~~poszukujący | |
|
|
Witam
Poszukuje dobrego adwokata od rozwodów mam dwa nazwiska ale nie wiem czy są skuteczni a na tym mi zależy. Co sądzicie o p. Materkowskim i p. Jaworskim Jeśli ktos miał z nimi do czynienia to prosze o opinie. Dziękuje |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~delfi | |
|
|
Co do pierwszego nazwiska, to ma średnia opinię, co do drugiego zaś, nie posiadam żadnych informacji. Zastanów się jednak, czy potrzebujesz jedynie porady prawnej i sporządzenia pozwu rozwodowego- bo to profesjonalnie i taniej niz adwokat zrobi Biuro Prawne, czy chcesz także reprezentowania Cię w Sądzie-wtedy znacznie drożej, ale adwokat. Sprawdź jednak wcześniej biura prawne, może się bowiem okazać, że nie potrzebujesz adwokata, bo stan sprawy tego nie wymaga, a Ty zaoszczędzisz pieniądze. Adresy biur prawnych znajdziesz w TV Diana, prasie lub stronie ***
//no-spam //Call |
|
|
~~poszukujący | |
|
|
Dzieki bardzo za odpowiedzi ale w tym przypadku będzie napewno potrzebny adwokat niestety, ale jeśli zna ktoś innych niż wymieniłem równiez będe wdzięczny za ewentualne opinie.
|
|
|
~~Rozwiedziona | |
|
|
Dobra jest adw Gałkowska
|
|
|
~~elka | |
|
|
a po co ci adwokat? nie umiesz sie rozwiesc?
|
|
|
|
|
|
jeszcze się pogodzą ;D
|
|
~~hate eternal | |
|
|
Hm, najlepiej spytaj sie kogos kto juz pozycie malzenskie rozwiazal. Bo adwokaciny zazwyczaj przewlekaja takie sprawy, wiec optymalnie byloby znalezc takiego co przeciaga je najkrocej (mniejsze koszta).
Polecam tez przeczytac samemu przepisy dotyczace rozwodu - na wszelki wypadek - aby dysponowac wiedza jak taki proces wyglada. Jesli nie masz dostepu do zrodel drukowanych polecam lekture strony http://www.lex.c(...)9.59.htm - jest tu ujednolicony tekst Kodeksu Rodzinnego i Opiekunczego, rodzial IV reguluje przeslanki oraz jakie sa obowiazki i prawa malzonkow w zakresie ustania malzenstwa. Procedure zas znajdziesz w Kodeksie Postepowania Cywilnego w tytlue VII Postepowania odrebne Dziale I Postepowanie w sprawach malzenskich. Pozdrowienia i powodzenia! |
|
|
~~poszukujący | |
|
|
CYTAT Hm, najlepiej spytaj sie kogos kto juz pozycie malzenskie rozwiazal. Bo adwokaciny zazwyczaj przewlekaja takie sprawy, wiec optymalnie byloby znalezc takiego co przeciaga je najkrocej (mniejsze koszta). Polecam tez przeczytac samemu przepisy dotyczace rozwodu - na wszelki wypadek - aby dysponowac wiedza jak taki proces wyglada. Jesli nie masz dostepu do zrodel drukowanych polecam lekture strony http://www.lex.c(...)9.59.htm - jest tu ujednolicony tekst Kodeksu Rodzinnego i Opiekunczego, rodzial IV reguluje przeslanki oraz jakie sa obowiazki i prawa malzonkow w zakresie ustania malzenstwa. Procedure zas znajdziesz w Kodeksie Postepowania Cywilnego w tytlue VII Postepowania odrebne Dziale I Postepowanie w sprawach malzenskich. Pozdrowienia i powodzenia! Dzieki bardzo za lekture napewno sie przyda ale moja sytuacja jest mocno skomplikowana więc bez adwokata sie napewno nie obejdzie. Zdaje sobie sprawe z napewno nie małych kosztów ale to nic w porównaniu z wolnością... Pozdrawiam |
|
|
~~derek | |
|
|
Dzieki bardzo za lekture napewno sie przyda ale moja sytuacja jest mocno skomplikowana więc bez adwokata sie napewno nie obejdzie. Zdaje sobie sprawe z napewno nie małych kosztów ale to nic w porównaniu z wolnością...
Pozdrawiam [/cytat] hmmm skomplikowana?z żona? przestan. NIe umiesz sobie dac rady z kobita i tyle |
|
|
~~Ewa | |
|
|
CYTAT Witam Poszukuje dobrego adwokata od rozwodów mam dwa nazwiska ale nie wiem czy są skuteczni a na tym mi zależy. Co sądzicie o p. Materkowskim i p. Jaworskim Jeśli ktos miał z nimi do czynienia to prosze o opinie. Dziękuje No znam. Lecz niestety tu powstaje konflikt interesow bo go twoja zona wynajela. Zycze powodzenia |
|
|
~~Lena | |
|
|
Ups, chyba gdzis nabial zgubiles. Tak jestes malo zaradny ze na forum szukasz adwokatow? Znajomych nie masz? Ja na miejscu zony juz dawno bym cie koponela w tylek.
|
|
|
|
|
|
CYTAT Ups, chyba gdzis nabial zgubiles. Tak jestes malo zaradny ze na forum szukasz adwokatow? Znajomych nie masz? Ja na miejscu zony juz dawno bym cie koponela w tylek. Najwyższy czas nauczyć się pisać. Forum zeszło na psy a moderator śpi. A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
~~krzysiek | |
|
|
A co znasz go? A Moze ona go zna i dlatego to napisala.
|
|
|
~~Memory | |
|
|
CYTAT Witam Poszukuje dobrego adwokata od rozwodów mam dwa nazwiska ale nie wiem czy są skuteczni a na tym mi zależy. Co sądzicie o p. Materkowskim i p. Jaworskim Jeśli ktos miał z nimi do czynienia to prosze o opinie. Dziękuje Co Bóg złączył, człowiek niech nie rozdziela. Małżeństwo jest nierozerwalne. |
|
|
~~ssa | |
|
|
Brawo MEMORY! W końcu ktoś normalnie myślący! W koncu widziały gały co brały. Poza tym - myśleć należy głową, nie główką
|
|
|
|
|
|
osobiscie znam pare lat pana Materkowskiego jest bardzo dobrym i solidnym adwokatem do kazdej sprawy podchodzi powaznie i z precyzja ja go osobiscie polecam
|
|
|
|
|
CYTAT A co znasz go? A Moze ona go zna i dlatego to napisala. krzysiek/krzyśka jeżeli go zna to niech mu wyśle sms-a, a jak chce coś napisać na forum to niech poda nazwiska adwokatów razem z adresami, może się to komu przyda ;-) A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
~~xyz | |
|
|
CYTAT CYTAT Witam Poszukuje dobrego adwokata od rozwodów mam dwa nazwiska ale nie wiem czy są skuteczni a na tym mi zależy. Co sądzicie o p. Materkowskim i p. Jaworskim Jeśli ktos miał z nimi do czynienia to prosze o opinie. Dziękuje Co Bóg złączył, człowiek niech nie rozdziela. Małżeństwo jest nierozerwalne. A może nie mieli ślubu kościelnego? |
|
|
|
|
|
CYTAT Co Bóg złączył, człowiek niech nie rozdziela. Małżeństwo jest nierozerwalne. A jak taka suka już rozdzieliła to, co Bóg połączył to co? |
|
~~Kasia | |
|
|
Kobiet się nie obraża to po pierwsze, a po drugie wybacza, poza tym jak juz, zawsze wina jest po obu stronach.
|
|
|
~~hate eternal | |
|
|
CYTAT Kobiet się nie obraża to po pierwsze, a po drugie wybacza, poza tym jak juz, zawsze wina jest po obu stronach. A co jak kobieta jest faktycznie wiedźmą? Bo wina najczęściej, ale nie zawsze, leży po obu stronach. Wszyscy wiemy, że są i zołzy i barany nie do opisania. Także nie generalizujmy Poza tym po co się użerac we dwójkę i oferowac rodzince toksyczne doznania? Społecznie uciążliwe i moralnie nie do obrony. |
|
|
~~Monika | |
|
|
Ty lepiej psychiatre odwiedz. Bo o ile cie znam bardziej ci sie przyda niz adwokat.
|
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Kobiet się nie obraża to po pierwsze, a po drugie wybacza, poza tym jak juz, zawsze wina jest po obu stronach. A co jak kobieta jest faktycznie wiedźmą? Bo wina najczęściej, ale nie zawsze, leży po obu stronach. Wszyscy wiemy, że są i zołzy i barany nie do opisania. Także nie generalizujmy Poza tym po co się użerac we dwójkę i oferowac rodzince toksyczne doznania? Społecznie uciążliwe i moralnie nie do obrony. Małżeństwo jest jak Media Markt - nie dla idiotów A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
~~Pamiętaj! | |
|
|
CYTAT CYTAT CYTAT Kobiet się nie obraża to po pierwsze, a po drugie wybacza, poza tym jak juz, zawsze wina jest po obu stronach. A co jak kobieta jest faktycznie wiedźmą? Bo wina najczęściej, ale nie zawsze, leży po obu stronach. Wszyscy wiemy, że są i zołzy i barany nie do opisania. Także nie generalizujmy Poza tym po co się użerac we dwójkę i oferowac rodzince toksyczne doznania? Społecznie uciążliwe i moralnie nie do obrony. Małżeństwo jest jak Media Markt - nie dla idiotów Małżeństwo jest sakramentem, nierozerwalnym związkiem mężczyzny i kobiety pobłogosławionym przez Boga. |
|
|
~~hate eternal | |
|
|
CYTAT Ty lepiej psychiatre odwiedz. Bo o ile cie znam bardziej ci sie przyda niz adwokat. zaraz za (z) Toba Mala... |
|
|