kwestie chlebka to jest on sprzedawany w pewnej stalowowolskiej piekarni, a jak ktos w domu robi super zurek to mozna zjesc fajnie w domku Mogę spytać co to za piekarnia? |
|
|
|
|
tak, pw
|
|
|
|
|
Dodam że u dziubka chlebek do żurku coś koło1,70/szt trzeba 5 szt zamówić i robią
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|